ABA: Mega protiv Cedevite za kraj uspešne sezone

Tanjug

26. 04. 2021. u 13:08

TRENER košarkaša Mege Vladimir Jovanović, pred duel protiv Cedevita Olimpije, izjavio je da će njegova ekipa pokušati u Ljubljani da iskoristi svaku šansu koja joj se ukaže.

АБА: Мега против Цедевите за крај успешне сезоне

Foto: Mega Soccerbet/Ivica Veselinov

Utakmica poslednjeg 26. kola između Cedevita Olimpija i Mega igra se sutra od 18 sati u Areni Stožice u Ljubljani.

"Čeka nas vrlo motivisan protivnik s obzirom na to da u poslednjem kolu rešavaju pitanje ulaska u plej-of. Cedevita Olimpija je tim koji je i u startu napravljen za najviše moguće domete i u ABA ligi i u Evrokupu. Sigurno je da će ući u utakmicu sa povišenom dozom motivacije i energije, sa željom da je završe na najbolji način, istovremeno čekajući povoljne rezultate na drugim mečevima. Sigurno je da spadaju među najbolje napadačke timove ove sezone u ABA, više su oslonjeni na bekovsku liniju koja im je jako kvalitetna na čelu sa Blažičem i Perijem, kao i na šut za tri poena, gde petorica, šestorica igrača imaju jako visoke procente šuta za tri. Praktično imaju skoro isti broj šuteva za dva i tri, zbog čega nikako nije lako igrati protiv njih", rekao je Jovanović za klupski sajt.

Izabranici Vladimira Jovanovića će u Areni Stožice zatvoriti još jedno uspešno učešće u regionalnom takmičenju, osmo uzastopno za tim Mege, koji posle 25. kola ima skor 14-11 i drži šesto mesto.

"Iskreno bih voleo da izađemo sa povišenom dozom motivacije i energije i nadam se da ćemo to i uraditi. Imamo poslednjih nedelja i personalne probleme zbog povreda, izostanke iz rostera koje nismo uspeli na pravi način da nadomestimo i iz tih razloga je negde i trpeo rezultat. Nadam se kvalitetnoj i dobroj utakmici svih 40 minuta. Mi koji ćemo u Ljubljanu otići u nešto mlađem sastavu, na svu mladost koju već imamo, pokušaćemo da damo sve od sebe da na pravi način pariramo Cedevita Olimpiji i da iskoristimo svaku šansu koja nam se ukaže", zaključio je Jovanović.

Plejmejker Mege Dejšon Smit pred meč u Ljubljani istakao je da bi bilo sjajno da ekipa pobedom završi sezonu u ABA ligi.

"Imali smo lošiji period iza nas, ali i dalje naporno treniramo. Kako je pred nama poslednja utakmica u ABA sezoni, nadamo se da ćemo završiti sa pobedom, posebno pošto igramo protiv ekipe koja se bori za plej-of", izjavio je Smit.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen samo zato što se krstio, Novosti otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen "samo zato što se krstio", "Novosti" otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

Reprezentativac Srbije u džudou Nemanja Majdov objavio je nešto neverovatno: posle Olimpijskih igara u Parizu, na kojima je učestvovao u kategoriji takmičara do 90 kilograma težine, suspendovan je iz sporta - jer se krstio pred izlazak na borilište u prestonici Francuske. "Novosti" vam donose - kako je Međunarodna džudo federacija na vrlo lukav način izvela kažnjavanje našeg borca.

19. 09. 2024. u 16:07

Komentari (0)

Kako da vreme na poslu bude ispunjeno zadovoljstvom – Pogledajte dugačak spisak benefita koje nudi Mercator-S