FILIPOVSKI PRED VENECIJU: Pokušavaju da zbune protivnika, lukavo se postavljaju, ali još uvek se bavimo sobom

Novosti online

09. 11. 2020. u 10:26

NOVI trener košarkaša Partizana Sašo Filipovski debitovao je pobedom protiv Zadra (78:63) na klupi crno-belih, a sada ga kao stratega kluba iz Humske očekuje prvi evropski izazov.

ФИЛИПОВСКИ ПРЕД ВЕНЕЦИЈУ: Покушавају да збуне противника, лукаво се постављају, али још увек се бавимо собом

FOTO: KK Partizan

Novica Veličković i drugovi u sredu gostuju Veneciji, a on je istakao da njegova ekipa nema vremena da se bavi protivnicima, jer se još uvek bave isključivo sobom.

- Mi se još uvek bavimo sobom. Utakmica nije samo borba sa protivnikom, već i sa sobom. Sa svojim greškama. Koliko možeš da zadržiš koncentraciju, koliko možeš da izvodiš one stvari koje si pripremio za utakmicu. Venecija je iskusna ekipa, trener i igrači su im dugo tamo. Igraju promenljivo, bolje igraju na domaćem terenu. Pokušavaju da zbune protivnika, da uspavaju, znaju lukavo da se postavljaju - rekao ja Filipovski za klupsku televiziju.

Kadrovsa slika nije dobra, pošto su i dalje van stroja dva jako važna igrača - Ognjen Jaramaz i Vil Mozli.

- Povređeni igrači puno rade. Naša doktorska i fizioterapeutska služba radi dobro. Moramo biti strpljivi. Ono što imamo, imamo. Daćemo sve od sebe da igramo timsku košarku, i ako igraju sistemski, onda svaki put neko može da iznenadi.

Nakon duela u Italiji, crno-beli putuju za Zagreb gde ih očekuje duel sedmog kola ABA lige protiv Cibone. Trener Partizana se posebno zahvaljuje predsedniku kluba Ostoji Mijaliviću.

- Srećan sam što predsednik Ostoja pomaže. Mogli smo da idemo iz Venecije sa dva aviona nazad u Beograd, pa onda u Zagreb. Ova odluka je bolja za ekipu. Treba izbegavati kontakt u avionima i autobusima zbog Covid situacije. Takođe, tu je i mogućnost da se priča, razgovara o košarci, da je ekipa zajedno - zaključio je Filipovski.

Meč u Veneciji se igra u sredu od 20.30.

Zapratite Novosti sport na Fejsbuku

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen samo zato što se krstio, Novosti otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen "samo zato što se krstio", "Novosti" otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

Reprezentativac Srbije u džudou Nemanja Majdov objavio je nešto neverovatno: posle Olimpijskih igara u Parizu, na kojima je učestvovao u kategoriji takmičara do 90 kilograma težine, suspendovan je iz sporta - jer se krstio pred izlazak na borilište u prestonici Francuske. "Novosti" vam donose - kako je Međunarodna džudo federacija na vrlo lukav način izvela kažnjavanje našeg borca.

19. 09. 2024. u 16:07

Komentari (0)

Kako da vreme na poslu bude ispunjeno zadovoljstvom – Pogledajte dugačak spisak benefita koje nudi Mercator-S