AMERIKANCI KREĆU SA PRIPREMAMA: Za Olimpijske igre Greg Popovič pozvao 60 igrača

Novosti online

23. 01. 2021. u 22:34

POZVANO je oko 60 igrača koji su izrazili interesovanje, uključujući sva velika NBA imena

АМЕРИКАНЦИ КРЕЋУ СА ПРИПРЕМАМА: За Олимпијске игре Грег Попович позвао 60 играча

Foto: EPA

Reprezentacija Amerike obrukala se na prošlom Svetskom prvenstvu osvojivši šestu poziciju, a na selektoru Gregu Popoviču je pokušaj iskupljenja. 

Počeo je proces izbora igrača za košarkaški tim Sjedinjenih Američkih Država za Olimpijske igre koje su programu ovog leta u Tokiju.

Pozvano je oko 60 igrača koji su izrazili interesovanje, uključujući sva velika NBA imena, izveštava Adrian Vojnarovski iz ESPN-a. Bem Adebajo iz Majamija i Kristijan Vud iz Hjustona su među igračima uključenim u početni fond igrača.

Kao što je pregledao glavni trener, sukobljeni rasporedi mogu sprečiti igrače koji se plasiraju u NBA finale 2021. godine da zaista budu deo konačnog spiska pošto bi 7. utakmica finala mogla biti na programu 22. jula, a ceremonija otvaranja u Tokiju planirana je za sledeći dan.

Sjedinjene Države su se pored Argentine, Australije, Francuske, Irana, Japana, Nigerije i Španije kvalifikovale za sada na košarkaški turnir, dok će preostala četiri mesta biti poznata posle pobednicima olimpijskih kvalifikacionih turnira, a jedan od njih biće održan u Beogradu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen samo zato što se krstio, Novosti otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen "samo zato što se krstio", "Novosti" otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

Reprezentativac Srbije u džudou Nemanja Majdov objavio je nešto neverovatno: posle Olimpijskih igara u Parizu, na kojima je učestvovao u kategoriji takmičara do 90 kilograma težine, suspendovan je iz sporta - jer se krstio pred izlazak na borilište u prestonici Francuske. "Novosti" vam donose - kako je Međunarodna džudo federacija na vrlo lukav način izvela kažnjavanje našeg borca.

19. 09. 2024. u 16:07

OSMANLIJE SU UČILE SRPSKI: Koje naše reči Turci i danas koriste

OSMANLIJE SU UČILE SRPSKI: Koje naše reči Turci i danas koriste

KADA se povede razgovor o srpskom jeziku često se govori o turcizmima, odnosno rečima koje su iz turskog ušle u naš jezik i tu se "odomaćile" tokom viševekovne otomanske prisutnosti u Srbiji. Međutim, malo se zna da su i naša kultura i jezik imali značajan uticaj na turski. Jedan od pokazatelja istorijskog značaja srpskog jezika jeste, između ostalih, i njegov status u Osmanskom carstvu.

21. 09. 2024. u 19:21

Komentari (0)

Kako da vreme na poslu bude ispunjeno zadovoljstvom – Pogledajte dugačak spisak benefita koje nudi Mercator-S