ZVEZDA HITA KA PRVOM MESTU: Krka razbijena, crveno-beli protutnjali kroz Novo Mesto

Novosti online

20. 04. 2021. u 20:04

KOŠARKAŠI Crvene zvezde ostvarili su bitnu pobedu u borbi za prvo mesto na kraju ligaškog dela ABA lige. Crveno-beli su razbili Krku u Novom Mestu sa 98:57 u odloženoj utakmici 18. kola regionalnog takmičenja.

ЗВЕЗДА ХИТА КА ПРВОМ МЕСТУ: Крка разбијена, црвено-бели протутњали кроз Ново Место

FOTO: KK Krka/Drago Perko/košarka.si/ABA liga

Samo jedan tim je postojao danas na parketu dvorane "Leon Štukelj". Klub iz Beograda se za sve pitao od prvog do poslednjem minuta i došao na korak od obezbeđivanja čelne pozicije pred plej-of.

Da bi Zvezda to uradila mora u poslednjem kolu da pobedi Zadar u Hrvatskoj. Crveno-beli su bez sumnje favoriti i u toj utakmici.

Što se susreta u Sloveniji tiče izabranici Dejana Radonjića su od starta nemtnuli žestok ritam u odbrani i Krku sveli na svega devet poena posle 10 minuta košarke, a 22 u prvom poluvremenu.

Uz tako kvalitetnu igru u defanzivi lako se dolazilo do poena u napadu, što je gostima omogućilo da na odmor odu sa prednošću od 33 razlike - 55:22.

Nije Zvezda posustala u nastavku utakmice, nastavila je da povećava razliku, sve do maksimalnih 43 razlike - 89:46.

Ekipa iz Novog Mesta će opstanak u ABA ligi pokušati da obezbedi protiv FMP-a u Železniku. Trijumf u glavnom gradu Srbije bi ih ostavio u elitnom društvu.

Najefikasniji kod crveno-belih bio Marko Simonović sa 15 poena, dok je Duop Rit dodao 13. Kod Krke najviše se istakao Adin Vrabac sa 10 poena, koliko je postigao i iskusni Rok Stipčević.

Zvezda sada ima učinak 22-3, a tim slovenački klub 8-17.

Zapratite Novosti sport na Fejsbuku

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen samo zato što se krstio, Novosti otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen "samo zato što se krstio", "Novosti" otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

Reprezentativac Srbije u džudou Nemanja Majdov objavio je nešto neverovatno: posle Olimpijskih igara u Parizu, na kojima je učestvovao u kategoriji takmičara do 90 kilograma težine, suspendovan je iz sporta - jer se krstio pred izlazak na borilište u prestonici Francuske. "Novosti" vam donose - kako je Međunarodna džudo federacija na vrlo lukav način izvela kažnjavanje našeg borca.

19. 09. 2024. u 16:07

Komentari (1)

Ovo je najpopularnija destinacija u toku septembra i oktobra Last Minute akcija! Platite 6 noćenja, a boravite 9 ili 10!