VRATILA SE JUGOPLASTIKA: Staro ime kluba sa Gripa ponovo na žutom dresu

Novosti online

11. 12. 2020. u 18:52

IME Jugoplastika, pod kojim su splitski žuti harali evropskim parketima krajem osamdesetih godina 20. veka, ponovo krasi žuti dres ekipe sa Gripa!

ВРАТИЛА СЕ ЈУГОПЛАСТИКА: Старо име клуба са Грипа поново на жутом дресу

Fejsbuk printskrin

Povodom 75. godišnjice osnivanja kluba, dosetili su se Splićani da to obeleže i na ovaj način, koji će sigurno naći put do srca onih starijih ljubitelja loptanja pod obručima, koji su imali sreću da dožive slavne dane splitske košarke.

Kao nekada u najboljim danima „žuti” od danas opet nose natpis Jugoplastika na grudima. Ime koje se i danas često u žargonu kaže kada se priča o košarkašima Splita.

Retro dresovi premijeru će imati na utakmici protiv Krke na Gripama. Do daljeg, verovatno do kraja sezone, Split će nastupati s natpisom Jugoplastika na dresovima.

- S obzirom da je istekao ugovor sa prethodnim sponzorom, KK Split je doneo odluku da do daljeg, a u čast 75 godina kluba i u slavu tri titule prvaka Evrope, na dres vraća ime Jugoplastika. U znak poštovanja na najslavnije dane istorije našeg kluba vraćamo to ime na dres, na mesto koje je rezervisano za generalnog sponzora kluba – objavili su iz KK Split.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen samo zato što se krstio, Novosti otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen "samo zato što se krstio", "Novosti" otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

Reprezentativac Srbije u džudou Nemanja Majdov objavio je nešto neverovatno: posle Olimpijskih igara u Parizu, na kojima je učestvovao u kategoriji takmičara do 90 kilograma težine, suspendovan je iz sporta - jer se krstio pred izlazak na borilište u prestonici Francuske. "Novosti" vam donose - kako je Međunarodna džudo federacija na vrlo lukav način izvela kažnjavanje našeg borca.

19. 09. 2024. u 16:07

OSMANLIJE SU UČILE SRPSKI: Koje naše reči Turci i danas koriste

OSMANLIJE SU UČILE SRPSKI: Koje naše reči Turci i danas koriste

KADA se povede razgovor o srpskom jeziku često se govori o turcizmima, odnosno rečima koje su iz turskog ušle u naš jezik i tu se "odomaćile" tokom viševekovne otomanske prisutnosti u Srbiji. Međutim, malo se zna da su i naša kultura i jezik imali značajan uticaj na turski. Jedan od pokazatelja istorijskog značaja srpskog jezika jeste, između ostalih, i njegov status u Osmanskom carstvu.

21. 09. 2024. u 19:21

Komentari (1)

POČINJE TENISKI USTANAK: Đoković je upozoravao, nisu slušali - Teniseri sada najavljuju štrajk