DA LI ĆE KOKOŠKOV BITI NA KLUPI REPREZENTACIJE? U petak vodi Fener, a u subotu bi trebalo Srbiju

V. P.

24. 11. 2020. u 21:40

SRBIJU u subotu čeka prva od dve kvalifikacione utakmice za Evrobasket 2022. u okviru novembarskog FIBA "prozora" u Finskoj, a našeg selektora Igora Kokoškova u petak i evroligaški meč njegovog Fenerbahčea protiv Valensije u Istanbulu.

ДА ЛИ ЋЕ КОКОШКОВ БИТИ НА КЛУПИ РЕПРЕЗЕНТАЦИЈЕ? У петак води Фенер, а у суботу би требало Србију

FOTO: N. Paraušić

Kakvom "gimnastikom" će srpski stručnjak ispuniti obe profesionalne obaveze?

Kokoškov je od ponedeljka u Helsinkiju sa stručnim štabom i devetoricom reprezentativaca, petorka iz Crvene zvezde i Partizana priključila se tokom jučerašnjeg dana. Kako "Novosti" saznaju, selektor će u četvrtak otputovati iz Helsinkija u Istanbul kako bi sutradan vodio ekipu Fenera u veoma važnom meču sa Valensijom (18.45).

PAROVI

DRUGI "prozor", subota: Švajcarska - Srbija 15.30, Finska - Gruzija 18.30. PONEDELjAK: Švajcarska - Gruzija 15.00, Srbija - Finska 18.00.
TABELA: 1. Gruzija 2-0, 2. Srbija 1-1, 3. Finska 1-1, 4. Švajcarska 0-2.

Planirano je da se u subotu pre podne vrati u Finsku, gde Srbija od 15.30, u gradu Espu, igra protiv Švajcarske utakmicu trećeg kola kvalifikacione E grupe.

Košarkaški savez Srbije radi sve što je u njegovoj moći da izdejstvuje prisustvo Kokoškova kraj aut-linije u tom meču. Međutim, usled varljive situacije sa virusnom pandemijom uvek postoji mogućnost otkazivanja nekih letova, što bi moglo da osujeti njegov povratak iz Turske u Finsku. Obezbeđeno je da se selektoru odmah po dolasku u Finsku uradi brzi test na koronu, što je neophodno da bi mogao da vodi nacionalni tim u susretu sa Švajcarcima.

Drugi meč na programu je 30. novembra protiv domaćina Finske, takođe u Espu, dok Kokoškova 3. decembra očekuje naredna evroligaška utakmica sa Zenitom u Sankt Peterburgu. Požrtvovanje za primer srpskog selektora i podsetnik na posledice koje trpi košarka zbog neusklađenog kalendara Evrolige i FIBA takmičenja.

Zapratite Novosti sport na Fejsbuku

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen samo zato što se krstio, Novosti otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen "samo zato što se krstio", "Novosti" otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

Reprezentativac Srbije u džudou Nemanja Majdov objavio je nešto neverovatno: posle Olimpijskih igara u Parizu, na kojima je učestvovao u kategoriji takmičara do 90 kilograma težine, suspendovan je iz sporta - jer se krstio pred izlazak na borilište u prestonici Francuske. "Novosti" vam donose - kako je Međunarodna džudo federacija na vrlo lukav način izvela kažnjavanje našeg borca.

19. 09. 2024. u 16:07

Komentari (0)

POČINJE TENISKI USTANAK: Đoković je upozoravao, nisu slušali - Teniseri sada najavljuju štrajk