ZVEZDA PONOVO NA GRIPAMA: U Splitu posle osam godina

V. P.

08. 03. 2021. u 08:03

POSLE osam godina, prvi put od septembra 2012, košarkaši Crvene zvezde gostovaće u splitskim "Gripama". Tada su izgubili rezultatom 87:81, što je jedan od samo dva poraza u 15 regionalnih duela sa žutima od osnivanja ABA lige.

ЗВЕЗДА ПОНОВО НА ГРИПАМА: У Сплиту после осам година

FOTO: Nebojša Paraušić

I u večerašnjem meču 20. kola (21.00) srpski tim ima ulogu apsolutnog favorita, takođe i dvojicu igrača više na raspolaganju u odnosu na poslednju utakmicu na Jadranu. U evroligaškom duelu sa Olimpijakosom na terenu su bili i Lendri Noko i Lengston Hol, koji su se oporavili od virusa korona.

- Ekipa Splita je pokazala da može da bude konkurentna, da pobeđuje i ekipe iz samog vrha tabele ABA lige - kaže trener crveno-belih Dejan Radonjić.

- Posle duplog programa prošle nedelje u Evroligi, utakmice su uvek teške. Ne treba zaboraviti da smo u takvim okolnostima bili i prošle nedelje. Zato je potrebno da budemo na adekvatnom energetskom nivou kako bismo ostvarili ono što želimo u Splitu.
Na oprez poziva prvi duel ove sezone sa Splićanima u Beogradu, u kojem je Marko Luković promašio šut za pobedu gostujućeg tima (78:76).

- To je najbolji podsetnik da moramo da budemo na najvišem nivou - upozorava kapiten Branko Lazić.

- Ovaj meč nam dolazi u periodu kada se nalazimo u teškom ritmu utakmica, sa problemima sa skraćenom rotacijom. Zato je dobro to što se polako kompletiramo, iako smo svesni da igrači koji se vraćaju u tim neće moći odmah da nam pomognu. Očekujem tešku utakmicu protiv dobre ekipe, u međuvremenu pojačane iskusnim Ukićem, koja je znala i da pobedi favorite na svom terenu.

DA VERUJEMO U IZNENAĐENjE

TRENER Splita Mile Karakaš ne isključuje mogućnost iznenađenja.
- Zvezda je evroligaški tim, tako je sastavljena i ne zna se odakle preti veća opasnost. Od početka moramo da se postavimo čvrsto, da ne pokažemo respekt prema njima, već samo dozu poštovanja koju zaslužuju. Moramo da imamo veru u sebe da možemo da napravimo iznenađenje.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ALEKASANDAR MITROVIĆ POKAZUJE BENZEMI I RONALDU KO JE GAZDA: Saudijski El Klasiko odlučuje o prvom mestu na tabeli i na listi strelaca

ALEKASANDAR MITROVIĆ POKAZUJE BENZEMI I RONALDU KO JE GAZDA: "Saudijski El Klasiko" odlučuje o prvom mestu na tabeli i na listi strelaca

DERBIJEM između Hilala i Itihada, prvim ovosezonskim "pustinjskim El klasikom" spušta se zavesa na četvrto kolo saudijske Pro lige, a to će biti prilika za najboljeg srpskog strelca svih vremena Aleksandra Mitrovića da dodatno uveća svoj golgeterski saldo i direktnom duelu sa drugim najboljim strelcem lige Karimom Benzemom pokaže ko je gazda.

21. 09. 2024. u 11:26 >> 12:43

ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen samo zato što se krstio, Novosti otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen "samo zato što se krstio", "Novosti" otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

Reprezentativac Srbije u džudou Nemanja Majdov objavio je nešto neverovatno: posle Olimpijskih igara u Parizu, na kojima je učestvovao u kategoriji takmičara do 90 kilograma težine, suspendovan je iz sporta - jer se krstio pred izlazak na borilište u prestonici Francuske. "Novosti" vam donose - kako je Međunarodna džudo federacija na vrlo lukav način izvela kažnjavanje našeg borca.

19. 09. 2024. u 16:07

OSMANLIJE SU UČILE SRPSKI: Koje naše reči Turci i danas koriste

OSMANLIJE SU UČILE SRPSKI: Koje naše reči Turci i danas koriste

KADA se povede razgovor o srpskom jeziku često se govori o turcizmima, odnosno rečima koje su iz turskog ušle u naš jezik i tu se "odomaćile" tokom viševekovne otomanske prisutnosti u Srbiji. Međutim, malo se zna da su i naša kultura i jezik imali značajan uticaj na turski. Jedan od pokazatelja istorijskog značaja srpskog jezika jeste, između ostalih, i njegov status u Osmanskom carstvu.

21. 09. 2024. u 19:21

Komentari (0)

Kako da vreme na poslu bude ispunjeno zadovoljstvom – Pogledajte dugačak spisak benefita koje nudi Mercator-S