ZVEZDA PALA U MINHENU: Bajern serijom u finišu meča stigao do pobede

Č. V.

06. 11. 2020. u 19:52 >> 22:31

KOŠARKAŠI Bajerna pobedili su Crvenu zvezdu u Minhenu sa 74:59 (18:14, 15:17, 22:20, 19:8) u 7. kolu Evrolige.

ЗВЕЗДА ПАЛА У МИНХЕНУ: Бајерн серијом у финишу меча стигао до победе

FOTO: KK Crvena zvezda

Očekivala se tvrda utakmica, takva je i bila. Meč je sve do poslednjeg minuta bio izjednačen, a onda je Vladimir Lučić trojkom (to mu je bio prvi koš iz igre) doveo domeće do najveće prednosti - 68:59 i tada je bilo jasno da je pobeda njegovog tima na vidiku.

Često se igralo u serijama, na kraju se Bajern bolje snašao i upisao novu pobedu u elitnom košarkaškom takmičenju.

Izabranici Saše Obradovića još uvek ne znaju za pobedu na strani u Evroligi. Do sada su izgubili od Fenerbahčea, Himkija i sada Bajerna.

Imali su crveno-beli svoje šanse da prelome meč i odnesu ceo plen za Beograd, ali kada je bilo potrebno u ključnim momentima su zakazali.

Treba istaći da su kod gostiju dobro igrali i sa velikom energijom Marko Jagodić-Kuridža i Kori Volden, koji je čak devet puta bio fauliran. Ta njihova dobra igra nije nagrađena uspehom.

Trener Bajerna Andrea Trinkijeri je uspeo ono što je malo ko do sada - zaustavio je u potpunosti najboljeg igrača gostiju, Džordana Lojda. Amerikanac je meč okončao sa devet poena, uz šut iz igre 2/14.

Bavarce su do trijumfa predvodili Vejd Boldvin i Nik Vajler-Bab koji su postigli po 15 poena. Na drugoj strani najbolji je bio Džoni O'Brajant sa 17 poena, pratio ga je pomenuti Kori Volden sa 12.

Bajern sada ima učinak 5-2, dok je skor Crvene zvezde 2-4.

Crveno-beli u narednom kolu gostuju Asvelu u odloženm meču, pa dočekuju Real Madrid, dok tim iz Minhena kod kuće igra protiv Valensije.

ČETVRTA ČETVRTINA: Bajern. C. zvezda 74:59

74:59 - Na kraju utakmice razlika je možda i veća nego što je trebala da bude.

68:59 - Lučić je prvim poenima iz igre odveo Bajern na do sada najvećih plus devet i u dobroj meri svoj tim približio pobedi.

61:59 - Dobro igrači Bajerna čuvaju Lojda, ali je najbolji igrač Zvezde posle serije promašaja uspeo da pogodi iz igre.

61:56 - Konsolidovali su se malo crveno-beli. Teri je pogodio posle alej-up kombinacije, a onda je polovičan sa linije penala bio O'Brajant. Sve to je primoralo Trinkijerija da posegne za minutom odmora.

61:53 - Dugo nije bilo poena u poslednjoj deonici. Bajern je dao dve trojke, dok se Zvezda muči u napadu.

TREĆA ČETVRTINA: Bajern - C. zvezda 55:51

55:51 - Nije Zvezda naplatila dobru odbranu Davidovca. Okliznuo se u prenosu lopte, Bajern je vratio posed i trojku je pogodio Vejler-Bab. To je bio poslednji koš u trećoj četvrtini.

50:48 - Ovoga puta seriju domaćih je zakucavanjem prekinuo Emanuel Teri. Dobro je reagovao posle odličnoh dodavanja Jagodića-Kuridže.

49:46 - Neverovatno koliko se igra u serijama na ovom meču. Ovoga puta je pravi domaći. Ona trenutno iznosi 7:0. Obradović je opet ragovao tajm-autom.

