POSLEDNJE KOLO ABA LIGE: Drama na kraju

G. KELIĆ

21. 04. 2021. u 20:12

NEIZVESNOST i nervoza koja se oseća u vazduhu u jadranskoj košarci pre poslednjeg, 26. kola regularnog dela ABA lige (koje je na programu u ponedeljak i utorak) može nožem da se seče. Sem definitivnih kaparisanja pozicija sa kojih će se ući u plej-of, završni čin prve faze odrediće i koja ekipa će se uz Crvenu zvezdu, Budućnost i Igokeu naći u borbi za trofej, kao i koji će tim otići u baraž za opstanak.

ПОСЛЕДЊЕ КОЛО АБА ЛИГЕ: Драма на крају

FOTO: ABA liga

Zvezdi je potrebno da u utorak u gostima savlada Zadar i bez obzira na druge ishode zauzme pol-poziciju pred doigravanje, a samim tim i prednost domaćeg terena. Ukoliko položi oružje, Budućnost će biti lider jer joj se u poslednjem kolu piše pobeda nad Primorskom.

Najviše su život sebi zakomplikovali Ljubljančani koji su posle dva poraza od Zvezde, doživeli treći nenadano od Cibone i tako plasman u plej-of doveli u pitanje, s obzirom na to da se u igru nakon pobede nad Podgoričanima vratio gotovo prežaljeni Mornar.

Cedevita Olimpija će se kvalifikovati u polufinale sa četvrte pozicije jedino ako na svom parketu u utorak savlada Megu, a Igosi u istom danu budu bolji od Mornara.

Za Barane je situacija slična, ali oni mogu i kao treći u doigravanje ukoliko trijumfuju u Republici Srpskoj, dok bi ih i eventualni poraz odveo dalje sa četvrtog mesta ako kojim slučajem Mega pobedi Cedevitu.

U donjem domu je Borac napravio veliki korak ka opstanku pobedom na gostovanju Splitu i ako u ponedeljak u Čačku nadjačaju Cibonu bilo kojim rezultatom, obezbediće elitu i naredne sezone (pod uslovom da neki srpski tim ne osvoji ABA 2, jer bi tada zbog nacionalnog koeficijenta morali da sa tom ekipom odlučuju o putniku za ABA 1).

Takođe, Čačani će i sa porazom biti u prilici da opstanu ako Partizan savlada Split ili FMP Krku jer sa oba ta tima imaju bolji međusobni skor.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen samo zato što se krstio, Novosti otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen "samo zato što se krstio", "Novosti" otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

Reprezentativac Srbije u džudou Nemanja Majdov objavio je nešto neverovatno: posle Olimpijskih igara u Parizu, na kojima je učestvovao u kategoriji takmičara do 90 kilograma težine, suspendovan je iz sporta - jer se krstio pred izlazak na borilište u prestonici Francuske. "Novosti" vam donose - kako je Međunarodna džudo federacija na vrlo lukav način izvela kažnjavanje našeg borca.

19. 09. 2024. u 16:07

Komentari (0)

POČINJE TENISKI USTANAK: Đoković je upozoravao, nisu slušali - Teniseri sada najavljuju štrajk