FENERBAHČE BEZ PORAZA OD POVRATKA SRPSKOG REPREZENTATIVCA: Gudurić za četiri od četiri!

V. P.

13. 01. 2021. u 20:51

ČETVRTIM uzastopnim trijumfom, Fenerbahče se skoro sa dna evroligaške tabele izdigao do samo pobede ispod linije za plasman u plej-of.

ФЕНЕРБАХЧЕ БЕЗ ПОРАЗА ОД ПОВРАТКА СРПСКОГ РЕПРЕЗЕНТАТИВЦА: Гудурић за четири од четири!

FOTO: Evroliga

 Poslednja "žrtva" tima koji predvodi naš selektor Igor Kokoškov bila je Baskonija, koja je doživela pravi brodolom na azijskoj strani Istanbula (96:76).

Početak trijumfalnog niza poklopio se s povratkom u Fener srpskog reprezentativca Marka Gudurića, koji je u duelu sa Baskijcima ostvario učinak od devet poena, sedam skokova i šest asistencija. Briljirao je Nando de Kolo, koji je istakao kandidaturu za MVP kola - 27 poena (7/9 za dva, 4/7 za tri), odličan je bio i Jan Veseli sa 17 poena i po četiri uhvaćene lopte i asistencije.

- Osećam se sjajno, jer je ovo bila prava timska igra - sve više razloga za zadovoljstvo ima Kokoškov posle klupskog rekorda u broju asistencija na jednom evroligaškom meču (29).

- Nesebičnost je zarazna. Kada saigrač vidi da ste voljni da se žrtvujete, da ste spremni na ekstra pas, iako imate dobru poziciju za šut, to postaje zarazno i širi se čitavim terenom. Sada moramo da se regrupišemo za utakmicu sa Panatinaikosom u petak, ali moram da budem zadovoljan rezultatom i načinom na koji smo igrali.

Trener Efesa Ergin Ataman, svakako, nije bio zadovoljan igrom u prvom poluvremenu meča sa Albom, u kojem je njegov tim imao i deset poena zaostatka. Međutim, u nastavku su Vasilije Micić i Adrijan Moerman probudili ekipu i inicirali preokret za desetu pobedu u dosadašnjih 19 utakmica (84:76). Srpski plejmejker je bio blizu dabl-dabl učinka sa 15 poena i osam asistencija, po 15 su ubacili i Moerman i Šejn Larkin.

KALINIĆ SE RADOVAO

VALENSIJA je odličnom igrom u poslednjoj četvrtini savladala Panatinaikos (95:83), na kriliima Slovenca Klemena Prepeliča (18 poena). Nikola Kalinić je za 16 minuta ostvario učinak od četiri poena i pet asistencija, dok je u atinskom timu podbacio Nemanja Nedović sa pet poena za 18 minuta na terenu, uz šut iz igre 2/9.

U najzanimljivijem susretu prvog dana 19. kola Olimpijakos je posle produžetka savladao Makabi u Tel Avivu (89:87) za treću vezanu pobedu i čak šestu na gostovanjima. Veteran Kostas Slukas doživljava drugu mladost u klubu svoje mladosti, u duelu sa izraelskim velikanom ostvario je dabl-dabl učinak od 21 poena i 11 asistencija, uključujući i pogođena slobodna bacanja za odlazak u produžetak.

Misterija je koja to sila i dalje drži trenera Rimasa Kurtinaitisa na klupi Himkija, koji je u duelu sa Barselonom u Podmoskovlju doživeo deseti poraz zaredom (75:87), 17. u dosadašnjem toku Evrolige. Stefan Jović je preskočio ovaj meč zbog povrede.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen samo zato što se krstio, Novosti otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen "samo zato što se krstio", "Novosti" otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

Reprezentativac Srbije u džudou Nemanja Majdov objavio je nešto neverovatno: posle Olimpijskih igara u Parizu, na kojima je učestvovao u kategoriji takmičara do 90 kilograma težine, suspendovan je iz sporta - jer se krstio pred izlazak na borilište u prestonici Francuske. "Novosti" vam donose - kako je Međunarodna džudo federacija na vrlo lukav način izvela kažnjavanje našeg borca.

19. 09. 2024. u 16:07

Komentari (0)

POČINJE TENISKI USTANAK: Đoković je upozoravao, nisu slušali - Teniseri sada najavljuju štrajk