DERBI KAKAV NIJE VIĐEN: Prvi susret košarkaša Partizana i Crvene zvezde u sezoni i prvi u istoriji bez navijača

V. PRERADOVIĆ

22. 11. 2020. u 20:07

PRVI derbi u sezoni, prvi u istoriji bez navijača, trenerski debitanti u susretima večitih rivala, čiji će glasovi odzvanjati praznom novobeogradskom Halom sportova "Ranko Žeravica".

ДЕРБИ КАКАВ НИЈЕ ВИЂЕН: Први сусрет кошаркаша Партизана и Црвене звезде у сезони и први у историји без навијача

FOTO: Nebojša Paraušić

 Nikad viđena scenografija u sutrašnjem duelu Partizana i Crvene zvezde u okviru 8. kola ABA lige (21.00).

Dolaskom trenera Saše Filipovskog ispravljen je opasno nakrivljeni crno-beli brod, vezane su četiri pobede, po dve u Evrokupu i na Jadranu. Igra je i dalje bleda senka Trinkijerijevog Partizana iz prethodne nedovršene sezone, ali su pomaci vidljivi.

- Svaka utakmica je važna, spremamo se za Zvezdu kao za svakog drugog rivala - kaže Filipovski.

- Znamo da treba da odigramo na visokom nivou, koncentrisano svih 40 minuta. Zvezda ima duboku rotaciju, igra sa mnogo igrača, u visokom intenzitetu tokom cele utakmice. Treba naći odgovor na takvu igru. Odigrali su mnogo utakmica, kao i mi. Nema vremena za neku veliku pripremu, biće važno da imamo visoku koncentraciju, da precizno izvodimo elemente odbrane i napada. Nikad se ne zna ko u ovom našem sistemu može da iznenadi.

Zvezda je trenutno jedini neporaženi tim sa svim odigranim utakmicama (skor 7-0), Budućnost ima 5-0 i dva meča manje, dok se Partizan izdigao do četvrtog mesta (4-3).

- Za mnoge je ova utakmica sud da si dobar ili nisi - kaže trener crveno-belih Saša Obradović.

- Za mene je presudan samo krajnji rezultat u sezoni. Želimo ovu pobedu iz više razloga, ali na prvom mestu zbog prednosti domaćeg terena u plej-ofu. Nadamo se da će do tada ovaj virus nestati i da ćemo imati naše navijače na tribinama, što je ogroman vetar u leđa. Znamo da u derbiju nema favorita, bez obzira na kom mestu na tabeli se nalaze ekipe i kakav im je rejting igrača.

FOTO: M. Vukadinović

Iz ugla crno-belih, najpozvaniji da govori o derbiju svakako je kapiten Novica Veličković.

- Derbi je uvek teška utakmica, sa dosta naboja, o tome se govori pred svaki meč večitih rivala. Jesmo u nekoj seriji dobrih rezultata, ali ne treba da posmatramo stvari na taj način, već da se trudimo da budemo bolji iz utakmice u utakmicu. Crvena zvezda ima evroligašku ekipu, jak sastav, na nama je da pružimo maksimum. Jeste da u derbiju favorita nema, ali ne samo u tom meču, nego u svakom, bez obzira na to ko je protivnik, treba biti na maksimumu i "ginuti" na terenu do poslednje sekunde.

Zvezdin strateg sa respektom govori o kvalitetima večitog rivala.

- Partizan ima dobar spoj atletski dobrih igrača i iskustva, tim koji je drugu godinu zajedno i sigurno je da među njima nema tajni. Sa druge strane, mi smo imali dve nedelje putovanja, nespavanja i teških utakmica. Sve to želimo da ostavimo po strani, da odigramo najbolje što možemo i dođemo do bodova - konstatuje Obradović.

LAZIĆ: U DOBROM SU RASPOLOŽENjU

KAPITEN Zvezde Branko Lazić u svojoj biografiji ima mnoštvo derbija.
- Specifična utakmica koja ima težinu kad god se igra i u kojim god okolnostima. Izlazimo iz teške serije u kojoj smo odigrali sedam mečeva u 15 dana. Nećemo imati previše vremena za pripremu utakmice sa rivalom koji igra dobro, upisao je nekoliko važnih pobeda i sigurno u dobrom raspoloženju dočekuje ovaj meč. Imamo dobru situaciju na tabeli, ali želimo da odigramo ovu utakmicu na najbolji mogući način, čvrsto u odbrani, raznovrsno u napadu, pridržavajući se svih dogovora.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen samo zato što se krstio, Novosti otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen "samo zato što se krstio", "Novosti" otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

Reprezentativac Srbije u džudou Nemanja Majdov objavio je nešto neverovatno: posle Olimpijskih igara u Parizu, na kojima je učestvovao u kategoriji takmičara do 90 kilograma težine, suspendovan je iz sporta - jer se krstio pred izlazak na borilište u prestonici Francuske. "Novosti" vam donose - kako je Međunarodna džudo federacija na vrlo lukav način izvela kažnjavanje našeg borca.

19. 09. 2024. u 16:07

Komentari (0)

Da li znate šta su privatni dani na poslu i koja kompanija nudi ovaj benefit?