JOKIĆ DOBIJA SRBINA ZA SAIGRAČA: Trči kao gazela, igra licem ka košu, šutira trojke – trebalo bi da ga uzmete

Novosti online

10. 11. 2020. u 09:02

NIKOLA Jokić uskoro bi mogao da bude "samo" jedan od dvojice Srba u NBA klubu Denver Nagets.

ЈОКИЋ ДОБИЈА СРБИНА ЗА САИГРАЧА: Трчи као газела, игра лицем ка кошу, шутира тројке – требало би да га узмете

Foto: N.Paraušić

Jer, upravo je njegov klub rešio da, uoči NBA drafta koji se održava za osam dana, od svih mogućih košarkaških nada koje će tada biti "birane" - predstavi kao potencijalno pojačanje najzanimljivijeg mladog plejmejkera današnjice.

U pitanju je Aleksej Pokuševski.

Iz NBA krugova se može pročitati da bi Pokuševski mogao da napreduje na Draftu, odnosno da uđe u prvih 20 pikova.

- Zapamtite ovo ime – Aleksej Pokuševski. 213 centimetara visoki košarkaš koji trči po terenu kao gazela i veoma je mlad – ima svega 18 godina. Dolazi i Srbije, što znači da Nikola Jokić zna dobro. Štaviše, trenirao ga je na kampu 'Košarka bez granica'", rekao je Dempsi i dodao:

- Poku je momak koji ima dobar šut za tri poena, ima osećaj za blokadu i može da pogodi s poludistance, kao i iz prodora. Nije igrač koji će igrati leđima, već je tip košarkaša koji će koš napasti licem. Veliki je potencijal, trebalo bi da ga uzmete, učite i on će učiti".

Pokuševski, koji je visok poput centra, ali igra na poziciji krila i krilnog centra, od 13 godine nalazi se u Atini gde igra za Olimpijakos. Prethodne sezone debitovao je u Evroligi, ali više vremena provodi u B timu.

- U Denveru bi mogla da nastane Poku-manija ukoliko Pokuševski bude dostupan na 22, mestu. Iako je odigrao samo tri utakmice za seniorski tim Olimpijakosa, partije Pokuševskog iz grčke A2 lige su privukle skaute. U istoj diviziji igrao je Janis Adetokumbo pre nego što je zasijao u Milvokiju", dodaje Labido.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen samo zato što se krstio, Novosti otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen "samo zato što se krstio", "Novosti" otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

Reprezentativac Srbije u džudou Nemanja Majdov objavio je nešto neverovatno: posle Olimpijskih igara u Parizu, na kojima je učestvovao u kategoriji takmičara do 90 kilograma težine, suspendovan je iz sporta - jer se krstio pred izlazak na borilište u prestonici Francuske. "Novosti" vam donose - kako je Međunarodna džudo federacija na vrlo lukav način izvela kažnjavanje našeg borca.

19. 09. 2024. u 16:07

Komentari (0)

HRVAT SVE PRIZNAO, I TO U KAMERU! Ovo je rekao o derbiju Zvezde i Partizana (VIDEO)