BOGDANOVIĆ KAO PREPOROĐEN: Srpski košarkaš igra sjajno nakon povratka na parket
POVREDA kolena koja je zadesila Bogdana Bogdanovića početkom januara, pored gotovo dvomesečne pauze, označila je i novo "rođenje" srpskog košarkaša, koji po povratku na parket beleži najbolje individualne brojke otkad nastupa u najjačoj košarkaškoj ligi sveta.
Bivši Partizanov đak je novu maestralnu partiju ostvario u jučerašnjem porazu Atlante od Milvokija rezultatom 109:120, gde je za skoro 40 minuta u igri upisao 28 poena (10/20 šut iz igre, 6/12 za tri), šest skokova i sedam asistencija.
SEZONA 2020/2021.
MINUTI: 27,6
POENI: 14,1
SKOKOVI: 3,7
ASISTENCIJE:3,0
To je ujedno Bogdanoviću 15. put u poslednjih 16 utakmica da je ostvario dvocifren poenterski učinak, od čega je u deset imao više od 20 poena. Koliki je zapravo napredak u igri srpskog košarkaša najbolje svedoči podatak da je pre povrede prosečno beležio 9,8 poena, 3,7 skokova i 2,1 asistenciju, dok je od sredine marta pa do sada taj prosek znatno uvećan i sada je 19,3 poena, 3,9 uhvaćenih lopti i 3,8 završnih dodavanja.
Sve to je Bogdanovića stavilo u ulogu lidera ekipe iz Džordžije, sa kojom stremi ka plej-ofu i najboljoj ličnoj sezoni u NBA. Do sada mu je najefikasnija bila prošlogodišnja, kada je u dresu Sakramenta imao prosek od 15,1 poen i po 3,4 skoka i asistencije.
Zapratite Novosti sport na Fejsbuku
Preporučujemo
ZASTRAŠUJUĆE! Zagubio je dobitni tiket, a kada je pronašao onog ko ga je "podigao" zapalio mu je kuću (VIDEO)
"Kladioničarske priče" Milana Đurice su video-projekat kompanije Novosti namenjen svim ljubiteljima sportskog klađenja koji mogu da uživaju u zanimljivim pričama najpoznatijeg srpskog tipstera i njegovih gostiju.
28. 12. 2024. u 10:05
ČASTIO SE ZA NOVU GODINU: Granit Džaka došao u Srbiju
Jedan je od najomraženijih fudbalera među Srbima. Ali baš on, Granit Džaka, na teritoriju Srbije je došao.
31. 12. 2024. u 19:42
ISTINA O SLANINI I SVINjSKOJ MASTI: Stručnjaci otkrivaju - šta zaista jedemo
TRADICIONALNE namirnice poput svinjske masti, slanine i luka zauzimaju posebno mesto u kulinarskoj tradiciji mnogih regija, posebno na ovim prostorima.
31. 12. 2024. u 15:10
Komentari (0)