JOVANOVIĆ ZA "NOVOSTI": Vratiću sjaj Ciboni

J. KERBLER

02. 02. 2021. u 19:37

TREBALO je da prođe čak 31 godina da zagrebačku Cibonu preuzme košarkaški trener iz Srbije, mladi i perspektivni Vladimir Jovanović.

ЈОВАНОВИЋ ЗА НОВОСТИ: Вратићу сјај Цибони

PROMOCIJA Rozić, Jovanović i Čavlović/FOTO: J. K.

Poslednji je bio Dragan Šakota, a dolazak Jovanovića pred završnicu Kupa Hrvatske, zainteresovao je izuzetno veliki broj novinara na predstavljanju novog trenera u VIP salonu "Dražen Petrović" u Zagrebu.

I niko od novinara, doslovno niko, nije postavio nijedno pitanje vezano za uvek vruće relacije Beograda i Zagreba, ne samo u sportu, već se samo i jedino govorilo o Jovanovićevim ambicijama kako da Ciboni vrati stari sjaj. To što slavni klub od sada trenira talentovani srpski trener za sve je bilo normalno, što uliva nadu da plovimo i prema nekim stvarno normalnim vremenima.

- Veoma mi je drago što sam ovde. Cilj mi je da trofeji počnu da stižu u klupsku vitrinu, ali i da pomognem u razvoju mladih igrača. Upoznat sam s njihovom kvalitetom i mislim da imaju prostora za napredak. Prvi utisci su mi pozitivni, jer je stari trener Ivan Velić ostavio dobru ekipu - kaže Jovanović za "Novosti", svestan duge istorije kluba i mnogobrojnih trofeja koje je osvojio.

Jovanović je na pitanje "da li je i ranije, hvaleći zagrebački klub, imao želju da dođe", odgovorio da nikada ne želi da propustiti priliku da pohvali one koji igraju dobro.

- Za mene je ovaj trenerski posao jedan od najvećih izazova, jer Cibona mnogo znači u košarkaškom svetu. Nije sada onakva kakva je bila ranije, ali moje ambicije su da se vratimo na puteve stare slave - kaže Jovanović, koji je za vreme kratkog boravka u Zagrebu uspeo da upozna igrače, a već sutra (18.00) će ih, u četvrtfinalu Kupa Hrvatske, voditi protiv Škrljeva.

SPECIJALNOST RAD SA MLADIMA

JOVANOVIĆ je najmlađi trener u ABA ligi, a ujedno i jedan od najtalentovanijih na ovom prostorima, kojem je specijalnost upravo rad s mladim igračima. U FMP je bio od 2012, prvo kao pomoćni trener, da bi od leta 2017. do decembra 2020. bio prvi trener "pantera". Pomoćni trener reprezentacije Srbije je od decembra 2019.

- Dolazim iz temperametne sredine i treniraću klub u temperamentnoj sredini, pa ćemo tako i igrati, fajterski, otvoreno, brzo. Kup i prvenstvo su nam izuzetno važni, pa zato s velikom dozom spremnosti izlazimo na teren. Borićemo se za svaki trofej.

Mladi srpski trener kaže da je još rano da govori o novinama koje će uvesti.

- Najbitniji su igrači, sva su svetla okrenuta prema njima. Bitno mi je da budemo tim, pomoći ću koliko mogu da iz godine u godinu budemo sve bolji.

Jovanović najavljuje da njegov dalji angažman u reprezentaciji Srbije neće biti problem za klub, a još manje za igrače.

- Dobio sam dozvolu uprave kluba da nastavim sa radom i u timu koji vodi reprezentaciju Srbije - potvrdio nam je Jovanović, koji je u Zagrebu do promocije održao dva treninga s novim igračima.

UGOVOR NA GODINU, PLUS DVE

UGOVOR je potpisan za ovu i još dve sezone, a Jovanović se nada, kao i vođstvo kluba, da će još dugo da ostane u Zagrebu.
- Igrači su me prihvatili, svima nam je cilj da se borimo za nove trofeje, a trebaće još malo vremena za nove ideje - kaže Vladimir, dok direktor Čavlović obećava da će novi trener imati vremena da se odluči i za dolazak novih igrača.

Direktor kluba Domagoj Čavlović, koji uprkos otkazu hvali rad bivšeg trenera Velića, kaže da su s novim trenerom "kliknuli na prvu".

- Vladimir ima energiju koja je klubu potrebna, iako je mlad i nema iza sebe predugačku karijeru. Uveren sam da će naših pet mladih bisera pripremiti za velika dela, da i oni postanu veliki igrači - kaže Čavlović, dodajući da je u razgovorima o dolasku Jovanovića u Zagreb osetio tu njegovu želju da obučava mlade da igraju vrhunsku košarku.

I sportski direktor Cibone Marin Rozić ne štedi reči hvale:

- Vladimir je sjajno i najbolje moguće rešenje za naš klub - poručio je Rozić.

Zapratite Novosti sport na Fejsbuku

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen samo zato što se krstio, Novosti otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen "samo zato što se krstio", "Novosti" otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

Reprezentativac Srbije u džudou Nemanja Majdov objavio je nešto neverovatno: posle Olimpijskih igara u Parizu, na kojima je učestvovao u kategoriji takmičara do 90 kilograma težine, suspendovan je iz sporta - jer se krstio pred izlazak na borilište u prestonici Francuske. "Novosti" vam donose - kako je Međunarodna džudo federacija na vrlo lukav način izvela kažnjavanje našeg borca.

19. 09. 2024. u 16:07

Komentari (0)

Ovo je najpopularnija destinacija u toku septembra i oktobra Last Minute akcija! Platite 6 noćenja, a boravite 9 ili 10!