OBRADOVIĆ: Olimpijakos ima najbolji plejmejkerski tandem u Evroligi, dobrom igrom do bodova

Novosti online

09. 12. 2020. u 15:56

KOŠARKAŠI Crvene zvezde u četvrtak dočekuju Olimpijakos u 13. kolu Evrolige, a trener crveno-belih Saša Obradović ističe da je grčki klub težak protivnik.

ОБРАДОВИЋ: Олимпијакос има најбољи плејмејкерски тандем у Евролиги, добром игром до бодова

FOTO: ABA liga/Koper Primorska/Aleksander Golob

- Olimpijakos ne izgleda isto u odnosu na pre tri četiri nedelje, imali su problema sa korona virusom, povredama nekih igrača. Sada izgledaju drugačije, svi su tu, i vratili su se na odličan način ovom pobedom u Barseloni. Moraćemo da igramo dobru utakmicu kako bismo došli do bodova - rekao je Obradović.

On ističe da atinski crveno-beli imaju možda i najbolji plejmejkerski tandem u Evropi.

- Bez obzira na činjenicu da igraju najmanji broj utakmica od svih ekipa u Evroligi, košarkaši Olimpijakosa imaju ogromno iskustvo, pretnje na svim pozicijama, odlične igrače, i rekao bih, najbolji plejmejkerski tandem možda i u celoj ligi, u vidu Slukasa i Spanulisa koji su godinama važni u evropskoj košarci.

Nastavio je trener Zvezde da hvali sutrašnjeg protivnika.

- Odlični 'fizikalci' na pozicijama visokih igrača, koji uz to i odlično trče, pozicioniraju i odlično skaču. To je nešto na šta moramo da obratimo takođe pažnju kako bismo pobedili - zaključio je Obradović.

Podsetimo, klub sa Malog Kalemegdana će biti oslabljen neigranjem prvog organizatora igre Langstona Hola, a ekipu je danas napustio Tejlor Ročesti.

Košarkaš Zvezde Ognjen Dobrić takođe naglašava da njega i saigrače očekuje težak protivnik koji u Beograd dolazi u dobrom raspoloženju posle velike pobede u Barseloni.

- Vrlo iskusna ekipa koja ima dovoljno vremena da se priprema za jedino takmičenje, a to je Evroliga, jer nemaju nikakvih obaveza u domaćem šampionatu. Vratili su Slukasa, ove sezone odlično igraju Mekisik i Martin koga dobro poznajemo iz prošle sezone, kao i Čarls Dženkins, Vezenkov je takođe odličan ove sezone. Naravno, nikada ne treba zaboraviti Spanulisa i Printezisa, sjajne igrače i ljude koji su lična karta Olimpijakosa i svih njihovih najvećih uspeha. Međutim, moramo da gledamo samo sebe. Moramo da pronađemo naš ritam, da odigramo dobru utakmicu i dođemo do pobede. Neće biti lako, ali želimo da se vratimo našoj igri koja nas je krasila u prethodnom periodu i donosila nam pobede u ovakvim mečevima - istakao je krilni košarkaš crveno-belih.

Utakmica Crvena zvezda - Olimpijakos igra se sutra od 19 sati u dvorani "Aleksandar Nikolić".

Zapratite Novosti sport na Fejsbuku

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen samo zato što se krstio, Novosti otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen "samo zato što se krstio", "Novosti" otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

Reprezentativac Srbije u džudou Nemanja Majdov objavio je nešto neverovatno: posle Olimpijskih igara u Parizu, na kojima je učestvovao u kategoriji takmičara do 90 kilograma težine, suspendovan je iz sporta - jer se krstio pred izlazak na borilište u prestonici Francuske. "Novosti" vam donose - kako je Međunarodna džudo federacija na vrlo lukav način izvela kažnjavanje našeg borca.

19. 09. 2024. u 16:07

Komentari (3)

Da li znate šta su privatni dani na poslu i koja kompanija nudi ovaj benefit?