VASIĆ: Imamo šanse protiv Španije i Kanade

Tanjug

04. 02. 2021. u 10:36

KOŠARKAŠICA Srbije Sonja Vasić smatra da je reprezentacija dobila ujednačenu grupu na Olimpijskim igrama u Tokiju u kojoj će sve biti moguće.

ВАСИЋ: Имамо шансе против Шпаније и Канаде

Foto: N. Paraušić

Srbija će na olimpijskom turinru u Tokiju igrati u grupi u A sa Korejom, Kanadom i Španijom.

"Izvukli smo dosta ujednačenu grupu, gde je sve otvoreno. Nikad se nismo bavili nekim kalkulacijama, pa nećemo ni sada. Mislim da će sve zavisiti od nas, naše forme i zdravlja. Idemo korak po korak, da vidimo kako ćemo dočekati te Olimpijske igre posle Evropskog prvenstva i dugačkog leta", rekla je Vasić Tanjugu.

Izabranice Marine Maljković u Japanu će braniti bronzu osvojenu 2016. godine u Rio de Žaneiru.

"Koreja, koja košarkaški deluje najslabije, atipičnom igrom za evropske ekipe može da traži svoju šansu. Preostale tri ekipe su dosta ujednačene i sve će zavisiti od toga ko kakav dan ima i na čiju stranu će i sreća prevagnuti. Svaka utakmica će biti na krv i nož i mislim da imamo šanse da dobro prođemo i protiv Španije i Kanade. Možda je prerano o tome pričati, s obzirom da nas čeka mnogo posla pre samog olimpijskog turnira", ističe krilni cerntar srpskog tima.

Pre odlaska na OI, košarkašice Srbije u junu će takođe pokušati da odbrane i bronzano odličje na Evropskom prvenstvu u Španiji i Francuskoj, na koje su se plasirale pre poslednjeg kvalifiakcionog prozora.

Srbiju u subotu čeka poslednji meč kvalfikacija sa Litvanijom koji nema takmičarski značaj, a košarkašica Đirone odlučila je da propusti februarski prozor.

"Dogovorila sam se sa selektorkom da propustim ovu akciju, da malo sredim koleno i da mu dam predah", zaključila je Vasić.
 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen samo zato što se krstio, Novosti otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen "samo zato što se krstio", "Novosti" otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

Reprezentativac Srbije u džudou Nemanja Majdov objavio je nešto neverovatno: posle Olimpijskih igara u Parizu, na kojima je učestvovao u kategoriji takmičara do 90 kilograma težine, suspendovan je iz sporta - jer se krstio pred izlazak na borilište u prestonici Francuske. "Novosti" vam donose - kako je Međunarodna džudo federacija na vrlo lukav način izvela kažnjavanje našeg borca.

19. 09. 2024. u 16:07

Komentari (0)

Kako da vreme na poslu bude ispunjeno zadovoljstvom – Pogledajte dugačak spisak benefita koje nudi Mercator-S