KOKOŠKOV POSLE DEBAKLA U BARSELONI: Kao da nismo izašli na teren

V. P.

13. 11. 2020. u 17:14

KLASIČAN nokaut doživeo je tim Igora Kokoškova u 8. kolu Evrolige. Fenerbahče je u duel sa Barselonom ušao kao autsajder, ali niko nije očekivao da će iz njega izaći sa drugim najubedljivijim porazom u klupskoj istoriji - 55:97!

КОКОШКОВ ПОСЛЕ ДЕБАКЛА У БАРСЕЛОНИ: Као да нисмо изашли на терен

Foto: Evroliga

Pre skoro deset godina, tadašnji sastav turskog velikana izgubio je od Sijene sa 43 poena razlike (58:101).

Kako je selektor Srbije rekao na konferenciji za medije posle debakla u "Blaugrani", u ovom meču postojao je samo jedan tim.

- Kao da nismo izašli na teren. Čestitam Barseloni i treneru Jasikevičijusu, dali su nam dobru lekciju. Nije tajna da je ovaj sastav Barselone pravljen da osvoji Evroligu, imaju potencijal, dubinu, dobar miks mlađih igrača i veterana. Sve u svemu, imaju dobru šansu da odu do samog kraja - uglavnom je Kokoškov govorio o kvalitetima protivnika.

Fener je sa 25 izgubljenih lopti umalo srušio negativan rekord kluba u ovoj kategoriji, pogodio je samo četiri trojke iz 18 pokušaja nasuprot Barsinoj rafalnoj paljbi sa linije 6,75 - 16/30. Sedam trojki iz osam pokušaja ubacio je Kajl Kjurik (25 poena), Rolands Smits je odigrao meč karijere (20), Nikola Mirotić nije morao da zapinje (16 za 18 minuta). U timu Fenera, kojem je nedostajao Nando De Kolo, jedini dvocifren bio je Lorenco Braun (10).

Očigledno je da im je mnogo nedostajao De Kolo, dok su kod nas u ovom meču mnoge stvari kliknule. Ova razlika protiv tako dobrog tima nije normalna - džentlmenski je pokušao trener Barse Šarunas Jasikevičijus da ublaži razmere poraza Fenerbahčea, koji posle osam utakmica ima skor 4-4, dok su Katalonci sami na vrhu sa 7-1.

Desio se još jedan neočekivan debakl. Žalgiris se sa gostovanja Makabiju vratio u Litvaniju sa minus 28 (85:57), što je treći poraz tima iz Kaunasa u dosadašnjem toku evroligaške sezone. U dobro izbalansiranoj igri ponosa Izraela najefikasniji su bili Tajler Dorsi (16) i Kris Džons (15), u ekipi iz "zelene šume" nešto bolji od ostalih bio je Tomas Vokap (12).

Moskovski CSKA je ostvario treću uzastopnu pobedu, ali je u meču sa Baskonijom od gotovog umalo napravio veresiju. Iako su "armejci" tokom poslednje četvrtine imali 15 poena prednosti, strepeli su za ishod do poslednjih sekundi, odnosno do trojke Daruna Hilijarda i slobodnih bacanja Nikole Milutinova za konačnih 89:86. Hilijard je sa 31 poenom ostvario rekord evroligaške karijere, dok je Milutinov tokom 29 minuta na terenu napadački bio prilično pasivan (sedam poena i dva skoka).

- Uvek ću biti zahvalan Baskoniji, koja mi je dala prvu šansu u Evropi - rekao je Hilijard, koji je pre početka sezone stigao među "armejce" upravo iz baskijskog tima. - Ovo je nova grupa igrača, još se navikavamo jedan na drugog i zaista nam je bila potrebna pobeda.

Ekipa CSKA, inače poslednji šampion Evrolige iz sezone pre pandemije, petim trijumfom popela se na četvrto mesto, dok Baskonija ima skor 2-4 i dve utakmice manje.

DžENKINS BEZ ŠUTA

OLIMPIJAKOS se prilično namučio u pobedi nad Albom u Pireju (75:71), u kojoj je tokom druge četvrtine zaostajao 15 poena. Vratio se odličnom igrom u trećoj deonici, koju je dobio 27:9.

Najefikasniji kod domaćina bili su Šakil Mekisik (14) i Livio Žan-Šarl (13), a zanimljivo je da Čarls Dženkins nije uputio nijedan šut za 15,5 minuta na terenu. U berlinskoj ekipi najbolji su bili Najls Gifaj (13) i Maodo Lo (10).

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen samo zato što se krstio, Novosti otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen "samo zato što se krstio", "Novosti" otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

Reprezentativac Srbije u džudou Nemanja Majdov objavio je nešto neverovatno: posle Olimpijskih igara u Parizu, na kojima je učestvovao u kategoriji takmičara do 90 kilograma težine, suspendovan je iz sporta - jer se krstio pred izlazak na borilište u prestonici Francuske. "Novosti" vam donose - kako je Međunarodna džudo federacija na vrlo lukav način izvela kažnjavanje našeg borca.

19. 09. 2024. u 16:07

Komentari (0)

HRVAT SVE PRIZNAO, I TO U KAMERU! Ovo je rekao o derbiju Zvezde i Partizana (VIDEO)