PAO TEST ZA BUDUĆNOST: Zvezda gostuje Panatinaikosu, u mislima derbi u Podgorici

V. P.

19. 03. 2021. u 06:44

EVROLIGAŠKE utakmice postale su Zvezdin probni poligon za završnicu jadranske sezone.

ПАО ТЕСТ ЗА БУДУЋНОСТ: Звезда гостује Панатинаикосу, у мислима дерби у Подгорици

Volden na prvom meču sa "zelenima" Foto Evroliga

Tako je i današnji duel sa Panatinaikosom u Atini (20.00) u službi nedeljnog derbija u Podgorici protiv Budućnosti, iz kojeg pobednik izlazi na otvoren put ka prvom mestu u regularnom delu ABA lige.

I oporavak povređenih i bolesnih podređen je regionalnom prioritetu. Ognjen Dobrić dobio je zeleno svetlo za nastup protiv "zelenih", ne i Dejan Davidovac koji je pod upitnikom i za susret sa Budućnošću.

- Davidovac je bolestan, dobra vest je da nije korona u pitanju. Ne putuje sa nama, svi ostali idu u Atinu - kaže trener Dejan Radonjić, kome je meč sa Panatinaiksom bio prvi u Evroligi po povratku na Zvezdinu klupu i jedna od tri dosadašnje pobede u elitnom takmičenju (74:71). - Sada je tu novi trener Odet Kataš, dobili su veliko pojačanje u Mariju Hezonji, stigao je i Ti-Džej Brej. To su krupne promene u odnosu na tim protiv kojeg smo igrali u Beogradu.

PAO se drži za slamku nade u pogledu plasmana u Top 8, dolazak Hezonje poklopio se s povredom lista Nemanje Nedovića, koji je poslednju evroligašku utakmicu odigrao 29. januara protiv Valensije. Zvezda je eliminisana iz plej-of trke, tako da je u glavnom kadru njenog takmičarskog objektiva potera za najboljom startnom pozicijom pred plej-of ABA lige.

- Igramo 12 mečeva u martu, ali stvari posmatramo na drugačiji način. Do poslednje utakmice u regularnom delu ABA lige, 19. aprila, čeka nas 12 utakmica - kaže Radonjić. - Svesni smo da je ritam izuzetno naporan, u sedam dana igramo četiri bitne utakmice, što iziskuje mnogo napora. Uspeli smo da budemo prilično dobri u poslednjim mečevima. Opterećenje je situacija sa povređenima i bolesnima, koja predugo traje. Idemo u Atinu da odigramo najbolje što možemo, da budemo konkurentni timu u dobroj formi, koji je u prošlom kolu odigrao dobro protiv Makabija.

IZ ATINE U PODGORICU

KOŠARKAŠI Crvene zvezde putuju u Atinu čarter letom na dan utakmice, što jasno određuje takmičarske prioritete.

Odmah po završetku meča u "OAKA areni", zaputiće se direktno u Podgoricu na nedeljni meč 22. kola ABA lige (20.00), najvažniji u nizu od četiri ove sedmice.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen samo zato što se krstio, Novosti otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen "samo zato što se krstio", "Novosti" otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

Reprezentativac Srbije u džudou Nemanja Majdov objavio je nešto neverovatno: posle Olimpijskih igara u Parizu, na kojima je učestvovao u kategoriji takmičara do 90 kilograma težine, suspendovan je iz sporta - jer se krstio pred izlazak na borilište u prestonici Francuske. "Novosti" vam donose - kako je Međunarodna džudo federacija na vrlo lukav način izvela kažnjavanje našeg borca.

19. 09. 2024. u 16:07

Komentari (0)

Kako da vreme na poslu bude ispunjeno zadovoljstvom – Pogledajte dugačak spisak benefita koje nudi Mercator-S