NIKOLA STENA JOKIĆ: Dobio je 15 kilograma, ali mišića... (VIDEO)

Novosti online

11. 12. 2020. u 08:40

NIKOLA Jokić, srpski reprezentativac, pred početak gotovo svake NBA sezone nailazio je komentare u vezi sa utiskom da izgleda nešto „popunjenije“ u odnosu na kraj prethodne takmičarske godine.

НИКОЛА СТЕНА ЈОКИЋ: Добио је 15 килограма, али мишића... (ВИДЕО)

foto: EPA

Na startu sezone 2019/2020 Jokić je imao desetak do petnaest kilograma viška, što je i priznao kasnije u intervjuu za ESPN.  

- Bilo mi je potrebno malo vremena da se zagrejem, u prvom delu nisam najbolje šutirao, a i imao sam višak kilograma. Izgubio sam oko 11 kilograma i sve je bolje - rekao je srpski košarkaš u februaru ove godine.  

Centar Nagetsa ovog leta doveo je telo skoro pa do savršenstva za njegove standarde, što su potvrdili i njegovi saigrači tokom nastavka sezone u Orlandu. 

U najjačoj košarkaškoj ligi na svetu trenutno su u toku trening kampovi, period u kom se igrači zagrevaju za početak, te je ponovo aktuelna tema o kilaži reprezentativca Srbije.  

Ovoga puta na društvenim mrežama ne kruže slike „buckastog“ Jokića, pošto ih i nema, ali jedna stvar je vrlo zanimljiva. 

Timovi pred start svake sezone objave zvaničan sastav igrača sa njihovom visinom i težinom.  

„Vrlo zanimljiva stvar“ za koju se zakačila američka javnost je težina Nikole Jokića koja iznosi 128 kilograma. 

Da stvar bude još čudnija, to je čak 15 kilograma više u odnosu na početak prošle sezone kada je Jokić izgledao koliko-toliko fizički nespremno.

Jokić je prethodnih takmičarskih godina sporo ulazio u sezonu, najviše zbog viška kilograma, a ukoliko se sada radi o mišićima, onda bismo MVP Džokera mogli da gledamo već od 22. decembra. 

Centar iz Sombora prošle sezone prosečno je beležio 19,9 poena, 9,7 skokova i sedam asistencija u ligaškom delu, dok je u plej-ofu imao prosek od 24,4 poena, 9,8 skokova i 5,7 dodavanja koja su vodila ka košu protivnika.  

Svakako, sa većom ili manjom kilažom, Jokić je dominirao protiv najboljih igrača sveta i isto se očekuje u godini ispred nas.  

Sezona 2020/2021 kreće 22. decembra, a Denver Nagetsi prvi meč igraju 23. protiv Sakramento Kingsa. 

Zapratite Novosti sport na Fejsbuku


 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen samo zato što se krstio, Novosti otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen "samo zato što se krstio", "Novosti" otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

Reprezentativac Srbije u džudou Nemanja Majdov objavio je nešto neverovatno: posle Olimpijskih igara u Parizu, na kojima je učestvovao u kategoriji takmičara do 90 kilograma težine, suspendovan je iz sporta - jer se krstio pred izlazak na borilište u prestonici Francuske. "Novosti" vam donose - kako je Međunarodna džudo federacija na vrlo lukav način izvela kažnjavanje našeg borca.

19. 09. 2024. u 16:07

Komentari (0)

POČINJE TENISKI USTANAK: Đoković je upozoravao, nisu slušali - Teniseri sada najavljuju štrajk