SAŠIN VELIKI MINUS: Trener crno-belih na 25 mečeva zabeležio 11 pobeda i 14 poraza

G. KELIĆ

07. 03. 2021. u 21:08

MALO šta pozitivno je Sašo Filipovski doneo Partizanu. Slovenački stručnjak koji je početkom novembra 2020. godine na klupi crno-belih zamenio Vladu Šćepanovića, nije se u ova četiri meseca rada proslavio, kako sa rezultatima, tako i sa igrom koja je praktično negledljiva za sve navijače Partizana.

САШИН ВЕЛИКИ МИНУС: Тренер црно-белих на 25 мечева забележио 11 победа и 14 пораза

FOTO: ABA LIGA

Novim, šestim uzastopnim porazom u ABA ligi (najveći gubitnički niz u regionalnom nadmetanju), a četvrtim u svim takmičenjima je ozbiljno uzdrmao svoje mesto kao šefa stručnog štaba slavnog kluba.

Filipovski je do sada vodio 25 utakmica i trenutni bilans mu je 11 pobeda i čak 14 poraza u svim takmičenjima u kojima je klub nastupao (ABA, Evrokup, Kup). Sem instant šok-terapije i četiri uzastopna trijumfa u prve četiri utakmice, rezultati ekipe koju vodi Filipovski su i više nego neubedljivi i promenljivi.

"Valjak" nije pobedio na Jadranu tačno dva meseca (poslednji put 3. januara na gostovanju Splitu), dok je pored toga posle tri godine trofej namenjen pobedniku Kupa "Radivoja Koraća" predao u ruke najljućeg rivala.

Kao jedina pozitivna stvar se izdvaja plasman u Top 16 fazu Evrokupa, a čudnim spletom okolnosti još živi i nada za prolazak u najboljih osam. Pred njegovim izabranicima je u sredu susret sa ekipom Metropolitana u Ljubljani, u kojem eventualnom pobedom mogu da se domognu četvrfinala, što sa ove tačke gledišta deluje kao naučna fantastika.

Očigledno da Slovenac nije uspeo da nađe "žicu" sa igračima i po svemu sudeći ugovor koji je potpisan do kraja ove sezone neće biti produžavan ukoliko i bude odrađen do kraja. To je nagovestio i sam Filipovski, posle meča sa Cibonom:

- Situacija sigurno nije dobra. Prespavaću, pa ću da razgovaram sa upravom i ljudima iz kluba, kako bismo pronašli neko rešenje. Situacija nije dobra ni za mene, ni za klub.
Sada i odluka da se Vlado Šćepanović otpusti deluje pomalo preuranjena, tim pre što je crnogorski stručnjak u ulozi prvog trenera ekipe iz Humske bio na samo devet utakmica sa skorom od četiri pobede i pet poraza.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen samo zato što se krstio, Novosti otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen "samo zato što se krstio", "Novosti" otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

Reprezentativac Srbije u džudou Nemanja Majdov objavio je nešto neverovatno: posle Olimpijskih igara u Parizu, na kojima je učestvovao u kategoriji takmičara do 90 kilograma težine, suspendovan je iz sporta - jer se krstio pred izlazak na borilište u prestonici Francuske. "Novosti" vam donose - kako je Međunarodna džudo federacija na vrlo lukav način izvela kažnjavanje našeg borca.

19. 09. 2024. u 16:07

OSMANLIJE SU UČILE SRPSKI: Koje naše reči Turci i danas koriste

OSMANLIJE SU UČILE SRPSKI: Koje naše reči Turci i danas koriste

KADA se povede razgovor o srpskom jeziku često se govori o turcizmima, odnosno rečima koje su iz turskog ušle u naš jezik i tu se "odomaćile" tokom viševekovne otomanske prisutnosti u Srbiji. Međutim, malo se zna da su i naša kultura i jezik imali značajan uticaj na turski. Jedan od pokazatelja istorijskog značaja srpskog jezika jeste, između ostalih, i njegov status u Osmanskom carstvu.

21. 09. 2024. u 19:21

Komentari (0)

Kako da vreme na poslu bude ispunjeno zadovoljstvom – Pogledajte dugačak spisak benefita koje nudi Mercator-S