PORAZ OD MORNARA UGROZIO PLASMAN U PLEJ-OF: Partizan na tankoj grani

V. P.

06. 12. 2020. u 19:28

ČETVRTI poraz Partizana u neizvesnoj završnici, već peti u devet utakmica ABA lige, ozbiljno je ugrozio plasman u plej-of.

ПОРАЗ ОД МОРНАРА УГРОЗИО ПЛАСМАН У ПЛЕЈ-ОФ: Партизан на танкој грани

FOTO : ABA liga

Crno-beli su trenutno u velikom zaostatku za najvećim konkurentima za doigravanje, bez obzira na činjenicu da će do kraja ligaškog dela takmičenja odigrati još 17 mečeva.

Mornar je trijumfom u Baru nad timom iz Humske stigao do skora 7-1, sa utakmicom manje protiv Borca u Čačku. Cedevita je na 5-1 i čekaju je odloženi dueli sa Budućnošću u Ljubljani, FMP u Železniku i Zadrom u gostima. Crvena zvezda i Budućnost večerašnji međusobni susret dočekuju bez poraza, s tim da će Podgoričani naknadno odigrati utakmice sa Cedevitom, Igokeom u "Morači" i Zadrom u gostima.

Bolji učinak od Partizana imaju i Mega sa skorom 7-2 i Igokea sa 5-2 i dva meča manje, protiv Budućnosti u Podgorici i FMP u Laktašima.

Problematično je i to što su crno-beli izgubili od direktnih rivala za plej-of - Zvezde, Budućnosti, Igokee i Mornara.

Partizan već sada ima više poraza nego prethodne sezone, u kojoj je do prekida poklekao samo četiri puta. Iako je sasvim dovoljno vremena za korekciju rezultata, da bi do toga došlo neophodne su hitne korekcije igre.

- Ostaje nam da naporno radimo, da napredujemo iz treninga u trening - rekao je Filipovski. - Igra nije konstantna, imamo crne rupe u organizaciji kada pada i koncentracija i disciplina. Pauza je malo izbacila iz ritma svaku ekipu, pa i nas. Treba naći put do pobede, a mi ga nismo našli u meču sa Mornarom.

SA TURCIMA ZA TOP 16

PRVI korak ka obnovi samopouzdanja je duel 9. kola Evrokupa sa turskim Bahčešehirom u Beogradu 9. decembra (20.30).

Partizan bi trijumfom u tom meču jednom nogom opkoračio prag plasmana u Top 16 fazu. Mogao bi i matematički da obezbedi učešće u narednoj grupnoj fazi, pod uslovom da Venecija izgubi od Huventuda.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen samo zato što se krstio, Novosti otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen "samo zato što se krstio", "Novosti" otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

Reprezentativac Srbije u džudou Nemanja Majdov objavio je nešto neverovatno: posle Olimpijskih igara u Parizu, na kojima je učestvovao u kategoriji takmičara do 90 kilograma težine, suspendovan je iz sporta - jer se krstio pred izlazak na borilište u prestonici Francuske. "Novosti" vam donose - kako je Međunarodna džudo federacija na vrlo lukav način izvela kažnjavanje našeg borca.

19. 09. 2024. u 16:07

OSMANLIJE SU UČILE SRPSKI: Koje naše reči Turci i danas koriste

OSMANLIJE SU UČILE SRPSKI: Koje naše reči Turci i danas koriste

KADA se povede razgovor o srpskom jeziku često se govori o turcizmima, odnosno rečima koje su iz turskog ušle u naš jezik i tu se "odomaćile" tokom viševekovne otomanske prisutnosti u Srbiji. Međutim, malo se zna da su i naša kultura i jezik imali značajan uticaj na turski. Jedan od pokazatelja istorijskog značaja srpskog jezika jeste, između ostalih, i njegov status u Osmanskom carstvu.

21. 09. 2024. u 19:21

Komentari (2)

POČINJE TENISKI USTANAK: Đoković je upozoravao, nisu slušali - Teniseri sada najavljuju štrajk