AGONIJA ZVEZDE U TURSKOJ: Efes trojkama razbio crveno-bele

A. Ilić

26. 01. 2021. u 16:42 >> 18:39

KOŠARKAŠI Crvene zvezde ubedljivo su poraženi u 22. kolu Evrolige od Anadolu Efesa 86:72.

АГОНИЈА ЗВЕЗДЕ У ТУРСКОЈ: Ефес тројкама разбио црвено-беле

FOTO: KK Crvena zvezda/Tviter

Crveno-beli nisu bili dostojan rival raspolođenim Turcima večeras. Dopustili su izabranici Dejana Radonjića domaćinu da se raspuca u prvoj četvrtini koju je Atamanova četa dobila 29:13. 

Bolje je Crvena zvezda igrala u drugoj četvrtini, ali je tada na žalost gostiju počeo da se budi Šejn Larkin uz solidnog Vasilija Micića, te je i druga deonica pripala domaćem sastavu 27:22. 

U trećoj četvrtini Zvezda je zategla odbranu, ali je ponovo sa distance raspoložen bio Larkin koji je sipao po želji, te su taj period Turci dobili rezultatom 19:17. 

Nije bilo prostora za iznenađenje ni u poslednjoj četvrtini koju su Turci rutinski dobili rezultatom 86:72. 

Anadolu Efes – Crvena zvezda 86:72 (29:13, 27:22, 19:17, 11:20) 

ANADOLU EFES: Larkin 23, Beboa 11, Balbaj 2, Singlton 2, Musa, Šansli 12, Moerman 7, Tundžer, Micić 13, Anderson, Danston 6.Simon 10

CRVENA ZVEZDA: O'Brajant, Hol 9, Volden 5, Lojd 7, Davidovac 12, Lazić 6, Rit 10, Radanov, Dobrić 12, Jagodić Kuridža 7, Noko 4, Kolom

.

ČETVRTA ČETVRTINA 

40. MINUT - Ubacili su u ler domaći košarkaši, promašivali su u nekoliko navrata sa distance. Iskoristila je Zvezda to da se spusti na -12. Volden je poslao sjajnu loptu Noku koji zakucava za 84:72

37. MINUT - Oprobao je šut sa distance i Dobrić, promašio je celu konstrukciju. Sa druge strane promašio je jedno bacanje Danston oba bacanja. Na semaforu, 84:64. Probao je da smanji razliku usamljeni Davidovac, promašio je i on koš, iskupio se Dejan Davidovac u narednom napadu nakon ukradene lopte Voldena. 

35. MINUT - Dva puta su u kratkom periodu imali otvorene šuteve sa distance gosti. Prvo Rit, a potom Hol, oba puta bili su neprecizni igrači Zvezde. 

32. MINUT - Već u sledećem napadu lako izgubljena lopta Zvezde, a to koristi Larkin sa druge strane. Odgovorio je Duop Rit, potom novom trojkom Šejn Larkin. 

31. MINUT - Zvezda i ovu četvrtinu počinje na isti način, poenima i mini serijom. Lak plen imao je Jagodić-Kuridža 75:55. 

TREĆA ČETVRTINA  

30. MINUT - Poeni Moermana nakon dobre akcije Efesa, potom Lazić pogađa trojku iz dotrčavanja u poslednjim momentima napada. Larkin probija i uz zvuk sirene baca lob pas za Danstona. Nemoćni pogledi igrača Zvezde ispratili su akciju. 

26. MINUT - Trojka Duopa Rita za prekid serije domaćina. 66:47. 

24. MINUT - Zvezda čim uđe u bilo kakvu seriju poena dozvoli protivniku da se trojkama ponovo odlepi. Efes je ubacio svoju 12. trojku i stigao do 66:44, 21 MINUT - Hold nakon promašaja sa obe strane uspeva da se izbori za jednu loptu, a potom sa poludistance smanjio na 56:37.

 DRUGA ČETVRTINA 

20. MINUT - Zbili su domaći redove u poslednjem minutu, Larkin je u poslednjim sekundama pogodio za tri 56:35. 

19. MINUT - Spustila je Crvena zvezda na 49:35, videli smo fantastično dodavanje Koloma i lake poene Jagodića Kuridže. Posle je usledila i nova trojka Dobrića. 
 

17. MINUT - Nakon jednog duela uz bolne urlike na parketu je završio Džordan Lojd, Amerikanac se ubrzo preselio na klupu. Pročitao je Dobrić Micića, a plej Efesa napravio je faul u napadu. 

16. MINUT - Trojkom Micića domaći tim je otišao na +19, a grešku Koloma kaznio je Larkin polaganjem, 46:25.

14. MINUT - Uhvatio je ritam Šejn Larkin Efes na krilima sjajnog beka povećao je razliku na 17 poena. Domaći sastav vodi 39:22, a crveno-beli ne uspevaju da uhvate ritam…

12. MINUT - Odličan prodor Lengstona Hola i pogodak uz faul Singltona, 29:16. Nadovezao se Dobrić odličnom odbranom koja je završena pogotkom za tri poena, 29:19.

PRVA ČETVRTINA 

10. MINUT - Čini se da EFES ne zna da promaši večeras. Zatvorili su Turci sve prilaze košu, a sa druge strane osim trojki krenuli su i sa akrobatskim polaganjima. Nakon 10. minuta 29:13. 

8. MINUT - Kada god izgleda da se Zvezda budi, usledi nova trojka domaćina.  Lojd je upisao sedam poena, a Micić novu trojku. 25:13. 

6. MINUT - Zvezda rasejana po terenu, uvek je neko sam na trojci. Ovoga puta Buboa koristipriliku za novu trojku iz kornera. Potom poene upisuje i Vasa Micić 22:8.

5. MINUT - Pogodio je konačno Jagodić-Kuridža da prekine seriju domaćina, novom trojkom odmah je odgovorio Simon. 17:6. 

3. MINUT - Simon je ponovo ostavljen za tri, novi poeni sa distance za domaćina. Pokušao je Kuridža da odgovori - bezuspešno. Sertar Šanli je dva puta bio precizan sa penala 10:3. Dobrić gubi loptu, Bobua pogađa nakon kontre, Zvezda na -9. Novi poeni Šanlija za  13:3 

1. MINUT - Krunoslav Simon postigao je prve poene na meču. Nakon izgubljene lopte odbranila se Zvezda, a prvu trojku upisao je Kori Volden. Nojerman u drugom pokušaju pogađa za tri. Na semaforu, 5:3.  

Pratite "Novosti sport" na Fejsbuku 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen samo zato što se krstio, Novosti otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen "samo zato što se krstio", "Novosti" otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

Reprezentativac Srbije u džudou Nemanja Majdov objavio je nešto neverovatno: posle Olimpijskih igara u Parizu, na kojima je učestvovao u kategoriji takmičara do 90 kilograma težine, suspendovan je iz sporta - jer se krstio pred izlazak na borilište u prestonici Francuske. "Novosti" vam donose - kako je Međunarodna džudo federacija na vrlo lukav način izvela kažnjavanje našeg borca.

19. 09. 2024. u 16:07

Komentari (3)

NE BI VOLEO DA IMAŠ POSLA SA MNOM: Marija javno podržala Milenu Radulović posle odloženog suđenja Miki Aleksiću (FOTO)