SAMO SAŠA I BOGDAN DVOCIFRENI: Srbi u NBA ruki sezoni nisu imali zapažen učinak

G. K.

18. 04. 2021. u 19:42

BRUCOŠKA godina u NBA ligi je za mnoge evropske igrače izuzetno izazovna i puna oscilacija, a takva je bila i za većinu srpskih košarkaša koji su odlučili da se okušaju preko Atlantika.

САМО САША И БОГДАН ДВОЦИФРЕНИ: Срби у НБА руки сезони нису имали запажен учинак

Foto AP

Od svih naših igrača koji su zaigrali na parketima najjače košarkaške lige sveta samo su Predrag Danilović i Bogdan Bogdanović u svojim ruki sezonama ostvarili prosečni dvocifreni učinak.

Kako nam uvid u statističke knjige pokazuje, današnji predsednik KSS je kao novajlija u dresu Majamija u sezoni 1995/1996. u proseku postizao 13,4 poena što je do dana današnjeg najbolji poenterski prosek jednog igrača sa naših prostora. Uz to je i najviše minuta dobijao od svih ostalih (28,5).

Sa druge strane, Bogdanović je u svojoj prvoj sezoni u Sakramentu imao sličnu minutaži i za to vreme ubacivao po 11,7 poena, 3,3 asistencije i 2,8 skokova.

Blizu dvocifrenog učinka su bili i Nenad Krstić (9,96) i Nikola Jokić koji je u svojoj debitantskoj godini imao prosek od 9,95 poena. Međutim, popularni Džoker se po nečemu ipak istakao, a to je da je imao najviše uhvaćenih lopti - čak sedam po meču.

Predrag Stojaković i Vlade Divac su imali nešto malo više od osam poena u proseku, dok je Miloš Teodosić kao jedan od najstarijih rukija u sezoni 2017/2018. u ekipi LA Klipersa beležio 9,5 poena i 4,6 asistencija (najviše od svih).

Takođe, solidnu prvu godinu ostvaruje i Aleksej Pokuševski (7,6 poena i 4,8 skokova) kojeg su i povrede udaljile od još boljeg učinka.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ALEKASANDAR MITROVIĆ POKAZUJE BENZEMI I RONALDU KO JE GAZDA: Saudijski El Klasiko odlučuje o prvom mestu na tabeli i na listi strelaca

ALEKASANDAR MITROVIĆ POKAZUJE BENZEMI I RONALDU KO JE GAZDA: "Saudijski El Klasiko" odlučuje o prvom mestu na tabeli i na listi strelaca

DERBIJEM između Hilala i Itihada, prvim ovosezonskim "pustinjskim El klasikom" spušta se zavesa na četvrto kolo saudijske Pro lige, a to će biti prilika za najboljeg srpskog strelca svih vremena Aleksandra Mitrovića da dodatno uveća svoj golgeterski saldo i direktnom duelu sa drugim najboljim strelcem lige Karimom Benzemom pokaže ko je gazda.

21. 09. 2024. u 11:26 >> 12:43

ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen samo zato što se krstio, Novosti otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen "samo zato što se krstio", "Novosti" otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

Reprezentativac Srbije u džudou Nemanja Majdov objavio je nešto neverovatno: posle Olimpijskih igara u Parizu, na kojima je učestvovao u kategoriji takmičara do 90 kilograma težine, suspendovan je iz sporta - jer se krstio pred izlazak na borilište u prestonici Francuske. "Novosti" vam donose - kako je Međunarodna džudo federacija na vrlo lukav način izvela kažnjavanje našeg borca.

19. 09. 2024. u 16:07

OSMANLIJE SU UČILE SRPSKI: Koje naše reči Turci i danas koriste

OSMANLIJE SU UČILE SRPSKI: Koje naše reči Turci i danas koriste

KADA se povede razgovor o srpskom jeziku često se govori o turcizmima, odnosno rečima koje su iz turskog ušle u naš jezik i tu se "odomaćile" tokom viševekovne otomanske prisutnosti u Srbiji. Međutim, malo se zna da su i naša kultura i jezik imali značajan uticaj na turski. Jedan od pokazatelja istorijskog značaja srpskog jezika jeste, između ostalih, i njegov status u Osmanskom carstvu.

21. 09. 2024. u 19:21

Komentari (0)

Ovo je najpopularnija destinacija u toku septembra i oktobra Last Minute akcija! Platite 6 noćenja, a boravite 9 ili 10!