STRANCI U NBA: SRBI ČETVRTI Vode Kanađani ispred Francuza

Novosti online

23. 12. 2020. u 15:37

POČELA je nova NBA sezona, u kojoj će pored apsolutno dominantnih Amerikanaca, nastupiti i 107 stranih državljana.

СТРАНЦИ У НБА: СРБИ ЧЕТВРТИ Воде Канађани испред Француза

Nikole Jokić i Vučević foto: EPA

Među njima, najbrojniji su Kanađani kojih će biti 17, dok je Srbija zastupljena sa šestoricom igrača i deli četvrto mesto a Nemačkom.

Ukupno 41 strana država ima predstavnike u najjačoj košarkaškoj ligi sveta, a posle Kanađana najbrojniji su Francuzi kojih ima devet. Sledi Australija sa osam, pa Srbija i Nemačka sa po šest.

Ovo je sedma uzastopna sezona u kojoj na početku sezone u rosteru ima više od 100 igrača van SAD. Svaki od 30 timova ima bar po jednog internacionalca, najviše Vašington sedam, a slede Dalas i Denver sa po šest.

Srbiju u NBA predstavljaju Nikola Jokić (Denver), Bogdan Bogdanović (Atlanta), Nermanja Bjelica (Sakramento), Boban Marjanović (Dalas), Aleksej Pokuševski (Oklahoma), Alen Smailagić (Golden Stejt).

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen samo zato što se krstio, Novosti otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen "samo zato što se krstio", "Novosti" otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

Reprezentativac Srbije u džudou Nemanja Majdov objavio je nešto neverovatno: posle Olimpijskih igara u Parizu, na kojima je učestvovao u kategoriji takmičara do 90 kilograma težine, suspendovan je iz sporta - jer se krstio pred izlazak na borilište u prestonici Francuske. "Novosti" vam donose - kako je Međunarodna džudo federacija na vrlo lukav način izvela kažnjavanje našeg borca.

19. 09. 2024. u 16:07

Komentari (0)

TENISKI ZEMLJOTRES: Federer se vraća na teren!