UMALO OD GOTOVOG VERESIJA: Zvezdi pripala neizvesna završnica protiv Panatinaikosa

Novosti online

30. 12. 2020. u 18:51 >> 21:07

CRVENA zvezda u 17. kolu Evrolige igra u dvorani "Aleksandar Nikolić" dočekaće grčki Panatinaikos.

УМАЛО ОД ГОТОВОГ ВЕРЕСИЈА: Звезди припала неизвесна завршница против Панатинаикоса

FOTO: KK FMP

Od početka meča Zvezda je kontrolisala igru. Odličnu rolu pružio je Kori Volden na početku meča. Poveli su gosti 6:0, a posle se probudila Zvezda. Imala je domaća ekipa 10 poena prednosti, ali nakon 10 minuta "samo" 22:15. 

Održavala je ekipa Dejana Radonjića prednost u prvoj polovini druge četvrtine, a kako je vreme teklo uspevali su igrači Zvezde da se još odlepe, te u jednom trenutku poenima Radanova dođu do 17 poena prednosti.  Ipak, na poluvremenu 48:37. 

Usledila je pomalo čudna treća deonica. Pogodio je Jagodić-Kuridža jedno slobodno bacanje, dugo su bili bez pogotka iz igre i jedni i drugi, te je pet minuta u trećoj deonici bio rezultat 1:0. 

Uspeli su do kraja četvrtine ipak da se razigraju igrači i jednog, ai  drugog tima. Te je u poslednjih deset minuta Zvezda i dalje bila dvocifrena 57:46. 

Razigrao se Nemanja Nedović u poslednjoj četvrtini. Panatinaikos se vratio u meč, u jednom trenutku imali su minus od svega šest poena. Ipak, sredinom četvrtine Kolom pogađa za tri i vraća Zvezdu na dvocifreni suficit. 

Razigrao se U završnici Papapetru, koji je doneo izjednačenje belo-zelenima 68:68, upravo tim rezultatom ušlo se u poslednji minut. U drugom poluvremenu Zvezda je postigla svega 26 poena, a to je iskoristio grčki tim da se vrati u potpunosti u meč. 

Na kraju lucidnošću Voldena Zvezda dolazi do pobede 74:71.  Najefikasniji u domaćem sastavu bio je Kori Volden sa 17, a Kino Kolom postigao je 13 poena, dok je Dobrić dodao 11. Sa druge strane Papapetrou je ubacio 20, dok je Nedović upisao 13 poena. 

Crvena zvezda – Panatinaikos 74:71 (22:15, 26:22, 9:9, 17:25) 

Dvorana: Aleksandar Nikolić,

Sudije: Migel Anhel Perez, Karmelo Paterniko, Sefi Šemeš

CRVENA ZVEZDA: O'brajant 5, Volden 17, Uskoković, Davidovac 6, Lazić, Rit 7, Radanov 5, Dobrić 11, Jagodić Kuridža 6, Simanić, Kuzmić, Kolom 13

PANATINAIKOS: Mak 5, Papajanis 5, Bokordis, Papapetrou 20, Kaseakis 3, Kalaicakis, Foster 2, Nedović 16, Vajt 8, Mitoglu 4, Bentil 6, Sant Ros 2. 

40. MINUT - POgodio je dva bacanja Džoni O'brajant, odlična odbrana Zvezde potom, krade Volden loptu. Siguran Volden sa penala. Zvezda na 72:71 nakon što je Papapetru pogodio za tri. Volden krade loptu Nemanji Nedoviću i dva bacanja uz dva bacanja Džonija O'brajanta koja su prethodila,  Crvena zvezda dolazi do pobede 74:71. 

39. MINUT - Davidovac dobro brani, Papapetru ne pogađa, a dekoncentrisan je bio Dobrić koji nakon osam sekundi nije preneo loptu na polovinu protivnika. Panatinaikos je uspeo da spusti na 68:62. Promašio je Nedović konstrukciju nakon šuta za tri, a Volden je dozvolio Papapetruu da uhvati loptu, a još gore po crveno-bele pogodio je uz faul. 

37. MINUT - Dobio je Kolom slobodno bacanje zbog tehničkog faula. Domaćin ima veliku prednost pred završne minute 68:57. 

34. MINUT - Zvezda je izašla iz bonusa, Vajt je bio polovičan. Sa druge strane dva puta je precizan bio Kolom. 65:65. Probao je Španac za tri, ali je promašio obruč. 

