U PONEDELJAK PRVI MEČEVI POLUFINALA PLEJ-OFA ABA LIGE Crvena zvezda dočekuje Igokeu, Budućnost domaćin Mornaru

Srećko Obradović

02. 05. 2021. u 10:00

VELIKA gužva i neizvesnost vladali su u borbi za plej-of ABA lige. Četiri najbolja tima u ponedeljak, 3. maja, kreću u polufinalne okršaje, obećavajući, po kvalitetu i karakteru ekipa, žestoke bitke za plasman u finale.

У ПОНЕДЕЉАК ПРВИ МЕЧЕВИ ПОЛУФИНАЛА ПЛЕЈ-ОФА АБА ЛИГЕ Црвена звезда дочекује Игокеу, Будућност домаћин Морнару

FOTO: KK Crvena zvezda

Crvena zvezda dočekuje Igokeu (18.30), a Budućnost komšije iz Bara, Mornar (21.00). Revanši su 7, a eventualne majstorice 11. maja.

Po igrama u finišu sezone, Zvezda je blagi favorit u duelu sa najboljim timom Srpske. Ali, Igokea je u većem delu lige prikazivala možda i najbolju košarku. Uostalom, u prvom meču su deklasirali crveno-bele, koji su u drugom susretu na suvi kvalitet iščupali pobedu u "Pioniru" i tako, uz pomoć Mornara (savladao Podgoričane), osvojili pol-poziciju.

- Izuzetno respektujemo Igokeu, mnogo je pokazala ove sezone u ABA ligi i Evropi, imaju kvalitetnu ekipu, igraju veoma dobro, precizno i karakterno. Zato moramo da budemo bar jednaki da bismo mogli da računamo na pobedu - realan je trener crveno-belih Dejan Radonjić.

RASPORED

Prvi mečevi 3. maj
C. zvezda - Igokea 18.30
Budućnost - Mornar 21.00
Revanši 7. maj
Igokea - C. zvezda 18.30
Mornar - Budućnost 21.00
Majstorice 11. maj *
C. zvezda - Igokea
Budućnost - Mornar
* Ako bude potrebno
- Finale na tri pobede, termini naknadno.

Igokein trener, Dragan Đokić, proglašen je najboljim u ABA ligi, a pred polufinale ističe:

- Pokušaćemo uz sve probleme koje imamo, da se sakupimo i da pružimo što jači otpor, i naravno, ako nam se ukaže šansa za finale, sigurno ćemo je iskoristiti.

Drame će, sigurno, biti u "Morači" i u dvorani "Topolica". Budućnost je uložila silne evre u tim, koji je projektovan za plasman u Evroligu, pre svega kroz Evrokup, ali tu su u odsudnim trenucima zatajili.

- Mornar je najbolja napadačka ekipa u ligi, ali mi smo bolji. Zato što smo bolji, proći ćemo u finale - jasan je trener Budućnosti Dejan Milojević.
I braća Pavićević, Mihajlo i Đorđije, su od Mornara stvorili respektabilan tim, kadar da svakom stane na crtu.

- Ne smatram da je njihova želja veća od naše. Poštujemo svakoga, ali verujemo u sebe i svoj kvalitet - poručuje trener Mihajlo Pavićević.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen samo zato što se krstio, Novosti otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen "samo zato što se krstio", "Novosti" otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

Reprezentativac Srbije u džudou Nemanja Majdov objavio je nešto neverovatno: posle Olimpijskih igara u Parizu, na kojima je učestvovao u kategoriji takmičara do 90 kilograma težine, suspendovan je iz sporta - jer se krstio pred izlazak na borilište u prestonici Francuske. "Novosti" vam donose - kako je Međunarodna džudo federacija na vrlo lukav način izvela kažnjavanje našeg borca.

19. 09. 2024. u 16:07

Komentari (0)

NE BI VOLEO DA IMAŠ POSLA SA MNOM: Marija javno podržala Milenu Radulović posle odloženog suđenja Miki Aleksiću (FOTO)