NBA: Revolveraški obračun u Portlandu, Bjelica skroman u porazu Sakramenta (VIDEO)

Novosti online

21. 02. 2021. u 08:23

KOŠARKAŠI Vašingtona su posle nekoliko seerija poraza na startu sezone noćas pobedili Portland sa 118:111 i upisali četvrti trijumf u nizu.

НБА: Револверашки обрачун у Портланду, Бјелица скроман у поразу Сакрамента (ВИДЕО)

Foto:AP

Revolveraški okršaj Bredlija Bila na jednoj i Demijana Lilarda na drugoj strnii na kraju je pripao gostima iz prestonice.

Bil je meč završio sa 37 poena i sedam skokova, uz tri asistencije dok je Lilard 23 od svojih 35 poena ubacio u trećoj deonici, ali na kraju imao svega 30% šuta iz igre (10/30).

Pored mnogo bolje odbrane u finišu i ubačenih trojki u ključnim momentima, tas koji je preneo meč na stranu gostiju bio je Rasel Vestbruk, koji je zabeležio novi tripl-dabl učinak: 27 poena, 13 asistencija i 11 uhvaćenih lopti.

Deni Avdija igrao je svega 11 minuta i iskoristio ih je za dva poena i tri skoka.

Sakramento kingsi su doživeli poraz u ”Junajted centru” u Čikagu od Bulsa od 122:114, a najveća zasluga za to ide sjajnom Zeku Lavinu, koji je meč završio sa 38 poena.

Kobi Vajt je dodao 19, Tadeus Jang 18 a još trojca igrača ”bikova” bilo je dvoicifreno.

Na drugoj strani, srpsko krilo Nemanja Bjelica je za 12 minuta ubacio 9 poena i imao tri skoka, dok je najefikasniji u 17. porazu ekipe iz Kalifironije bio Marvin Begli sa 26 poena i 11 skokova.

U reprizi prošlogodišnjeg ”babl” finala, Majami je u Los Anđelesu bio bolji od Lejkersa - 96:94.

Sjajni Kendrik Nan sa 27, te Džimi Batler sa 24 i Bem Adebajo sa 16 poena i deset skokova bili su najzaslužniji za trijumf protiv Lejkersa, u čijim redovima nije bilo povređenog Entonija Dejvisa, a kod kojih se istakao Kajl Kuzma sa 23 poena.

Lebron Džejms je meč završio sa 19, uz po devet skokova i asistencija. 

REZULTATI:

Šarlot - Golden Stejt 102:100
L.A. Lejkers - Majami 94:96
Čikago - Sakramento 122:114
Memfis - Finiks 97:128
Portland - Vašington 111:118


 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen samo zato što se krstio, Novosti otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen "samo zato što se krstio", "Novosti" otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

Reprezentativac Srbije u džudou Nemanja Majdov objavio je nešto neverovatno: posle Olimpijskih igara u Parizu, na kojima je učestvovao u kategoriji takmičara do 90 kilograma težine, suspendovan je iz sporta - jer se krstio pred izlazak na borilište u prestonici Francuske. "Novosti" vam donose - kako je Međunarodna džudo federacija na vrlo lukav način izvela kažnjavanje našeg borca.

19. 09. 2024. u 16:07

OSMANLIJE SU UČILE SRPSKI: Koje naše reči Turci i danas koriste

OSMANLIJE SU UČILE SRPSKI: Koje naše reči Turci i danas koriste

KADA se povede razgovor o srpskom jeziku često se govori o turcizmima, odnosno rečima koje su iz turskog ušle u naš jezik i tu se "odomaćile" tokom viševekovne otomanske prisutnosti u Srbiji. Međutim, malo se zna da su i naša kultura i jezik imali značajan uticaj na turski. Jedan od pokazatelja istorijskog značaja srpskog jezika jeste, između ostalih, i njegov status u Osmanskom carstvu.

21. 09. 2024. u 19:21

Komentari (0)

TUGA: Preminula velika NBA legenda! Odmah se oglasio Čarls Barkli