PROLAZIMO KROZ PAKAO: Ključne utakmice pred košarkašima Partizana

Novosti online

02. 12. 2020. u 10:35

MEČEVI protiv Mornara i Bahčešehira veoma su važni za Partizan jer njima mogu da se anuliraj uneke lošije partije iz prvog dela sezone, smatra košarkaš crno-belih Nikola Janković.

ПРОЛАЗИМО КРОЗ ПАКАО: Кључне утакмице пред кошаркашима Партизана

Foto ABA liga

-Prolazimo kroz jedan mini ciklus priprema, kroz "pakao". Prošle nedelje smo imali tri dana po dva treninga, dan slobodno, pa opet dva treninga. Dosta vremena u kom smo se bavili sobom, individualnim radom i nekim stvarima koje ne možemo kada su utakmice. Šalu na stranu, prija nam, sve to lepo funkcioniše. Mislim da je u pravom trenutku za nas došla i reprezentativna pauza i ovaj ekstra rad - rekao je Janković za TV Partizan.

Na treninzima u hali "Ranko Žeravica" od prošlog vikenda je staro lice Aleksej Nikolić, koji se klubu iz Humske priključio nakon pozajmice u italijanskom Trevizu.

- Ali ne miruje, uželeo se košarke. Došao je 45 minuta pre početka treniga, on je tu i trenira sam. To je odlično, sigurno da će nam mnogo pomoći.

Crno-bele u nekoliko dana očekuju dve važne utakmice, prva već u subotu, kada igraju protiv Mornara u ABA ligi na gostovanju, a posle toga sledi meč sa Bahčešehirom 9. decembra u Evrokupu na domaćem terenu.

- Te dve utakmice mogu da anuliraju neke lošije partije iz prvog dela pre pauze i mogu mnogo da nam znače. Napravili smo dobar posao u poslednjih četiri-pet utakmica, a sa ove dve treba da zaokužimo priču, da se malo situacija smiri, da se iskristališu tabele i u ABA ligi i u Evrokupu. Sigurno će biti pakleno, posebno u Baru. Mornar je preozbiljna, šuterska ekipa, jednostavno mogu da igraju sa pet šutera na terenu. U predsezoni su nas dobili, veoma skupa i jako dobra ekipa - istakao je centar crno-belih.

Posle meča sa turskom ekipom, izabranike Saše Filipovskog očekuju dva gostovanja u Evrokupu - prvo protiv Burža (15. decembra), a potom i Venecije, kada će 29. decembra odigradti odloženi meč 7. kola.

- Paklen je raspored, a i trener nas uči da idemo utakmicu po utakmicu. Svaki meč je priča za sebe. Nije mi drago što moramo ponovo u Veneciju, jer put do tamo nije lak. Takva je situacija i bolje je i tako nego da nema košarke. Venecija je za sada u dalekoj budućnosti, ali moraćemo i nju da odradimo - zaključio je Janković.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen samo zato što se krstio, Novosti otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen "samo zato što se krstio", "Novosti" otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

Reprezentativac Srbije u džudou Nemanja Majdov objavio je nešto neverovatno: posle Olimpijskih igara u Parizu, na kojima je učestvovao u kategoriji takmičara do 90 kilograma težine, suspendovan je iz sporta - jer se krstio pred izlazak na borilište u prestonici Francuske. "Novosti" vam donose - kako je Međunarodna džudo federacija na vrlo lukav način izvela kažnjavanje našeg borca.

19. 09. 2024. u 16:07

OSMANLIJE SU UČILE SRPSKI: Koje naše reči Turci i danas koriste

OSMANLIJE SU UČILE SRPSKI: Koje naše reči Turci i danas koriste

KADA se povede razgovor o srpskom jeziku često se govori o turcizmima, odnosno rečima koje su iz turskog ušle u naš jezik i tu se "odomaćile" tokom viševekovne otomanske prisutnosti u Srbiji. Međutim, malo se zna da su i naša kultura i jezik imali značajan uticaj na turski. Jedan od pokazatelja istorijskog značaja srpskog jezika jeste, između ostalih, i njegov status u Osmanskom carstvu.

21. 09. 2024. u 19:21

Komentari (0)

POČINJE TENISKI USTANAK: Đoković je upozoravao, nisu slušali - Teniseri sada najavljuju štrajk