ZVEZDA BEZ REALNIH ŠANSI ZA PLASMAN U TOP 8: Evroliga kao poligon za ABA

V. P.

16. 01. 2021. u 20:51

ZAMIŠLjENO lice trenera Crvene zvezde Dejana Radonjića u završnici meča 20. kola Evrolige u Valensiji možda najbolje ilustruje aktuelni trenutak kluba s Malog Kalemegdana.

ЗВЕЗДА БЕЗ РЕАЛНИХ ШАНСИ ЗА ПЛАСМАН У ТОП 8: Евролига као полигон за АБА

FOTO: Evroliga

U mislima crnogorskog stručnjaka svakako je mnogo pitanja i malo vremena za prave odgovore u paklenom takmičarskom ritmu.

Ubedljiv poraz od Valensije (71:91), trinaesti u dosadašnjem delu elitnog takmičenja, pojačao je utisak izgubljene sezone u najjačoj konkurenciji. Verovatno ni među nepopravljivim optimistima nema onih koji veruju da Zvezda može da se aktivno uključi u borbu za plasman u plej-of, iako je pred njom još 15 utakmica u Evroligi. Naredna je već u ponedeljak, kada će odigrati zaostali meč 19. kola sa Realom u Madridu (19.00).

Radonjić je odmah po povratku na klupu crveno-belih govorio o realnosti ulaska u top 8, pažljivo birajući reči kojima je nagovestio da su takva očekivanja nerealna. Već neko vreme je jasno da su još letos pravljene greške u koracima. Pokušaji da budu ispravljene dovođenjem novih igrača imali su efekat živog blata, koji je ekipu uvlačio dublje u probleme. Poslednji primer je angažovanje vremešnog španskog plejmejkera Kina Koloma, koji je i fizički i takmičarski na rekreativnom nivou.

Pred Radonjićem je komplikovana jednačina sa samo jednom poznatom - Zvezdi će preostali deo evroligaške sezone služiti kao pripremni poligon za pohod na titulu u ABA ligi. Od toga će zavisiti da li je protraćena kompletna sezona ili samo ona u najboljem evropskom košarkaškom društvu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ALEKASANDAR MITROVIĆ POKAZUJE BENZEMI I RONALDU KO JE GAZDA: Saudijski El Klasiko odlučuje o prvom mestu na tabeli i na listi strelaca

ALEKASANDAR MITROVIĆ POKAZUJE BENZEMI I RONALDU KO JE GAZDA: "Saudijski El Klasiko" odlučuje o prvom mestu na tabeli i na listi strelaca

DERBIJEM između Hilala i Itihada, prvim ovosezonskim "pustinjskim El klasikom" spušta se zavesa na četvrto kolo saudijske Pro lige, a to će biti prilika za najboljeg srpskog strelca svih vremena Aleksandra Mitrovića da dodatno uveća svoj golgeterski saldo i direktnom duelu sa drugim najboljim strelcem lige Karimom Benzemom pokaže ko je gazda.

21. 09. 2024. u 11:26 >> 12:43

ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen samo zato što se krstio, Novosti otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen "samo zato što se krstio", "Novosti" otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

Reprezentativac Srbije u džudou Nemanja Majdov objavio je nešto neverovatno: posle Olimpijskih igara u Parizu, na kojima je učestvovao u kategoriji takmičara do 90 kilograma težine, suspendovan je iz sporta - jer se krstio pred izlazak na borilište u prestonici Francuske. "Novosti" vam donose - kako je Međunarodna džudo federacija na vrlo lukav način izvela kažnjavanje našeg borca.

19. 09. 2024. u 16:07

Komentari (0)

RUSIJA PODRŽAVA VUČIĆEVU INICIJATIVU ZA KIM: Zaharova poslala jasnu poruku