NE PRIJA PARTIZANU SVETLOST PARIZA: Crno-beli deklasirani od Metropolitansa!

A. Ilić

19. 01. 2021. u 20:15 >> 22:42

Košarkaši Partizana u 2. kolu top 16 faze Evrokupa gostovali su Metropolitansu (79:62).

НЕ ПРИЈА ПАРТИЗАНУ СВЕТЛОСТ ПАРИЗА: Црно-бели декласирани од Метрополитанса!

FOTO: KK Partizan

Imao je Partizan ove sezone loših momenata, ali je meč protiv francuskog tima u vrhu najlošijih izdanja crno-belih ove sezone. 

Domaćin je od prvog podbacivanja pokazao da želi pobedu, već nakon 10 minuta imali su dvocifrenu prednost 22:11. Izabranike Saše Filipovskog nije služio šut u prvoj deonici. 

Uspeli su da se u nekoj meri vrate u život u drugoj deonici koja je gostima pripala rezultatom 16:19, a potpuni potom usledio je u drugom poluvremenu. 

FOTO: KK Partizan

Treći period ubedljivo dobija domaći tim rezultatom 23:16, a u poslednjoj četvrtini usledilo je pomračenje uma. 

Nije Partizan uspeo da ubaci loptu u kož ni po pitanju života. Primili su ih 16, a za osam minuta postigli svega 8. Metropolitans nije popuštao gas, te je Partizan na kraju ubedljivo poražen. 

Metropolitan – Partizan 79:62 (22:11, 16:19, 23:16,  18:16)

Hala: Marsel Serdan

Sudije: Koromilas, Alijaga, Klivaz

Metropolitans: Stol 5, Konate 5, Mičino 16, Ros 13, Sako 2, Pinalt 4, Gudvin 9, Braun 6, Čikoko 4, Halilović 15. 

Partizan: Mika, Miler-Mekentajer 14, Zagorac 14, Pejdž 7, Gangubić 8, Jaramaz 2, Veličković, Perkins 5, Janković, Tomas 7, Trifunović, Mozli 13

FOTO: KK Partizan

ČETVRTA ČETVRTINA

40. MINUT - Pokušao je Jaramaz da šutne, bio je izblokiran, u nastavku napada napravio je bek crno-belih faul u napadu. Na kraju Mekentajer postiže trojku za crno-bele

39. MINUT - Nije uspeo Partizan u nastavku da se probudi, te je Mišino diktirao tempo i dolazio do lakih poena. Videli smo ipak jedan atraktivan potez kada je Vil Mozli zakucao nakon lob dodavanja Jaramaza 79:59. 

37. MINUT - Rasterećeno igraju košarkaši Metropolitensa, Mišinopostiže novu trojku za prednost 74:52. 

36. MINUT - Prve poene Partizan postiže poene preko Dangubića, a potom se upisuje Miler Mekentajer. 

32. MINUT - Partizan gubi 21 poen u ovom trenutku. Serija domaćina 6:0 za maksimalnih 67:46. Izabranici Saše Filipovskog izgledaju kao tim koji je juče sastavljen. Nerezonski šutevi, "er bol" Dangubića, ukratko je sumiran učinak Partizana tokom dosadašnjeg dela poslednje deonice. 

FOTO: KK Partizan

TREĆA ČETVRTINA

30. MINUT - Stol sa bacanja održava 18 poena, pokušali su u poslednjem napadu preko Perkinsa iz teške situacije i uspeli crno-beli da smanje na 15 poena. 

29. MINUT - Partizan je konačn odošao do lakih poena preko Mozlija. Perkins to zamalo anulirao lošim prekršajem. Srećom po Partizan, nije Sako pogodio dodatno bacanje, pa je razlika ostala +18, 59:41.

25. MINUT - Kako je počeo prvu, tako i treću četvrtinu počinje Partizan. Bez šuta. Maksimalnih 17 poena za domaćina 53:35. 

23. MINUT- Mičino održava pristojnu prednost domaćina u ovom trenutku. Ros novom trojkom ponovo vraća dvocifrenu razliku, a potom poenima Mičinoa ponovo 13... 

22 MINUT - Prvo je Rosu ispala lopta pri pokušaju zakucavanja, a onda je u napadu Partizana Mekintajer smanjio na -6. Nadovezao se Čikoko faulom u napadu pri pravljenju bloka.

