RADONJIĆ PRED KUP: Zdravlje igrača je na prvom mestu, ali raduje nas što ćemo uopšte učestvovati

Novosti online

10. 02. 2021. u 14:44

KOŠARKAŠI Crvene zvezde putuju u sredu nakon popodnevnog treninga u Novi Sad na završnicu Kupa Radivoja Koraća.

РАДОЊИЋ ПРЕД КУП: Здравље играча је на првом месту, али радује нас што ћемо уопште учествовати

FOTO: KK Crvena zvezda/ABA liga

Prvi meč na završnom turniru crveno-beli igraju u četvrtak od 21 sat protiv kragujevačkog Radničkog, ali zbog svih dešavanja koja prethode ovom turniru i velikom broju zaraženih igrača i gotovo celog stručnog štaba virusom Kovid-19, klub sa Malog Kalemegdana se našau u vrlo nezavidnoj situaciji u kojoj je zdravlje svih u crveno-belom taboru na prvom mestu.

Od utorka, dan posle utakmice ABA lige sa Megom, pa do polaska u Novi Sad, svakodnevnim testiranjima utvrđeno je prisustvo virusa kod Voldena, Noka, Hola, Koloma i Duopa Rita, pa ekipa Crvene zvezde ima trenutno pet zaraženih igrača i pet članova stručnog štaba.

Trener Zvezde Dejan Radonjić svestan je problema koji ima pred borbu za trofej "Žućkove levice".

- U situaciji kada nam je zdravlje na prvom mestu, idemo u Novi Sad sa nedoumicom u kom sastavu ćemo nastupiti na završnici Kupa Radivoja Koraća. U okolnostima koje se menjaju praktično iz dana u dan, ono što nas raduje je da ćemo bez obzira na broj igrača, učestvovati na završnici kupa i biti deo završnog turnira. Sve ostalo je u ovom trenutku u drugom planu - rekao je trener crveno-belih i dodao:

- Želimo da se stabilizujemo u narednom periodu sa zdravljem igrača i članova stručnog štaba, bez obzira na veliki broj utakmica, kako bi stoički izneli veliki broj obaveza koje nam predstoje. Korona nas je nažalost deklasirala, nemamo veliki broj igrača i članova stručnog štaba zbog virusa i potpuno je jasno zašto je naše osnovno razmišljanje, da je zdravlje najvažnije  i na prvom mestu. Situacija nije nimalo prijatna - istkao je Radonjić.

Kapiten Branko Lazić ima ogromno iskustvo nastupa u završnim mečevima nacionalnog kupa, ali prema sopstvenim rečima – u ovakvoj situaciji nikada nije bio.

- Situacija u kojoj nemate toliko saigrača i gotovo ceo stručni štab ne može da se podvede pod normalnu, ali moramo da je prihvatimo kao surovu realnost u vremenu pandemije. Neće nam biti lako, rotacija nam je izuzetno skraćena, neke pozicije su posebno pogođene, ali idemo u Novi Sad da se borimo i damo sve što imamo. Za koliko će to biti dovoljno, u okolnostima u kojima se u ovakvom sistemu igraju tri utakmice u četiri dana – videćemo. Iskreno, imamo želju da svi momci što pre ozdrave, košarka nam je u drugom planu, ali borićemo se! - poručila je destka Zvezde.

Branko Lazić svestan problema u kojima se nalazi tim/Foto: Evroliga

U Novi Sad putuje 11 igrača Crvene zvezde kojima su priključeni i talentovani juniori Šaranović i Vujičić. Crveno-beli u najveći grad Vojvodine kreću u sredu uveče, nakon popodnevnog treninga.

Sve utakmice završnice kupa igraće se u dve hale SC "SPENS" bez prisustva publike i novinara zbog pandemije virusa Kovid-19.

Zapratite Novosti sport na Fejsbuku

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen samo zato što se krstio, Novosti otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen "samo zato što se krstio", "Novosti" otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

Reprezentativac Srbije u džudou Nemanja Majdov objavio je nešto neverovatno: posle Olimpijskih igara u Parizu, na kojima je učestvovao u kategoriji takmičara do 90 kilograma težine, suspendovan je iz sporta - jer se krstio pred izlazak na borilište u prestonici Francuske. "Novosti" vam donose - kako je Međunarodna džudo federacija na vrlo lukav način izvela kažnjavanje našeg borca.

19. 09. 2024. u 16:07

Komentari (0)

HRVAT SVE PRIZNAO, I TO U KAMERU! Ovo je rekao o derbiju Zvezde i Partizana (VIDEO)