"KRATKI" I ZA TRENTO: Partizan oslabljen u možda najvažnijoj utakmici sezone

V. P.

28. 02. 2021. u 19:55

PARTIZAN kao da cele sezone igra istu utakmicu. Usvojio je obrazac po kojem gubi mečeve, na gostovanju Zadru peti vezani u ABA ligi. Prethodno se držao identične gubitničke šeme u duelima sa Borcem, Budućnošću, Olimpijom i Igokeom.

КРАТКИ И ЗА ТРЕНТО: Партизан ослабљен у можда најважнијој утакмици сезоне

Foto: Nebojsa Parausic

U Dalmaciji je donekle bio pokriven lekarskim opravdanjem, jer su van ekipe Markus Pejdž (Ahilova tetiva), Vil Mozli (mišić), Novica Veličković (zglob) i Erik Mika (lakat).

Trener Saša Filipovski kaže da se u tom pogledu ništa neće promeniti ni do najvažnije utakmice u dosadašnjem toku sezone, u sredu protiv Trenta u pretposlednjem kolu top 16 faze Evrokupa.

- Imamo problema sa povredama, u ovom sastavu idemo i u Italiju - rekao je slovenački stručnjak posle meča u dvorani "Krešimir Ćosić". - Očekujem da se borimo od prvog do poslednjeg minuta, da odigramo daleko kvalitetnije u odbrani nego što je to bio slučaj protiv Zadra.

Postoji mogućnost da ovako "kratkim" crno-belima pomogne Pejdž, koji je bio u protokolu za utakmicu u Zadru, ali nije ulazio u igru. Najviše bi sebi pomogli agresivnijom odbranom, recimo kao u prvom susretu sa Trentom u Beogradu (71:43). U većem delu meča sa Zadrom odbrana nije postojala.

- Morali smo da odigramo mnogo bolje da bismo stigli do pobede, pre svega u odbrani. Vremena za neku veliku analizu nema, moramo da se osvežimo pred utakmicu sa Trentom. Oslabljeni smo, ali, ponavljam, očekujem veliku borbu i bolju igru u odbrani, što je osnovni preduslov da ostvarimo pobedu u Italiji - kaže Filipovski.

RADOVANOVIĆ ZA BUDUĆNOST

VELIKI broj povređenih igrača otvorio je prostor Partizanovim juniorima. U meču protiv Zadra na terenu su bili Lazar Stefanović, Đorđije Jovanović i Nikola Radovanović, koji je za 12 minuta dao dovoljno povoda da se o njemu razmišlja kao o budućnosti kluba.
Igrao je solidno u odbrani, predstavljao stalnu pretnju u skoku pod košem protivnika i u završnici pogodio trojku za nadu crno-belih.

Partizan bi pobedom protiv Trenta mogao da osigura plasman u četvrtfinale Evrokupa, pod uslovom da Metropolitan u Parizu savlada Lokomotivu. Može i da završi evropski put ukoliko izgubi razlikom većom od 28 poena, a francuski tim trijumfuje. U slučaju da Lokomotiva slavi u Parizu, situacija u F grupi biće razrešena u poslednjem kolu Top 16 faze.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ALEKASANDAR MITROVIĆ POKAZUJE BENZEMI I RONALDU KO JE GAZDA: Saudijski El Klasiko odlučuje o prvom mestu na tabeli i na listi strelaca

ALEKASANDAR MITROVIĆ POKAZUJE BENZEMI I RONALDU KO JE GAZDA: "Saudijski El Klasiko" odlučuje o prvom mestu na tabeli i na listi strelaca

DERBIJEM između Hilala i Itihada, prvim ovosezonskim "pustinjskim El klasikom" spušta se zavesa na četvrto kolo saudijske Pro lige, a to će biti prilika za najboljeg srpskog strelca svih vremena Aleksandra Mitrovića da dodatno uveća svoj golgeterski saldo i direktnom duelu sa drugim najboljim strelcem lige Karimom Benzemom pokaže ko je gazda.

21. 09. 2024. u 11:26 >> 12:43

ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen samo zato što se krstio, Novosti otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen "samo zato što se krstio", "Novosti" otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

Reprezentativac Srbije u džudou Nemanja Majdov objavio je nešto neverovatno: posle Olimpijskih igara u Parizu, na kojima je učestvovao u kategoriji takmičara do 90 kilograma težine, suspendovan je iz sporta - jer se krstio pred izlazak na borilište u prestonici Francuske. "Novosti" vam donose - kako je Međunarodna džudo federacija na vrlo lukav način izvela kažnjavanje našeg borca.

19. 09. 2024. u 16:07

Komentari (0)

DIVAC IZABRAO NAJBOLJU EVROPSKU PETORKU: Ova imena jača su i od američkog drim-tim, imali tu i Nikole Jokića?