LIGAŠKI DEO EVROLIGE U NAJVAŽNIJOJ ETAPI Srpska sedmorka blizu plej-ofa

G. K.

06. 03. 2021. u 16:36

NAJJAČE košarkaško takmičenje u Evropi bliži se kraju regularnog dela, jer je ostalo da se odigra još samo šest kola pre nego što osam najboljih timova nastavi takmičenje u nokaut fazi.

ЛИГАШКИ ДЕО ЕВРОЛИГЕ У НАЈВАЖНИЈОЈ ЕТАПИ Српска седморка близу плеј-офа

Foto: Nebojsa Parausic

Za jedinog srpskog predstavnika, Crvenu zvezdu, će ono biti okončano na neslavan način, pošto crveno-beli zauzimaju pretposlednju poziciju na tabeli, daleko od šanse za doigravanje.

Međutim za ostale srpske igrače koji igraju u inostranim klubovima ovosezonska liga daleko je uspešnija, pošto se čak sedmorica od ukupno osmorice košarkaša sa svojim timovima nalaze u prilici da nastave takmičenje u četvrfinalu Evrolige.

Da budemo još precizniji, čak petorica njih se trenutno nalaze unutar prvih osam pozicija na tabeli, dok su dvojica blizu te linije, a samo jedan daleko od nje.

Najviše pozicioniran je Nikola Milutinov sa svojim CSKA, koji drži poziciju dva i siguran je protagonista i u sledećoj fazi. Nesrećna okolnost je pak da stameni centar zbog povrede ramena neće moći da pomogne svojim saigračima u nastavku sezone.

Treće mesto drži Olimpija iz Milana, za koju već dugi niz godina igra Vladimir Micov, dok je na četvrtoj poziciji Bajern Vladimira Lučića. U prvih osam su i dva turska predstavnika - Efes i Fener - čije su udarne violine Vasilije Micić i Marko Gudurić.

Na poziciji 11, ali sa samo dve pobede manje od ekipe Zenita, koja se nalazi na poslednjem mestu koje vodi u doigravanje, nalazi se španska Valensija, čije boje brane dvojica naših igrača, Nikola Kalinić i Vanja Marinković, i njihove šanse da se nađu u borbi za trofej nisu izgubljene.

Jedini koji je izgubio sve šanse je Nemanja Nedović iz Panatinaikosa, s obzirom na to da se grčki velikan sa samo devet pobeda nalazi na trećoj poziciji od dna.

SAMO NAŠIMA DVE MVP NAGRADE

DOMINACIJA naših košarkaša vidljiva je i u pojedinačnim parametrima. Zasad je podeljeno pet nagrada za MVP meseca, a igrači iz Srbije su se njome jedini okitili dva puta - Nikola Milutinov za decembar i Nikola Kalinić za februar, dok su ostali laureati bili Majk Džejms (SAD), Jan Veseli (Češka) i Marius Grigonis (Litvanija).

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen samo zato što se krstio, Novosti otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen "samo zato što se krstio", "Novosti" otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

Reprezentativac Srbije u džudou Nemanja Majdov objavio je nešto neverovatno: posle Olimpijskih igara u Parizu, na kojima je učestvovao u kategoriji takmičara do 90 kilograma težine, suspendovan je iz sporta - jer se krstio pred izlazak na borilište u prestonici Francuske. "Novosti" vam donose - kako je Međunarodna džudo federacija na vrlo lukav način izvela kažnjavanje našeg borca.

19. 09. 2024. u 16:07

Komentari (0)

URAĐENA ANALIZA ŠVAJCARSKE: Piksi održao sastanak sa igračima