FOTO: KK Partizan

DRUGA ČETVRTINA

20. MINUT - Partizan je u poslednji minut ušao sa pet poena zaostatka. Imao je Mekentajer priliku da još približi Partizan, šutirao je nerezonsku trojku. Kažnjava Pol Stol trojkom to na drugoj strani. 38:30. U poslednjim sekundama poluvremena pogodio je Mekentajer, pogledali su arbitri snimak, ništa od poena. 

18. MINUT - Razigrao se Rašon Tomas, prvo je fauliran i sa dva penala primakao crno-bele, a potom iznudio još jedan faul igrača, i to u napadu. Ipak, nije bilo poena, Čikoko je pogodio sa poludistance, nakon čega je usledio brutalan koš Mozlija. Brzu akciju crno-belih Pejdž je okončao pasom za Mozlija, a on “posterizovao” Čikokoa uz dodatno slobodno bacanje, koje je promašio. Nije ni domaći tim poentirao, 35:28 za Francuze.

16. MINUT - Laki poeni za Metropoliten. Maksim Ros je pogodio, sa druge se strane upisao Rašon Tomas, a potom u narednom napadu Miler-Mekentajer, te Partizan dolazi konačno do lakih poena. Trenutno 33:24. 

15. MINUT - Poenima Arčija Gudvina Parižani idu na maksimalnih 13 poena prednosti. Partizan svim silama pokušava sa distance, a večeras su čini se zaboravili šut kući. 

12. MINUT - Partizan ima već šest izgubljenih lopti, a iz igre šutira 4/16, od čega 2/12 za dva! Druga četvrtina je počela šutem za tri Perkinsa, ali lopta izlazi iz obruča. Halilović je siguran, to je njegov deveti poen večeras. Pejdž daje novu trojku – 24:14

FOTO: KK Partizan

PRVA ČETVRTINA

10. MINUT - Partizan dugo bez poena. Konačno uspeva Zagorac da trojkom razbudi goste 19:1. Nakon prve četvrtine ipak dvocifrena prednost domaćina. 

8. MINUT -Entoni Braun sa linije za slobodna bacanja donosi prvu dvocifrenu prednost domaćinu 18:10, a potom je precizan bio sa penala i Pino, te je prednost domaćina otišla na 11 poena. Ne ide u korist Partizanu ni pet izgubljenih lopti do ovog perioda. 

6. MINUT - Partizan je postigao koš posle tri minuta! Pejdž daje "flouter", ali Mišino odmah odgovara. Filipovski traži tajm-aut, ljut je na svoje igrače. 14:6

5. MINUT - Posle minuta bez poena na obe strane, Mozli faulira Gudvina pri šutu za tri poena; 3/3 i sada je 10:4. Partizan ima tri izgubljene lopte za manje od pet minuta. 

2. MINUT - Utakmica je počela brzim tempom. Čekalo se skoro minut i po na prvi koš koji je delo Metropolitana. Na drugoj strani, posle dva promašaja Tomasa, Kodi-Miler Mekentajer daje trojku. 2:3

FOTO: KK Partizan

Startne postave:

Metropolitans Pariz: David Mišino, Maksim Ros, Arči Gudvin, Entoni Braun, Vitalis Čikoko

Partizan: Kodi Miler-Mekintajer, Markus Pejdž, Nemanja Dangubić, Rašon Tomas, Vil Mozli

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen samo zato što se krstio, Novosti otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen "samo zato što se krstio", "Novosti" otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

Reprezentativac Srbije u džudou Nemanja Majdov objavio je nešto neverovatno: posle Olimpijskih igara u Parizu, na kojima je učestvovao u kategoriji takmičara do 90 kilograma težine, suspendovan je iz sporta - jer se krstio pred izlazak na borilište u prestonici Francuske. "Novosti" vam donose - kako je Međunarodna džudo federacija na vrlo lukav način izvela kažnjavanje našeg borca.

19. 09. 2024. u 16:07

OSMANLIJE SU UČILE SRPSKI: Koje naše reči Turci i danas koriste

OSMANLIJE SU UČILE SRPSKI: Koje naše reči Turci i danas koriste

KADA se povede razgovor o srpskom jeziku često se govori o turcizmima, odnosno rečima koje su iz turskog ušle u naš jezik i tu se "odomaćile" tokom viševekovne otomanske prisutnosti u Srbiji. Međutim, malo se zna da su i naša kultura i jezik imali značajan uticaj na turski. Jedan od pokazatelja istorijskog značaja srpskog jezika jeste, između ostalih, i njegov status u Osmanskom carstvu.

21. 09. 2024. u 19:21

Komentari (4)

HRVAT SVE PRIZNAO, I TO U KAMERU! Ovo je rekao o derbiju Zvezde i Partizana (VIDEO)