RASEL VESTBRUK OBRNUO IGRICU: Ovo je pre njega uspeo samo Vilt Čemberlejn (FOTO)

Novosti online

04. 05. 2021. u 08:57

RASEL Vestbruk je prava mašina za tripl-dabl učinke, a sinoć je nadmašio samog sebe.

РАСЕЛ ВЕСТБРУК ОБРНУО ИГРИЦУ: Ово је пре њега успео само Вилт Чемберлејн (ФОТО)

Foto: AP

U jednoj od najefikasnijih mečeva Vašington Vizardsi savladali su Indijana Pejserse 154:141, a Vestbruk je ponovo postavio lične rekorde u koševima i skokovima, upisao je jedan od najređih statističkih učinaka u istoriji. 

Utakmicu je završio sa "samo" 14 poena, ali i 21 skokom i 24 asistencije. Ovo je tek treća utakmica u istoriji u kojoj je jedan košarkaš imao 20 ili više skokova i ,asistencija. 

Pre njega uspeo je to Vilt Čemberlejn u sezoni 1967/68., a pre dve godine upravo Vestbruk u dresu Oklahome postigao je 20 poena uz 21 asistencij i 20 skokova.  Uspeh je tada posvetio prijatelju Nipseju Hasleu koji je ubijen nekoliko dana ranije. 

Vestbruk će po četvrti put sezoni završiti sa tripl-dabl prosekom, čak i ako u preostalih sedam duela ne postigne nijedan poen, asistencij, skok... Pre njega to je uspelo samo Oskaru Robertsonu u sezoni 1961/62.

Ovo je bio 178. tripl-dabl u karijeri Rasela Vestbruka, a Oskar Robertson je karijeru završio sa 181. 

Protiv Indijana Pejsersa Vestbruk je šutirao samo osam puta, a duel je čak 17 igrača završilo sa dvocifrenim učinkom. Vizardse su prenjdvodili Rui Hačimura sa 27, Bredli Bil sa 26, a Pejserse Karis Levert sa 32, poen manje ubacio je Domantas Sabonis koji je imao i 19 skokova i devet asitencija. 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen samo zato što se krstio, Novosti otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen "samo zato što se krstio", "Novosti" otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

Reprezentativac Srbije u džudou Nemanja Majdov objavio je nešto neverovatno: posle Olimpijskih igara u Parizu, na kojima je učestvovao u kategoriji takmičara do 90 kilograma težine, suspendovan je iz sporta - jer se krstio pred izlazak na borilište u prestonici Francuske. "Novosti" vam donose - kako je Međunarodna džudo federacija na vrlo lukav način izvela kažnjavanje našeg borca.

19. 09. 2024. u 16:07

Komentari (0)

POČINJE TENISKI USTANAK: Đoković je upozoravao, nisu slušali - Teniseri sada najavljuju štrajk