HRVATI NAM KRADU VUNDERKINDA: NBA skaut ga već poslao komšijama, ali i Srbija se pita

Novosti online

10. 11. 2020. u 08:20

OTAC mu je Hrvat, majka Srpkinja, rođen je u Beogradu, a jedan je od najvećih projekata Real Madrida.

ХРВАТИ НАМ КРАДУ ВУНДЕРКИНДА: НБА скаут га већ послао комшијама, али и Србија се пита

Foto: N.Paraušić

U pitanju je Mario Nakić koji je izgleda napravio sjajan potez selidbom na pozajmicu u Ostende. On je na startu sezone u Belgiji bio ubedljivo najbolji u pobedi Ostendea nad ekipom Spiru Šarloa 94:79.

Nakić je na ovom meču zabeležio 25 poena, uz devet skokova i dve asistencije, Igrao je čak 32 minuta i samo jedan skok mu je nedostajao kako bi došao do dabl-dabl učinka.

Privukao je pažnju i NBA skauta i analitičara, pa ga je posebno pohvalio Džonatan Dživoni, koji je zadužen za praćenje evropskih talenata s potencijalom za NBA draft.

- Prilično impresivna predstava 19-godišnjeg Hrvata Marija Nakića. Za visokim krilima koja znaju da kreiraju, dodaju i šutiraju će uvek biti potražnje u današnjoj NBA ligi. Uradio je i u odbrani dobre stvari. Svakako ću pratiti njegov napredak - napisao je Džonatan.

Inače, Mario je sin legendarnog košarkaša Iva Nakića, rođen je u Beogradu i veći deo života proveo je u Srbiji, odakle je i kao tinejdžer otišao u Real Madrid.

Još nije debitovao za Srbiju(iako je navodno izabrao dres), “orlova” što bi Hrvatska želela da iskoristi i privoli ga da obuče njen dres.

Zato su i hrvatski mediji sa posebnom pažnjom preneli ove reči Dživonija.


 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen samo zato što se krstio, Novosti otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen "samo zato što se krstio", "Novosti" otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

Reprezentativac Srbije u džudou Nemanja Majdov objavio je nešto neverovatno: posle Olimpijskih igara u Parizu, na kojima je učestvovao u kategoriji takmičara do 90 kilograma težine, suspendovan je iz sporta - jer se krstio pred izlazak na borilište u prestonici Francuske. "Novosti" vam donose - kako je Međunarodna džudo federacija na vrlo lukav način izvela kažnjavanje našeg borca.

19. 09. 2024. u 16:07

Komentari (8)

KO JE SUPRUGA LANETA JOVANOVIĆA? Borili se za potomstvo, izgubili bebu, a sada imaju tri sina od kojih je jedan Zvezdin fudbaler (FOTO)