VRATITI DUG RUSIMA: Košarkaši Partizana dočekuju Uniks

G. KELIĆ

16. 11. 2020. u 19:54

POSLE prisilne dvonedeljne pauze u Evrokupu usled otkazanih utakmica protiv Huventuda i Venecije, koji su imali igrače zaražene virusom korona, košarkaši Partizana se napokon vraćaju drugom po jačini evropskom takmičenju duelom 8. kola, u kojem za rivala imaju ekipu Uniksa u utorak od 20.30 u novobeogradskoj hali sportova "Ranko Žeravica".

ВРАТИТИ ДУГ РУСИМА: Кошаркаши Партизана дочекују Уникс

FOTO: D. S.

Ruski predstavnik je ostao dužnik crno-belima, pošto ih je u prvom ovosezonskom okršaju savladao sa više od 20 poena razlike. Nije ni tada blistao, a ne blista ni sada, iako ima bilans od četiri pobede i dva poraza. Međutim, sve su to bili trijumfi "na mišiće".

Mnogo puta se sastav trenera Dimitrisa Priftisa provlačio protiv svojih rivala.
Zbog toga, nije naodmet konstantovati da je pobeda ostvariva i veoma poželjna, ne bi li se ostalo u trci za drugi krug.

- Nemamo mnogo vremena za odmor i sada je trenutak kada bi trebalo biti najpametniji. Najvažnija će biti energija. Uniks ima veliki individualni kvalitet i zato će biti važno da imamo visoku koncentraciju - rekao je strateg "parnog valjka" Sašo Filipovski.

Crno-beli su trenutno na dve pobede iz pet odigranih utakmica i upravo zbog toga domaći teren mora ostati neosvojiva tvrđava. Ne bi trebalo posebno naglašavati koliko bi ovaj trijumf svima u taboru našeg tima značio.

Tim pre što ih očekuje paklena sedmica, u kojoj prvo u četvrtak u odloženoj utakmici Evrokupa dočekuju Huventud, a zatim i Crvenu zvezdu u derbiju regionalne lige.

GORDIĆ: NAMETNUTI SVOJ RITAM

JEDAN od najiskusnijih u redovima Partizana i čovek koji je pogurao ekipu protiv Cibone za vikend, Nemanja Gordić, očekuje težak meč.
- Sva pažnja nam je usmerena ka prvom sledećem rivalu. Ekipu Uniksa čine veoma dobri igrači. Veliki broj njih ima mnogo poena u rukama. Moramo da ih zaustavimo timski, uz maksimalnu energiju tokom svih 40 minuta. Vrlo je bitno da od prve lopte budemo sto odsto koncentrisani i da kroz igru koja nam više odgovara pravimo rezultat - naveo je plejmejker beogradskog tima.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen samo zato što se krstio, Novosti otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen "samo zato što se krstio", "Novosti" otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

Reprezentativac Srbije u džudou Nemanja Majdov objavio je nešto neverovatno: posle Olimpijskih igara u Parizu, na kojima je učestvovao u kategoriji takmičara do 90 kilograma težine, suspendovan je iz sporta - jer se krstio pred izlazak na borilište u prestonici Francuske. "Novosti" vam donose - kako je Međunarodna džudo federacija na vrlo lukav način izvela kažnjavanje našeg borca.

19. 09. 2024. u 16:07

Komentari (0)

Kako da vreme na poslu bude ispunjeno zadovoljstvom – Pogledajte dugačak spisak benefita koje nudi Mercator-S