JOKIĆ SAMO DVA SKOKA DO DIVCA: Srpski as sa 22 uhvaćene lopte izjednačio lični rekord

V. P.

24. 01. 2021. u 17:35 >> 17:54

DVA skoka nedostajala su Nikoli Jokiću da dostigne skakački rekord Vlada Divca.

ЈОКИЋ САМО ДВА  СКОКА ДО ДИВЦА: Српски ас са 22 ухваћене лопте изједначио лични рекорд

FOTO: AP/Tanjug

U drugom duelu sa Finiksom u 24 sata, srpski as je sa 22 uhvaćene lopte izjednačio lični rekord postavljen u majstorici polufinala Zapada prošle sezone protiv Klipersa. U još jednoj pobedi Denvera nad Sansima (130:126) ubacio je 29 poena, od toga 12 tokom dva produžetka u Arizoni.

Imao je više promašenih nego pogođenih šuteva (9/21), ali je u odlučujućim trenucima pogurao svoju ekipu do devete pobede u dosadašnjih 16 utakmica. Pomogao je izlazak iz igre centra Finiksa Deandrea Ejtona zbog šest faulova, a pokušaji Frenka Kaminskog da brani Jokića izazvali su salvu šaljivih komentara na društvenim mrežama. Naš centar je u dva vezana meča sa Sansima postigao ukupno 60 poena i nastavio da trči MVP trku, za koju mu je potrebno da njegov tim mnogo više pobeđuje nego do sada.

Potrebna je i veća pomoć saigrača, koja nije izostala u duelu sa Finiksom. Džamal Marej je dobro odsvirao drugu violinu sa 26 poena, dok je mladi Majkl Porter postigao 14 u svom drugom meču posle oporavka od povrede. Sanse su u odsustvu najboljeg strelca Devina Bukera predvodili Kris Pol i Džej Krauder sa po 21 poenom.

U dobroj meri zahvaljujući debaklu Dalasa u teksaškom dvoboju sa Hjustonom (108:133), trener Mevsa Rik Karlajl dao je Bovanu Marjanoviću više vremena na terenu. Kao i ranije u takvim situacijama, srpski gorostas poklonu u zube ne gleda. Za 19 minuta igre stigao je do dabl-dabl učinka od 15 poena (šut 6/11) i 12 skokova. Luka Dinčić je sa 26 poena bio najefikasniji u timu Dalasa, koji je trenutno na skoru 8-8 i, po svemu sudeći, predstoji mu teška borba za plasman u plej-of.

Ostali rezultati: Bruklin - Majami 128:124 (Durent 31 - Adebajo 41), Detroit - Filadelfija 110:114 (Elington 17 - Embid 33), Minesota - Nju Orleans 120:110 (Rid 20 - Ingram 30), Čikago - L. A. Lejkers 90:101 (Lavin 21 - Dejvis 37), Juta - Golden Stejt 127:108 (Mičel 23 - Kari 24).

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen samo zato što se krstio, Novosti otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen "samo zato što se krstio", "Novosti" otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

Reprezentativac Srbije u džudou Nemanja Majdov objavio je nešto neverovatno: posle Olimpijskih igara u Parizu, na kojima je učestvovao u kategoriji takmičara do 90 kilograma težine, suspendovan je iz sporta - jer se krstio pred izlazak na borilište u prestonici Francuske. "Novosti" vam donose - kako je Međunarodna džudo federacija na vrlo lukav način izvela kažnjavanje našeg borca.

19. 09. 2024. u 16:07

OSMANLIJE SU UČILE SRPSKI: Koje naše reči Turci i danas koriste

OSMANLIJE SU UČILE SRPSKI: Koje naše reči Turci i danas koriste

KADA se povede razgovor o srpskom jeziku često se govori o turcizmima, odnosno rečima koje su iz turskog ušle u naš jezik i tu se "odomaćile" tokom viševekovne otomanske prisutnosti u Srbiji. Međutim, malo se zna da su i naša kultura i jezik imali značajan uticaj na turski. Jedan od pokazatelja istorijskog značaja srpskog jezika jeste, između ostalih, i njegov status u Osmanskom carstvu.

21. 09. 2024. u 19:21

Komentari (0)

Kako da vreme na poslu bude ispunjeno zadovoljstvom – Pogledajte dugačak spisak benefita koje nudi Mercator-S