PORAZ KOJI ĆE DA BOLI: Lorenco Braun uz zvuk sirene doneo pobedu Fenerbahčeu (VIDEO)

A. Ilić

07. 01. 2021. u 18:35 >> 20:57

KOŠARKAŠI Crvene zvezde u 18. kolu Evrolige dočekali su Fenerbahče. Gosti su u poslednjoj sekundi došli do pobede 71:73.

ПОРАЗ КОЈИ ЋЕ ДА БОЛИ: Лоренцо Браун уз звук сирене донео победу Фенербахчеу (ВИДЕО)

Kori Volden Foto N. Paraušić

Novi košarkaški klasik na Božić odigrali su crveno-beli. Od samog početka viđena je ravnopravna borba sa dosta energije, a na momente i ne tako lepe košarke. 

Iako je u prvoj deonici bilo dosta neizvesno, domaćin zahvaljujući šutu spolja dolazi do 22:18. Imala je Zvezda prednost 39:38 na poluvremenu. 

Probudio se turski tim u drugoj deonici, ali se nastavilo taktičko nadmudrivanje. Tu deonicu dobila je ekipa Fenerbahčea 17:20. 

Treća deonica nimalo lepa za oko, ali borbena od prvog do poslednjeg napada. Smenjimali su se timovi u vođstvu, a posebno inspirativan bio je Kino Kolom koji je delio lopte "šakom i kapom". Udvojili su ga gosti, te se otvorio prostor da proigrava saigrače. Na kraju deonice bilo je 53:53. 

Zvezda je odlično otvorila četvrtu deonicu, imali su prednost domaći 65:59, ali je serijom gost uspeo da se vrati. U poslednji minut ušli smo rezultatom 71:71. Pod pritiskom se bolje snašla ekipa Fenerbahčea, koš za pobedu uz zvuk sirene postigao je Lorenco Braun, te na kraju 73:71. 

Najefikasniji je u redovima Crvene zvezde bio Džoni O'Brajant sa 17, Dobrić je ubacio 12, a poen manje dodao je Davidovac. 

U pobedničkom timu istakao se Lorenco Braun sa 13 poena, toliko je upisao i Pier, a dva manje postigao je Gudurić. 

Crvena zvezda - Fenerbahče 71:73 (22:18, 17:20, 14:15, 18:20) 

Dvorana: Aleksandar Nikolić, bez prisustva publike; Sudije: Hristos Hristodulu, Fernando Roća, Robert Viklicki

Crvena zvezda: O'Brajant 17, Volden 6, Uskoković, Davidovac 11, Lazić, Rit 2, Radanov 8, Dobrić 12, Jagodić-Kuridža 5, Kuzmić, Noko, Kolom 10. 

Fenerbahče: Hamilton, Braun 13, Gudurić 11, Mahmutoglu 4, Biberović, De Kolo 2, Pier 13, Bartel 10, Edi 2, Duveroglu 1, Ulanovas 7. 

KRAJ MEČA  

40. MINUT - U poslednji minut ušli smo rezultatom 71:71. Gube loptu domaći, De Kolo je šutirao, Zvezda ima ceo napad. Promašio je Kolom, a Lorenco Braun je uz zvuk sirene pogodio za pobedu 71:73. 

39. MINUT - Ponovo Zvezda vodi, zaboravili su Davidovca igrači turskog tima, a iskusni košarkaš trojkom kažnjava propust. Zvezda vodi 71:69. 

37. MINUT - Donosi preokret Gudurić. Fenerbahče odlično zatvara svoj reket. Pokušali su domaći preko O'Brajanta na niskom postu, ali su udvajali gosti, a napadi domaćih završavani su nerezonskim šutevima. 

36. MINUT - Usledila je mini serija gostiju 6:0, pogodio je Lorenco Braun uz faul. Pre toga Danilo Bartel pogodio je trojku.  Pogodio je sa penala dva puta Jagodić-Kuridža, a Radonjić je bio primoran da O'brajanta vrati u igru. 

34. MINUT - Tri slobodna bacanja za Ognjena Dobrića nakon što ga je pri šutu faulirao Marko Gudurić. Do sada najveća prednost Zvezde 66:59

33. MINUT - Stprljivo igra Crvena zvezda, traže rupu u odbrani igrači Dejana Radonjića, a često je pronađe Džoni O'Brajant. Došao je do svog 17 poena. 

32. MINUT - Odlično počinje Zvezda poslednju deonicu. U odbrani odličan O'Brajant, u napadu Radanov i Davidovac. Zvezda ima 60:55. 

