ATAMAN ŽESTOKO UDARIO FIBA I EVROLIGU: Prestanite da terate inat jedni drugima, nađite neko rešenje zbog igrača

Novosti online

26. 11. 2020. u 22:02

Efes je u dvorani Aleksandar Nikolić dokazao da ima dovoljno dobar roster da može da pokrije izostanak čak četvorice bitnih igrača iz rotacije, što je dovelo do petog trijumfa u poslednjih šest evropskih utakmica,

АТАМАН ЖЕСТОКО УДАРИО ФИБА И ЕВРОЛИГУ: Престаните да терате инат једни другима, нађите неко решење због играча

FOTO: EPA

Malo je falilo da Efes upiše novu ubedljivu pobedu na gostovanjima u Evroligi, ali je ozbiljan pad u poslednjoj četvrtini omogućio Zvezdi da svede razliku na pristojnu meru...

“Nije lako igrati bez dvojice centara, bez Micića i Bobue, ali igrali smo košarku istog intenziteta i baš onako kakvi smo i bili tokom prethodne dve godine. Odlične role Tundžera i Balbaja u odbrani, igrali smo s dosta dobrih rotacija, igrali smireno i zasluženo slavili”, izjavio je Ergin Ataman.

Najveći deo konferencije za novinare Ataman je posvetio dešavanjima u evropskoj košarci i dobro poznatom ratu između Evrolige i Fibe koji najviše šteti igračima i reprezentacijama...

“Hvala Košarkaškom savezu Turske što je pustio petoricu naših reprezentativaca iz trening kampa na jedan dan kako bismo odigrali ovu utakmicu. Oni se vraćaju već u petak u reprezentaciju, gde će uveče igrati protiv Hrvatske kvalifikacije za Evrobasket. Ovaj spor između Evrolige i Fibe ničemu dobrom ne vodi. Gledajte koliko su igrači opterećeni, koliko igraju, neki će u 24 sata da odigraju dve utakmice. Mora što pre da se pronađe nekakvo rešenje, jer ovo nije dobro. Momci jednostavno žele da igraju za svoje nacionalne selekcije i nadam se da će tokom leta oni sesti za sto i pronaći neki model".

Turski stručnjak čak je dao i predlog šta bi moglo da se promeni...

"Dajte nam da igramo sedam duplih sedmica! Igramo pet duplih nedelja, pa što ne bismo igrali sedam? Dajte ovim igračima nedelju-dve odmora od klupske košarke, kako bi mogli da se posvete reprezentacijama. Mi smo košarkaška zemlja, baš kao i Srbija i još neke države i svi mi mnogo trpimo jer ne reprezentacije ne mogu da računaju na svoje najbolje igrače. Iskreno se nadam da će ovaj sukob prestati i da će se pronaći neko normalno rešenje".

(Mocart Sport) 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen samo zato što se krstio, Novosti otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen "samo zato što se krstio", "Novosti" otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

Reprezentativac Srbije u džudou Nemanja Majdov objavio je nešto neverovatno: posle Olimpijskih igara u Parizu, na kojima je učestvovao u kategoriji takmičara do 90 kilograma težine, suspendovan je iz sporta - jer se krstio pred izlazak na borilište u prestonici Francuske. "Novosti" vam donose - kako je Međunarodna džudo federacija na vrlo lukav način izvela kažnjavanje našeg borca.

19. 09. 2024. u 16:07

OSMANLIJE SU UČILE SRPSKI: Koje naše reči Turci i danas koriste

OSMANLIJE SU UČILE SRPSKI: Koje naše reči Turci i danas koriste

KADA se povede razgovor o srpskom jeziku često se govori o turcizmima, odnosno rečima koje su iz turskog ušle u naš jezik i tu se "odomaćile" tokom viševekovne otomanske prisutnosti u Srbiji. Međutim, malo se zna da su i naša kultura i jezik imali značajan uticaj na turski. Jedan od pokazatelja istorijskog značaja srpskog jezika jeste, između ostalih, i njegov status u Osmanskom carstvu.

21. 09. 2024. u 19:21

Komentari (0)

POČINJE TENISKI USTANAK: Đoković je upozoravao, nisu slušali - Teniseri sada najavljuju štrajk