BUDUĆNOST DOBILA DERBI: Zvezda doživela prvi poraz u ABA ligi, Podgoričani jedini tim sa maksimalnim učinkom

Č. V.

06. 12. 2020. u 20:01

KOŠARKAŠI Crvene zvezde poraženi su od Budućnosti sa 67:65 u dvorani "Aleksandar Nikolić" u 9. kolu ABA lige.

БУДУЋНОСТ ДОБИЛА ДЕРБИ: Звезда доживела први пораз у АБА лиги, Подгоричани једини тим са максималним учинком

FOTO: KK Crvena zvezda

Podoričani su posle ovog tijumfa ostali jedina neporažena ekipa u regionalnom takmičenju, dok su crveno-beli doživeli prvi neuspeh.

Meč na mali broj poena odigran je u Beogradu. Bilo je dosta grešaka na obe strane, bilo je i perioda kada ni jedni ni drugi nisu dugo mogli da dođu do poena.

Izabranici Petra Mijovića su ovom pobedom istakli ozbiljnu kandidaturu za prvo mesto u plej-ofu. Istina, ima još dosta da se igra do kraja ligaškog dela, ali kada pobedite Zvezdu i Partizan u Beogradu šanse za tako nešto vam drastično rastu.

Za crveno-bele se na ovom meču vratio Lengston Hol. Prvi plejmejker tima sa Malog Kalemegdana je odigrao samo dva i po minuta i to je pokazatelj da još uvek nije 100 odsto spreman da pomogne ekipi.

Jedan od razloga pobede Budućnosti je odnos realizovanih slobodnih bacanja. Podgodričani su u tom segmentu bili nepogrešvi - 17/17, dok je Zvezda promašila pet puta sa linije penala - 14/19.

U taboru crnogorske ekipe najviše se istakao Nikola Ivanović sa 20 poena (sve postigao u prvom poluvremenu), pratio ga je Džastin Kobs sa jednim manje. Na drugoj strani najefikasniji je bio Dejan Davidovac sa 13 poena i 10 skokova, dok je Tejlor Ročesti dodao 11.

Učinak Zvezde je sada 8-1, a Budućnosti 6-0.

Zapratite Novosti sport na Fejsbuku

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen samo zato što se krstio, Novosti otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen "samo zato što se krstio", "Novosti" otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

Reprezentativac Srbije u džudou Nemanja Majdov objavio je nešto neverovatno: posle Olimpijskih igara u Parizu, na kojima je učestvovao u kategoriji takmičara do 90 kilograma težine, suspendovan je iz sporta - jer se krstio pred izlazak na borilište u prestonici Francuske. "Novosti" vam donose - kako je Međunarodna džudo federacija na vrlo lukav način izvela kažnjavanje našeg borca.

19. 09. 2024. u 16:07

Komentari (4)

Ovo je najpopularnija destinacija u toku septembra i oktobra Last Minute akcija! Platite 6 noćenja, a boravite 9 ili 10!