42:46 - Dobar momentum O'Brajanta. Amerikanac i poslednje pojačanje Zvezde je vezalo pet poena. Najpre je precizan bio pod košem, a onda je pogodio i prvu trojku.

38:39 - Sada je Italija na klupi Bajerna zatražio minut odmora. Razlog je serija gostiju 8:0. Posle trojke Voldena, van linije 6,75 je šut pogodio i Jagodić-Kuridža.

38:36 - Konačno je Zvezda našla način da probije odbranu domaćina. Najpre je pogodio Hol za dva, a potom je za tri precizan bio Kori Volden.

37:31 - Novi poena Tomasa. Obradović je prinuđen da pozove tajm-aut. Ovim poenima centra tima iz Minehna serija domaćeg tima je povećana na 11:0.

35:31 - Bajern je poenima Malkolma Tomasa otvorio drugi deo meča.

DRUGA ČETVRTINA: Bajern - C. zvezda 33:31

33:31 - Serijom 7:0 i poenima Boldvina domaći su opet došli do prednosti u ovoj do sada izjednačenoj utakmici.

31:31 - Lazić je uzvratio treneru Bavaraca tehičkom. Lučić je u toj situaciji realizovao tri slobodna bacanja, dva zbog faula i jedno zbog tehničke.

26:31 - Najveće vođstvo izabranika Saše Obradovića. Pre nekoliko minuta Andrea Trinkijeri je zbog prigovora zaradio tehničku grešku

24:26 - O'Brajtan pokazuje kakav kvalitet poseduje. Amerikanac je već upisao 11 poena. Svojim pogocima je crveno-bele doveo do nove prednosti.

23:21 - Zvezda je povela 20:21, ali je Đedović trojkom vratio prednost na stranu tima iz Minhena.

20:19 - Posle serije gostiju 5:0, trener domaćih Andrea Trinkijeri mora da pozove tajm-aut. Prve poene na utakmici postigao je najbolji igrač crveno-belih Džordan Lojd.

20:14 - Druga deonica je počela poenima igrača domaćeg tima Džonsona. Dva šuta za Zvezdu je prošio O'Brajant.

PRVA ČETVRTINA: Bajern - C. zvezda 18:14

18:14 - Bavarci su sa četiri vezana poena Džejlena Rejnoldsa okončali prvi period, posle kojeg imaju prednost.

14:14 - Dugo se igralo bez koša. To je prekuo O'Brajant pogotkom sa poludistance. Potom je opet bio precizan i doneo je izjednačenje svom timu.

12:10 - Igra se u serijama u Minhenu za sada. Grant je pogodio drugu trojku, a prve poene za crveno-bele je upisao O'Brajant.

7:8 - Gosti odgovaraju serijom 6:0. Hol je za to zaslužan pošto pogodio dva puta van linije 6,75.

7:2 - Domaćin je napravio seriju 7:0. Trojku je pogodio i Grant, dok je polovičan sa linije penala bio Vejd Boldvin.

3:2 - Prve poene na utakmici je postigla Zvezde. Precizan je bio Jagodić-Kuridža, ali je u sledećem napadu uzvratio Boldvin.

Zapratite Novosti sport na Fejsbuku

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen samo zato što se krstio, Novosti otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen "samo zato što se krstio", "Novosti" otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

Reprezentativac Srbije u džudou Nemanja Majdov objavio je nešto neverovatno: posle Olimpijskih igara u Parizu, na kojima je učestvovao u kategoriji takmičara do 90 kilograma težine, suspendovan je iz sporta - jer se krstio pred izlazak na borilište u prestonici Francuske. "Novosti" vam donose - kako je Međunarodna džudo federacija na vrlo lukav način izvela kažnjavanje našeg borca.

19. 09. 2024. u 16:07

Komentari (4)

Kako da vreme na poslu bude ispunjeno zadovoljstvom – Pogledajte dugačak spisak benefita koje nudi Mercator-S