ZVEZDINA MUKA POSLEDNJIH MINUTA: Kada se lomi, slome se

G.KELIĆ

08. 01. 2021. u 20:50

ZAMALO. U taj jednostavni dotrajali prilog može stati celokupna dosadašnja sezona košarkaša Crvene zvezde, pogotovo u Evroligi.

ЗВЕЗДИНА МУКА ПОСЛЕДЊИХ МИНУТА: Када се ломи, сломе се

Dobrić i Gudurić Foto Evroliga

Porazom od Fenerbahčea košem u poslednjoj desetinki (71:73), crveno-beli su doživeli još jedan tesan poraz u najjačem košarkaškom takmičenju u Evropi.

Suvišno je sada govoriti šta bi bilo da su te neizvesne završnice otišle na drugu stranu, možda bi crveno-beli bili u realnoj borbi za najboljih osam, možda bismo na klupi još uvek gledali Sašu Obradovića, ali umesto toga Zvezda je sebe dovela u nezavidnu poziciju u Evroligi, daleko od velikih ambicija obećanih pred početak takmičarske godine.

Sličan epilog kao u okršaju sa turskim predstavnikom viđen je u utakmicama protiv Olimpijakosa (79:81), Albe (84:90), Žalgirisa (69:75), Makabija (76:81), Himkija (77:83) kao i Budućnosti (65:67) u ABA ligi.

Većina tih tesnih poraza je došla na domaćem terenu, pa se kao evidentan uzrok tih neuspeha nameće nemogućnost prisustva navijača, koji su ekipi poput Zvezde uistinu "šesti igrač" i pomoću kojih je proteklih godina znala da trijumfuje u utakmicama u kojima je možda bila i slabiji rival.

Ruku na srce, crveno-beli su kao pobednici izašli iz tri dramatične završnice ove sezone u Evroligi, i to sve tri na svom parketu. Nedavno protiv Panatinaikosa su slavili 74:71, sredinom decembra su bili bolji od španske Valensije 76:73, dok je na početku oružje položio još uvek aktuelni evropski prvak, CSKA (86:84).

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen samo zato što se krstio, Novosti otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen "samo zato što se krstio", "Novosti" otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

Reprezentativac Srbije u džudou Nemanja Majdov objavio je nešto neverovatno: posle Olimpijskih igara u Parizu, na kojima je učestvovao u kategoriji takmičara do 90 kilograma težine, suspendovan je iz sporta - jer se krstio pred izlazak na borilište u prestonici Francuske. "Novosti" vam donose - kako je Međunarodna džudo federacija na vrlo lukav način izvela kažnjavanje našeg borca.

19. 09. 2024. u 16:07

Komentari (1)

NOĆ PRED DERBI: Visio na kolima Bake Praseta dok je vozio kroz centar BG-a - as Zvezde i sin fudbalske legende (VIDEO)