IVON ANDERSON ZA "NOVOSTI": Od Rija sam zavolela Srbiju

G. K.

18. 11. 2020. u 21:34

ODUVEK je igranje naturalizovanih reprezentativaca za srpske nacionalne selekcije, u bilo kom sportu, bila tabu tema.

ИВОН АНДЕРСОН ЗА НОВОСТИ: Од Рија сам заволела Србију

Foto: FIBA

Da li je do našeg ponosa ili nečeg još trivijalnijeg i dalje nije dokučeno. Međutim, nova košarkaška reprezentativka Srbije, Amerikanka Ivon Anderson, ruši te predrasude i u razgovoru za "Novosti" ističe da sa velikim zadovoljstvom i poštovanjem oblači dres sa našim nacionalnim grbom.

Ivon je na nedavnim kvalifikacionim mečevima za plasman na EP bila ponajbolji igrač i presudni faktor u meču sa Turkinjama preko kojih smo se i plasirali na kontinentalni šampionat naredne godine u Francuskoj i Španiji.

- Dve utakmice u Turskoj su bile sjajne i iskoristila sam ih da shvatim kako igra reprezentacija, da vidim sve vrline mojih saigračica i kako da u ekipi pronađem ulogu. Pošto sam igrala za Marinu (Maljković), znala sam na koji nivo bi trebalo da odem, da obraćam veću pažnju na detalje u odbrani i da budem spremna da pružim sve što se od mene traži - ističe košarkašica italijanske Venecije, za "Novosti".

Ivon priča kako je uopšte i došlo do ideje da nastupa za srpsku selekciju...

- Nekoliko nedelja pre nego što se reprezentacija kvalifikovala na OI u Tokiju, Marina me je pozvala i pitala da li bih htela da igram za Srbiju. Naravno da sam sa velikim zadovoljstvom pozitivno odgovorila.

Andersonova ističe i da joj nisu nepoznate igre našeg tima.

- Pomno pratim srpsku reprezentaciju od 2016. i Igara u Riju. Znala sam da ću igrati za Marinu u Galatasaraju i strašno volim da gledam reprezentativna takmičenja. Zato sam se potrudila da pogledam sve mečeve i bila sam impresionirana kada sam videla kako je Srbija zaslužila olimpijsku medalju - ističe Andersonova.

Sa velikim uspehom je 2015. dres sa srpskim grbom nosila još jedna američka košarkašica, Danijel Pejdž, sa kojom smo se popeli na krov Evrope i koja je ostala u najlepšem sećanju našoj sportskoj javnosti.

- Pejdž je imala izuzetna dostignuća i odlične igre za Srbiju. Ona je znala kako da poštuje tim, narod i sve što ide uz nastupe u nacionalnom dresu. Želim to da postignem, da pomažem na svoj način i izgradim svoj put.

Priliku da se okiti medaljom imaće i Ivon već sledeće godine, kada izabranice Marine Maljković očekuju dva velika takmičenja - EP i OI.

- Oba događaja biće veliki izazovi, ali isto tako i sjajna prilika da se takmičimo sa ostalim sjajnim reprezentacijama. Od nas očekujem da igramo na jedini način koji je moguć pod Marininim vođstvom, a to je borba za svaki posed, sa velikom disciplinom i ponosom - završila je nova plejmejkerka Srpkinja.

ZBOG OCA ZAVOLELA KOŠARKU

IVON ističe da je ljubav prema igri pod obručima nasledila od oca, koji je košarkaški koledž trener:

- Zaljubila sam se u košarku u Arkanzasu, gde je moj otac bio pomoćni trener u to vreme na univerzitetu. Uvek sam bila u sali, pa je bilo prirodno da je zavolim. Pošto je moj otac košarkaški trener, često sam se selila, a diplomirala sam na Univerzitetu Teksas.

ZAHVALNA NA PRILICI

DEVOJKA rođena u Springdejlu imala je i poruku za navijače.

- Želim da im poručim da se nadam da će me ceniti onoliko koliko ja cenim njih. Da sam izuzetno srećna i zahvalna na prilici da na terenu predstavljam Srbiju. Želim da ih predstavljam na način na koji ćemo svi zajedno biti ponosni.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen samo zato što se krstio, Novosti otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen "samo zato što se krstio", "Novosti" otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

Reprezentativac Srbije u džudou Nemanja Majdov objavio je nešto neverovatno: posle Olimpijskih igara u Parizu, na kojima je učestvovao u kategoriji takmičara do 90 kilograma težine, suspendovan je iz sporta - jer se krstio pred izlazak na borilište u prestonici Francuske. "Novosti" vam donose - kako je Međunarodna džudo federacija na vrlo lukav način izvela kažnjavanje našeg borca.

19. 09. 2024. u 16:07

Komentari (0)

POČINJE TENISKI USTANAK: Đoković je upozoravao, nisu slušali - Teniseri sada najavljuju štrajk