TREĆA ČETVRTINA - Tvrda, ne toliko lepa četvrtina završena je rezultatom 53:53 

30. MINUT - Udvajaju Turci Koloma, jasno je da od njega preti najveća opasnost. U poslednjim sekundama proigrao je Radanova koji pogađa tri za novu prednost Zvezde. Jagodić-Kuridža je imao dosta prostora, pokušao da zakuca, ali je usledila rampa Veselog. 

28. MINUT - Usledila je komična minijatura Lorenca Brauna, imali su nekoliko promašaja, a nekadašnji košarkaš Zvezde izgubio je nekoliko lopti, potom je promašio i zicer, ali nije odustao, te je na kraju pogodio za tri. Sa druge strane Džoni O'brajant pogađa za dva uz faul, ponovo sjajna asistencija Koloma. 

26. MINUT - Konačno, poeni Zvezde. Čini se da kada god izvor poena presuši kod crveno-belih tu je Kolom da pokrene mašineriju. Uspeo je ovoga puta da pogodi uz faul. Potom je u sledećem napadu bez gledanja proigrao 0'Brajanta za 44:44 

24. MINUT - Uspeo je Lorenco Braun ponovo da poentira sa distance, a Dejan Radonjić traži minut odmora. 

23. MINUT - Teška košarka, nimalo lepa za okoigra se na početku treće deonice, tri minuta stoji rezultat 3:0. 

21. MINUT - Drugo poluvreme počelo je izgubljenom loptom Crvene zvezde, Ulanovas je trojkom kaznio crveno-bele(39:41). 

KRAJ DRUGE ČETVRTINE - Ritam igre bio je na višem nivou, probudila se Crvena zvezda koja zasluženo vodi 39:38. 

20. MINUT - Dva puta šutirao je Gudurić, pustili su ga protivnički igrači, ali je bio neprecizan . De Kolo proigrava Bartel . Poslednji napad ima Zvezda pri rezultatu 37:38. Kolom u poslednjim sekundama dolazi do poena.  

18. MINUT - Nakon Voldena pogoio je i Dobrić za tri, Zvezda ima momentum i prednost 35:31. 

16. MINUT - Edi je napravio nesportski faul nad Davidovcem, pogodio je oba bacanja  Davidovac. Da bi potom Volden bio precizan za tri poena. 32:31. 

14. MINUT - Usledio je nešto tvrđi period igre sa promašajima na obe strane. Veseli je "probio" led i poentirao. Odgovorio je O'Brajant. 

12. MINUT - Trojka Radanova, odbranila se Zvezda, ali je u narednom napadu Kolom izgubio loptu. Te je iz kontre precizan bio Veseli. 

11. MINUT - Precizan je za dva bio Braun, potom je trojku ubacio Dešon Pjer, te su se serijom 5:0 gosti ponovo vratili u vođstvo 22:23. 

KRAJ PRVE ČETVRTINE  

10. MINUT - Konfuzna Zvezda u poslednjem minutu ima prednost. 22:18. Kino Kolom je sjajnom trojkom zatvorio četvrtinu. 

8. MINUT -Prišli su crveno-beli, dali su pet poena, Džoni O’Brajant je kaznio nešto ležerniju odbranu rivala i dao trojku, a onda je Jagodić-Kuridža pogodio za dva, pa je prišla na poen zaostatka.

5. MINUT - Mnogo loših dodavanja u napadima Zvezde, De Kolo je jednom šutnuo nerezonski, ali je osim toga, napadi gostiju deluju mnogo tečnije i bez grešaka. Osim toga, Turci igraju brzo u ranoj tranziciji. Dobrić je pogodio trojku, Davidovac posle ofanzivnog skoka dvojku, a Fener vodi 13:10.

 3. MINUT - Fener igra visoki presing na prenos lopte Zvezde, uspeli su pod košem da Rita nateraju na izgubljenu loptu. Vode gosti 9:3. 

1. MINUT - Veseli je postigao prve poene na meču, odmah je usledila sa druge strane trojka Veselog. 

Pratite "Novosti sport" na Fejsbuku

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen samo zato što se krstio, Novosti otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen "samo zato što se krstio", "Novosti" otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

Reprezentativac Srbije u džudou Nemanja Majdov objavio je nešto neverovatno: posle Olimpijskih igara u Parizu, na kojima je učestvovao u kategoriji takmičara do 90 kilograma težine, suspendovan je iz sporta - jer se krstio pred izlazak na borilište u prestonici Francuske. "Novosti" vam donose - kako je Međunarodna džudo federacija na vrlo lukav način izvela kažnjavanje našeg borca.

19. 09. 2024. u 16:07

Komentari (3)

POČINJE TENISKI USTANAK: Đoković je upozoravao, nisu slušali - Teniseri sada najavljuju štrajk