35. MINUT - Kolom pogađa prve poene za Crvenu zvezdu u poslednjoj deonici 62:52. 

33. MINUT - Jagodić-Kuridža promašuje šut za tri poena. Zvezda i dalje bez poena u nastavku. Iznudili su crveno-beli u sledećem napadu dva faula rivala, a na kraju je Volden to lagano položio

31. MINUT - Prvi problemi za Zvezdu. Trojkom Nedovića prednost Zvezde je ponovo jednocifrena, ali to nije sve. Sant Ros je ukrao loptu Voldenu i došao do lakih poena 57:50.

TREĆA ČETVRTINA Crvena zvezda - Panatinaikos 57:49 

30. MINUT - Postigla je ekipa Olimpijakosa svega 9 poena, isti broj koševa postigla je i Crvena zvezda. 

28. MINUT - Duop Rit dolazi do svog sedmog poena u veoma kratkom periodu. 

25. MINUT - Konačno poeni. Bentil je pogodio prve poene u trećoj deonici za goste. Dok je odmah vratio trojkom Duop Rit koji je nekoliko trenutaka ranije ušao u igru. 

24. MINUT - Veoma sport period igre, igra se tvrdo na obe strane. Za četiri minuta igre u ovom periodu postignut je samo jedan poen. 

22. MINUT - Jedan poen postigli su igrači Zvezde, polovičan je sa penala bio Marko Jagodić-Kuridža. Imala je Zvezda sreće, na početku trećeg perioda ni grčki tim se nije previše istakao šutem, 49:37

KRAJ DRUGE ČETVRTINE Crvena zvezda - Panatinaikos 48:37 

Volden je u prvom poluvremenu postigao 13 poena, sa druge strane 12 je postigao Nemanja Nedović. Crvena zvezda sa distance večeras dobro izgleda, a upravo je to donelo domaćinu prednost. 

18. MINUT - Aleksa Radanov pokazuje da zaslužuje prostor u rotaciji Zvezde, njegovim poenima crveno-beli dolaze do 48:31. 

15. MINUT - Iz praktično bezizlazne situacije Zvezda trojkom Dobrića ponovo dolazi do poena... 

16. MINUT - Dva puta je za tri pogodio Kolom, a potom i Ognjen Dobrić, Zvezda na 38:25, gosti traže minut odmora. 

13. MINUT - Serija Panatinaikosa od 5:0, ne sme Zvezda da se opušta previše protiv grčke ekipe, te je Dejan Radonjić zvao tajm-aut da to i objasni svojim izabranicima.

11. MINUT - Kori Volden se nalazi na zasluženom odmoru nakon što je postigao tačno polovinu poena Zvezde u prvoj deonici. Marko Jagodić-Kuridža pogađa za tri poena i odvodi crveno-bele na 25:15.

KRAJ PRVE ČETVRTINE Crvena zvezda - Panatinaikos  22:15 

10. MINUT - Energiju je u postavu zvezde uneo mladi Aleksa Radanov, a izabranici Dejana Radonjića dolaze do novih poena i 22:13. 

8. MINUT - Fantastična igra Voldena, novi poeni za maksimalnu prednost Zvezde do sada +6. 

7. MINUT - Davidovac laganim polaganjem donosi prednost zvezdi, pokušao je Vajt sa druge strane, ali su domaći uspeli da se odbrane. Pogodio je Nedović za tri, vratio sa druge strane Volden 16:13. Potom je usledio faul u napadu Bentila. 

5. MINUT - Dobrić pogađa za tri, dobra odbrana Zvezde dovela je do kontre i trojke crveno-belih. Pogodio je potom i O'brajant, na semaforu 9:10.  

3. MINUT - Zvezda je na početku imala problema sa organizacijom napada. Eron Mek i Šelvin Mek pogodili su za tri. Kuzmić je sa linije za sl. bacanja otvorio meč za crno-bele. 


Pratite Novosti sport na Fejsbuku 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen samo zato što se krstio, Novosti otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen "samo zato što se krstio", "Novosti" otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

Reprezentativac Srbije u džudou Nemanja Majdov objavio je nešto neverovatno: posle Olimpijskih igara u Parizu, na kojima je učestvovao u kategoriji takmičara do 90 kilograma težine, suspendovan je iz sporta - jer se krstio pred izlazak na borilište u prestonici Francuske. "Novosti" vam donose - kako je Međunarodna džudo federacija na vrlo lukav način izvela kažnjavanje našeg borca.

19. 09. 2024. u 16:07

Komentari (0)

INOVACIJE NA BUŠOTINAMA NAFTE I GASA: Ključ za održivost, efikasnost i ekološke izazove