NOVO PRIZNANJE ZA SRPSKOG KOŠARKAŠA: Jokić je najbolji centar NBA lige

Novosti online

18. 12. 2020. u 18:25

NIKOLA Jokić je najbolji centar NBA lige, bar ako je verovati generalnim menadžerima ekipanajjače lige na svetu, koji su, drugu godin uzaredom, srpskog košarkaša izabrali u tradicionalnoj anketi.

НОВО ПРИЗНАЊЕ ЗА СРПСКОГ КОШАРКАША: Јокић је најбољи центар НБА лиге

Foto: AP

Uoči početka svake nove sezone u NBA ligi, organizuje se anketa u kojoj učestvuju generalni menadžeri klubova, a koji odgovaraju na pitanja o budućem šampionu, najkorisnijem igraču, košarkašu koji će najviše napredovati...

Čak 81% njih misli da će Lejkersi opet osvojiti titulu, a minimalne šanse se daju samo još Klipersima, Bruklinu i Majamiju.

U anketi zaa najboljeg centra pobedio je Nikola Jokić za koga je glasalo 50% ispitanika. on je iza sebe ostavio NBA šampiona Entonija Dejvisa (23%), dok je na trećem mestu neočekivano Janis Adetokumbo.

Grčki košarkaš je izglasan za najboljeg neevropskog igrača, ispred Dončića i Jokića, dok je takođe i najbolji defanzivac i krilni centar. Na mestu "pleja" prednjači Stef Kari uprkos povredi, najbolji bek je Džejms Harden, a najbolje krilo - Lebron Džejms.

Jokić je u anketi za najboljeg asistenta drugoplasirani sa 25% glasova, iza Lebrona Džejmsa sa 43%.

Četiri odsto ispitanika veruje da jokić može da dođe do MVP titule, a i tu je pobedu odneo Janis sa 32% glasova. Slede Luka Dončić, Entoni Dejvis, Lebron Džejms i Kevin Durent.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen samo zato što se krstio, Novosti otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen "samo zato što se krstio", "Novosti" otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

Reprezentativac Srbije u džudou Nemanja Majdov objavio je nešto neverovatno: posle Olimpijskih igara u Parizu, na kojima je učestvovao u kategoriji takmičara do 90 kilograma težine, suspendovan je iz sporta - jer se krstio pred izlazak na borilište u prestonici Francuske. "Novosti" vam donose - kako je Međunarodna džudo federacija na vrlo lukav način izvela kažnjavanje našeg borca.

19. 09. 2024. u 16:07

OSMANLIJE SU UČILE SRPSKI: Koje naše reči Turci i danas koriste

OSMANLIJE SU UČILE SRPSKI: Koje naše reči Turci i danas koriste

KADA se povede razgovor o srpskom jeziku često se govori o turcizmima, odnosno rečima koje su iz turskog ušle u naš jezik i tu se "odomaćile" tokom viševekovne otomanske prisutnosti u Srbiji. Međutim, malo se zna da su i naša kultura i jezik imali značajan uticaj na turski. Jedan od pokazatelja istorijskog značaja srpskog jezika jeste, između ostalih, i njegov status u Osmanskom carstvu.

21. 09. 2024. u 19:21

Komentari (0)

Ovo je najpopularnija destinacija u toku septembra i oktobra Last Minute akcija! Platite 6 noćenja, a boravite 9 ili 10!