PAVIĆEVIĆ PRED MEGU: Fokus mora biti na odbrani i napadu

Novosti online

06. 02. 2021. u 12:07

SVAKOJ utakmici prilazimo maksimalno ozbiljno i fokusirano, očekujem da tako bude i protiv Mege, izjavio je trener košarkaša Mornara Mihailo Pavićević.

ПАВИЋЕВИЋ ПРЕД МЕГУ: Фокус мора бити на одбрани и нападу

Foto: Nebojsa Parausic

Mega i Mornar sutra od 12 sati igraju 18. kolu ABA lige u hali sportova "Ranko Žeravica".

"Držimo se našeg principa od prvog dana- svakoj utakmici prilazimo maksimalno ozbiljno i fokusirano, nezavisno od toga protiv koga igramo, da li kod kuće ili na strani. Očekujem da ćemo takav pristup imati i protiv Mege u Beogradu. Nema nijedne lake utakmice ove sezone u regionalnom takmičenju", rekao je Pavićević za sajt ABA lige.

Pavićević ističe i da moraju da se prilagode na neobičan termin utakmice, koja počinje u podne.

"To je jedna stvar, a druga je to što je Mega ove sezone spoj mladosti i iskustva koji jako dobro funkcioniše. Iskustvo na spoljnim pozicijama je u službi visokih igrača, posebno dvojice centara Simonovića i Petruševa, koji igraju sa velikom energijom. Njihova igra je tako koncipirana da napad počnje iznutra, stalno se traže i u ovom delu sezone to izuzetno dobro koriste i vrlo su nezgodan protivnik, ne samo za nas nego za sve ekipe. Znači, moramo 40 minuta biti koncentrisani i u odbrani i u napadu", zaključio je Pavićević.

Protimac Mornara Keni Gabriel očekuje težak meč.

"Imaju visoke igrače koji konstantno postižu poene. Moramo da se skupimo u odbrani, da ih ograničimo na jedan šut i spriječimo ofanzivne skokove. Bitno je da kontrolišemo igru. Neophodno je i da smanjimo broj izgubljenih lopti i, naravno, da budemo spremni na žestoku borbu svih 40 minuta", rekao je Gabriel.

Mega trenutno ima skor 11-6 i drži 3. poziciju na tabeli ABA lige, dok Mornar ima 13 pobede i tri poraza i na prvom mestu.
 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen samo zato što se krstio, Novosti otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen "samo zato što se krstio", "Novosti" otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

Reprezentativac Srbije u džudou Nemanja Majdov objavio je nešto neverovatno: posle Olimpijskih igara u Parizu, na kojima je učestvovao u kategoriji takmičara do 90 kilograma težine, suspendovan je iz sporta - jer se krstio pred izlazak na borilište u prestonici Francuske. "Novosti" vam donose - kako je Međunarodna džudo federacija na vrlo lukav način izvela kažnjavanje našeg borca.

19. 09. 2024. u 16:07

Komentari (0)

KO JE BILA ANDRIĆEVA ŽENA? U Nobelovcu je igra zanosna Sarajka - Tihomir Stanić je hteo samo nju (FOTO)