BEJLOR JE BIO DŽORDAN PRE DŽORDANA: Dirljiv oproštaj Medžika DŽonsona od idola (VIDEO)

Novosti online

23. 03. 2021. u 08:46

Bivši igrač Lejkersa i član Kuće slavnih, Eldžin Bejlor preminuo je prirodnom smrću u 86. godini. Po opštem mišljenju, najbolji igrač u istoriji koji nije osvajao šampionski prsten i prva velika zvezda Lejkersa, još iz Minepolis ere.

БЕЈЛОР ЈЕ БИО ЏОРДАН ПРЕ ЏОРДАНА:  Дирљив опроштај Меџика Џонсона од идола (ВИДЕО)

Tanjug/AP

Godinama je bio i rekorder franšize sa 71 poenom na utamici, rekord koji je tek tri decenije kasnije oborio Kobi Brajant.

Brojne zvezde i zvaničnici opraštaj use o legende, a možda i najdirljivija poslednja poruka stigla je od slavnog Medžika Džonsona, kome je Bejlor bio idol.

- Pre nego što je Majkl Džordan radio neverovatne stvari u vazduhu, postojao je Eldžin Bejlor! Prava klasa od čoveka. Uvek ću poštovati savet koji mi je dao kada sam došao u NBA ligu. Počivaj u miru NBA visokoletaču, legendo Lejkersa i članu Kuće slavnih. Molimo se za tvoju suprugu, decu i za čitavu porodicu Bejlor - poručio je Medžik.

Oglasila se i vlasnica Lejkersa Džini Bas:

- Eldžin je bio najveća zvezda svoje ere. Pravi superstar - rekla je Basova.

Status superstara Beldžinu pripisuje i komesar NBA live Adam Silver, ali ističe da je on bio i jedan od najistaknutijih boraca za ljudska prava pedesetih i šezdesetih goina prošlog veka.

- Eldžin Bejlor je postavio temelje modernoj NBA kao jedna od prvih super-zvezda. Ali osim legendarne igračke karijere on je bio i čovek od principa i vodeći aktivista tokom Pokreta za ljuska prava i uticajan glas među igračima - rekao je komesar NBA lige Adama Silver.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen samo zato što se krstio, Novosti otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen "samo zato što se krstio", "Novosti" otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

Reprezentativac Srbije u džudou Nemanja Majdov objavio je nešto neverovatno: posle Olimpijskih igara u Parizu, na kojima je učestvovao u kategoriji takmičara do 90 kilograma težine, suspendovan je iz sporta - jer se krstio pred izlazak na borilište u prestonici Francuske. "Novosti" vam donose - kako je Međunarodna džudo federacija na vrlo lukav način izvela kažnjavanje našeg borca.

19. 09. 2024. u 16:07

Komentari (1)

Ovo je najpopularnija destinacija u toku septembra i oktobra Last Minute akcija! Platite 6 noćenja, a boravite 9 ili 10!