ŠTA PARTIZAN OČEKUJE U TOP 16 FAZI EVROKUPA? Dva druga i jedan neznanac

G. KELIĆ

17. 12. 2020. u 19:08

OD Francuske, preko Italije, do Rusije.

ШТА ПАРТИЗАН ОЧЕКУЈЕ У ТОП 16 ФАЗИ ЕВРОКУПА? Два друга и један незнанац

FOTO: N. Paraušić

Tako izgleda mapa gostovanja košarkaša Partizana u Top 16 fazi Evrokupa (13. januar - 10. mart 2021), gde će u grupi F igrati sa Metropolitanom 92, Lokomotivom Kubanj i Trentom.

Najveću i jedinu nepoznanicu predstavlja francuski predstavnik, Metropolitan i Partizan se do sada nisu sastajali. Klub spada u kategoriju mlađih, osnovan je 2007. pod imenom Pariz Levaloa, da bi 2019. dolaskom bivšeg francuskog NBA asa Borisa Dijaoa na predsedničku funkciju, ime promenio u današnji naziv.

VELIČKOVIĆ: DA SU NAM TU NAVIJAČI...

KAPITEN Partizana Novica Veličković analizirao je rivale u drugom delu Evrokupa.
- U Top 16 fazi svaki kiks može da bude koban. Dve godine zaredom igramo sa Trentom, ekipu Metropolitana ne poznajem. Ne znam šta bih rekao o njima, svi danas igraju košarku, imaju respektabilne igrače. Kubanj kao Kubanj, u poslednjih deset godina dosta investira u taj projekat. Bilo bi lepše da ima ljudi u hali, onda verovatno ne bih brinuo za prolaz.

Od trofeja imaju po jedan Kup i Superkup, ovo im je četvrti nastup u Evrokupu, a najbolji rezultat su napravili 2015. plasmanom u četvrtfinale. U ovoj sezoni drže vrh tabele u francuskom prvenstvu sa jednim porazom iz sedam mečeva. Trener im je na ovim prostorima dobro poznati Slovenac Jure Zdovc, a sastav čine uglavnim mladi domaći igrači sa nekoliko iskusnih stranaca. Izdvaja se Amerikanac Entoni Braun, koji je u sezoni 2018/2019. kratko bio član crno-belih, ali je dolaskom Andree Trinkijerija otpušten.

Druga dva rivala Lokomotiva i Trento, dobro su poznati ovdašnjoj publici jer su prethodnih godina više puta gostovali u Beogradu. Ekipa iz Kubanja se dva puta (2017/2018. i 2019/2020.) nalazila u grupi sa crno-belima. Prošle sezone su doživeli poraz u hali "Aleksandar Nikolić" (80:71), dok su se u Rusiji revanširali. Kao i srpski tim, i oni su uspeli da sačuvaju tim od prošle godine u kojem prednjače skupoceni Amerikanci (Kamings, Vilijams, Kroford), uz veterane iz Litvanije Kalnijetisa i Kuzminskasa.

GRUPA F

Metropolitan 92 (Francuska)

Lokomotiva Kubanj (Rusija)
Trento (Italija)
Partizan (Srbija)

Za Trento će ovo biti treća godina uzastopce kako se sastaje sa Partizanom u Evrokupu. Prošle sezone takođe u Top 16 fazi ih je "valjak" pregazio u oba susreta. Ni sada prikazanim rezultatima i igrom ne predstavljaju nepremostivu prepreku za sastav iz Humske.

Zapratite Novosti sport na Fejsubku

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen samo zato što se krstio, Novosti otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen "samo zato što se krstio", "Novosti" otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

Reprezentativac Srbije u džudou Nemanja Majdov objavio je nešto neverovatno: posle Olimpijskih igara u Parizu, na kojima je učestvovao u kategoriji takmičara do 90 kilograma težine, suspendovan je iz sporta - jer se krstio pred izlazak na borilište u prestonici Francuske. "Novosti" vam donose - kako je Međunarodna džudo federacija na vrlo lukav način izvela kažnjavanje našeg borca.

19. 09. 2024. u 16:07

Komentari (0)

TENISKI ZEMLJOTRES: Federer se vraća na teren!