"SRPSKI KLUB" NA STUBU SRAMA ZBOG BOGDANA: Divca više nema, u poslovanju se ništa nije promenilo

Novosti online

27. 04. 2021. u 15:37

Sakramento Kingsi pre nekoliko meseci odlučili su da ne izjednače ponudu Atlante Hoks za Bogdana Bogdanovića, čime su napravili veliku grešku jer srpski košarkaš igra najbolju sezonu u karijeri.

СРПСКИ КЛУБ НА СТУБУ СРАМА ЗБОГ БОГДАНА: Дивца више нема, у пословању се ништа није променило

FOTO: AP

Bogdanović je pred tekuću sezonu bio ograničeno slobodan u izboru nove sredine. To je značilo da Kingsi mogu da ga zadrže, ali samo u slučaju da ponude iste uslove. 

Imali su Kingsi 48 sati da isprate ponudu Atalante, ali odlučili su da ga puste da napusti klub. Monte Mekner i ostali članovi UO Sakramenta odlučili su ne izjednače ponudu iz više razloga, a jedan od ključnih je bio taj što su draftovali talentovanog Tajrisa Haliburtona, te su bili spremni da izgube Bogdanovića ni za šta.

Bila je to jedna u seriji loših odluka Kingsa, setimo se samo one da ne draftuju Dončića. Te se Američki mediji s punim pravom smeju upravi Sakramenta. 

Godinama su navijači i mediji krivili Vlada Divca, proslavljenog srpskog košarkaša, za neuspehe franšize jer je bio generalni menadžer od 2015. do 2020. Imao je Divac loših i dobrih poteza i prethodnog leta odlučio je da se povuče, te je Monte Mekner ubrzo postavljen za „dži-ema“.

Iako je Vlade otišao, u timu iz prestonice Kalifornije ništa se nije promenilo, Kingsi su i dalje jedna od najslabijih ekipa, a na sve to dopustili su da im Bogdanović ode.

Nije Srbin imao najbolji start sezone, oporavak od korone, potom i povreda kolena uzrokovali su da propusti 25 utakmica. Ipak, njegove partije u aprilu su na nivou NBA zvezde. 

Na četrnaest odigranih utakmica prosečno beleži 22,3 poena, uz četiri skoka i pet asistencija, iz igre šutira 50 odsto, sa linije za slobodna bacanja 85 i na sve to pogađa čak 4,5 trojki po meču.

Jedino Stef Kari, najbolji šuter u istoriji, pogađa više šuteva van linije 7,24 u ovom periodu od srpskog košarkaša.

Bogdanović je prethodnih sezona imao utakmice sa 20 ili više poena, ali nikada nije u kontinuitetu igrao na takvom nivou. Sada se i to promenilo, na 11 od 15 utakmica u ovom mesecu postigao je 20+ poena i najzaslužniji je što je Atlanta na deobi četvrtog mesta sa Njujork Niksima.

Sakramento je ponovo pogrešio prilikom odluke i izgleda da nije bilo, samo, do Divca, već je nešto prokleto u franšizi iz Kalifornije.

(Sputnik) 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ALEKASANDAR MITROVIĆ POKAZUJE BENZEMI I RONALDU KO JE GAZDA: Saudijski El Klasiko odlučuje o prvom mestu na tabeli i na listi strelaca

ALEKASANDAR MITROVIĆ POKAZUJE BENZEMI I RONALDU KO JE GAZDA: "Saudijski El Klasiko" odlučuje o prvom mestu na tabeli i na listi strelaca

DERBIJEM između Hilala i Itihada, prvim ovosezonskim "pustinjskim El klasikom" spušta se zavesa na četvrto kolo saudijske Pro lige, a to će biti prilika za najboljeg srpskog strelca svih vremena Aleksandra Mitrovića da dodatno uveća svoj golgeterski saldo i direktnom duelu sa drugim najboljim strelcem lige Karimom Benzemom pokaže ko je gazda.

21. 09. 2024. u 11:26 >> 12:43

ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen samo zato što se krstio, Novosti otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen "samo zato što se krstio", "Novosti" otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

Reprezentativac Srbije u džudou Nemanja Majdov objavio je nešto neverovatno: posle Olimpijskih igara u Parizu, na kojima je učestvovao u kategoriji takmičara do 90 kilograma težine, suspendovan je iz sporta - jer se krstio pred izlazak na borilište u prestonici Francuske. "Novosti" vam donose - kako je Međunarodna džudo federacija na vrlo lukav način izvela kažnjavanje našeg borca.

19. 09. 2024. u 16:07

OSMANLIJE SU UČILE SRPSKI: Koje naše reči Turci i danas koriste

OSMANLIJE SU UČILE SRPSKI: Koje naše reči Turci i danas koriste

KADA se povede razgovor o srpskom jeziku često se govori o turcizmima, odnosno rečima koje su iz turskog ušle u naš jezik i tu se "odomaćile" tokom viševekovne otomanske prisutnosti u Srbiji. Međutim, malo se zna da su i naša kultura i jezik imali značajan uticaj na turski. Jedan od pokazatelja istorijskog značaja srpskog jezika jeste, između ostalih, i njegov status u Osmanskom carstvu.

21. 09. 2024. u 19:21

Komentari (0)

RUSIJA PODRŽAVA VUČIĆEVU INICIJATIVU ZA KIM: Zaharova poslala jasnu poruku