MALJKOVIĆ UGOSTIO BIVŠEG IGRAČA: Sportski direktor Partizana Zoran Savić posetio OKS

Novosti online

09. 04. 2021. u 11:02

PREDSEDNIK Olimpijskog komiteta Srbije Božidar Maljković ugostio je u olimpijskoj kući nekadašnjeg košarkaškog reprezentativca Jugoslavije i jednog od naših najtrofejnijih igrača, Zorana Savića.

МАЉКОВИЋ УГОСТИО БИВШЕГ ИГРАЧА: Спортски директор Партизана Зоран Савић посетио ОКС

FOTO: OKS

Zoran Savić je takođe bio deo legendarnog sastava Jugoplastike koji je kao trener predvodio Božidar Maljković, i koji je dominirao košarkaškim terenima širom Jugoslavije i Evrope. 

Susret u olimpijskoj kući u Beogradu prošao je uz nezaobilazno prisećanje na dane kada je Savić nastupao pod trenerskom palicom Božidara Maljkovića, kao i uz razgovor o košarkaškim aktuelnostima, budući da je Savić preuzeo funkciju sportskog direktora u KK Partizan.

Zoran Savić nastupao je za Čelik iz Zenice, tim iz druge lige Jugoslavije, kada ga je Božidar Maljković „otkrio“ i doveo u Jugoplastiku. Savić je u debitantskoj sezoni u Jugoplastici osvojio trofeje u svakom takmičenju u kojem je klub nastupao (kup Jugoslavije, Prvenstvo i odbrana titule Evropskog prvaka u finalu protiv Barselone). 

Nakon Jugoplastike Savić je izgradio internacionalnu karijeru nastupavši za Barselonu, PAOK, Real Madrid, Virtus Bolonju i Efes Pilsen. Sa reprezentacijom Jugoslavije Savić je osvojio titulu svetskog šampiona,  tri evropska zlata i jedno olimpijsko srebro, 1996. godine u Atlanti.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen samo zato što se krstio, Novosti otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen "samo zato što se krstio", "Novosti" otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

Reprezentativac Srbije u džudou Nemanja Majdov objavio je nešto neverovatno: posle Olimpijskih igara u Parizu, na kojima je učestvovao u kategoriji takmičara do 90 kilograma težine, suspendovan je iz sporta - jer se krstio pred izlazak na borilište u prestonici Francuske. "Novosti" vam donose - kako je Međunarodna džudo federacija na vrlo lukav način izvela kažnjavanje našeg borca.

19. 09. 2024. u 16:07

Komentari (1)

HRVAT SVE PRIZNAO, I TO U KAMERU! Ovo je rekao o derbiju Zvezde i Partizana (VIDEO)