UBOLI PRST U OKO ZVEZDAŠIMA: Ovako je Partizan najavio večerašnji "večiti derbi" (VIDEO)

Novosti online

23. 11. 2020. u 09:51

Košarkaški klubovi Partizana i Crvene zvezde igraju u ponedeljak od 21 sat "večiti derbi" u osmom kolu ABA lige u hali "Ranko Žeravica".

УБОЛИ ПРСТ У ОКО ЗВЕЗДАШИМА: Овако је Партизан најавио вечерашњи вечити дерби (ВИДЕО)

FOTO: M. Vukadinović

Partizan će biti domaćin, pa su crno-beli napravili i najavu i analizu meča pričom o šansama ekipa, trenutnim sastavima, ali će uvod u taj meč "ubosti" prst u oko navijača Zvezde.

Naziv video snimka "ko je Crvena zvezda", a u njemu se ukratko sumira njen istorijat i "zaobilazi" period od 2011. do 2015. godine.

- Pod sloganom "ako je Zvezda, neka bude crvena", u martu 1945, svega nekoliko meseci posle oslobođenja Beograda u Drugom svetskom ratu, osnovana je Crvena zvezda. Zlatne godine kluba obeležilo je deset uzastopnih titula na njegovom samom početku kada se košarka još igrala na otvorenim terenima - počinje se najava.

Posle taksativnog navođenja osvajanja Kupa pobednika kupova kao najvećeg klupskog uspeha 1974, ali i broja titula u Jugoslaviji, iz Partizanove televizije opisuju novija vremena i dotiču se perioda UPPR-a i reorganizacije Zvezde i njenih dugova.

Upravo zbog ovog perioda mnogi navijači Partizana spočitavaju crveno-belima kontinuitet uspeha iz druge decenije ovog veka, često ih sjedinjujući sa FMP Železnikom.

- Nakon četiri godine netakmičenja od 2011. do 2015. klub beleži novi značajan uspon. Četiri puta su bili prvaci Srbije i tri puta prvaci ABA lige. U trenutku prekida prethodne sezone zbog pandemije korona virusa, Crvena zvezda je bila treća u ABA ligi i 14. u Evroligi - kaže Partizanov narator u najavi meča.

Tokom samog razgovora Partizanov spiker Vladan Tegeltija i njegov sagovornik Milenko Janjić konstatuju da je Zvezda tim sastavljan kao konkurentan za Top 8 Evrolige.

Kao ključna tačka zaustavljanja tog tima je napadačko zaustavljanje Džordana Lojda, koga bi mogao da čuva Nemanja Dangubić.

Janjić kaže da Zvezda ima fleksibilnost, a Tegeltija da će Partizanu izvesno faliti Ognjen Jaramaz, a verovatno i Markus Pejdž i Erik Mika.

(TELEGRAF) 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen samo zato što se krstio, Novosti otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen "samo zato što se krstio", "Novosti" otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

Reprezentativac Srbije u džudou Nemanja Majdov objavio je nešto neverovatno: posle Olimpijskih igara u Parizu, na kojima je učestvovao u kategoriji takmičara do 90 kilograma težine, suspendovan je iz sporta - jer se krstio pred izlazak na borilište u prestonici Francuske. "Novosti" vam donose - kako je Međunarodna džudo federacija na vrlo lukav način izvela kažnjavanje našeg borca.

19. 09. 2024. u 16:07

Komentari (0)

Kako da vreme na poslu bude ispunjeno zadovoljstvom – Pogledajte dugačak spisak benefita koje nudi Mercator-S