FAVORITI KAO BLIZANCI: Zvezda i Budućnost na istovetan način slavili u prvim mečevima polufinala plej-ofa

V. Preradović

04. 05. 2021. u 20:53

POLUFINALNI favoriti načinili su siguran prvi korak ka plasmanu u finale plej-ofa ABA lige. Crvena zvezda je trijumfom nad Igokeom (76:61) stala na prag sedmog učešća u završnim borbama za titulu, Budućnost je u duelu sa Mornarom, takođe, iskoristila prednost domaćeg terena (97:88) i povela u seriji koja se igra na dve pobede.

ФАВОРИТИ КАО БЛИЗАНЦИ: Звезда и Будућност на истоветан начин славили у првим мечевима полуфинала плеј-офа

Karmajkl i Noko Foto KK Crvena zvezda

- Ekipa Igokee je bila odlična u prvom poluvremenu. Precizna i odbrambeno i napadački, pogodila veliki broj trojki - analizira prvi meč trener crveno-belih Dejan Radonjić. - U drugom smo popravili odbranu, postepeno gradili rezultat i došli do kontrole utakmice i pobede. Bez dileme, očekuje nas težak meč u petak u Laktašima. Tek je 1:0 u seriji, ništa još nije gotovo. Naravno, odmah počinjemo da se pripremamo za drugu utakmicu, pokušaćemo da iskoristimo ovih nekoliko dana na najbolji način.

Prvi polufinalni meč ovih rivala bio je odraz u ogledalu njihovog drugog u ligaškom delu sezone.

- Odigrali smo dobro tridesetak minuta i u prethodnoj i u ovoj utakmici - kaže trener "igosa" Dragan Bajić. - Razlog poraza je pad koncentracije u poslednjoj četvrtini. Zvezda igra čvrstu odbranu, a mi nismo imali raspoloženih spoljnih igrača. Atić je bio jedini dvocifren, za razliku od Zvezdinih koji su ubacili 40-50 poena. Nećemo se predavati, nova utakmica je u petak, analiziraćemo posebno poslednju četvrtinu. Nema predaje. Ne predajem se nikada, bez obzira na to što je Crvena zvezda bolji protivnik. Pokušaćemo da u drugoj utakmici pružimo što jači otpor.

Matricu Zvezdine pobede kao blizanci ispratili su košarkaši Budućnosti, koji su krajem treće četvrtine preuzeli konce igre i u poslednjoj držali ekipu Mornara na bezbednoj rezultatskoj distanci.

- Odigrali smo pravu, čvrstu plej-of utakmicu - kaže trener Podgoričana Dejan Milojević. - Ovo je samo prvi korak, ne smemo da se zadovoljimo time što smo odigrali jedan dobar takmičarski meč. U ovako čvrstoj igri karte su na našoj strani. Kao što sam rekao u najavi, odbrana donosi pobedu protiv kvalitetne ekipe kao što je Mornar.

POLUFINALE

Prvi mečevi 3. maj

C. zvezda - Igokea 76:61

Budućnost - Mornar 97:88

Revanši 7. maj

Igokea - C. zvezda 18.30

Mornar - Buudćnost 21.00

Majstorice 11. maj*

C. zvezda - Igokea

Budućnost - Mornar

* Ako bude potrebno

o Finale na tri pobede, termini naknadno.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen samo zato što se krstio, Novosti otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen "samo zato što se krstio", "Novosti" otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

Reprezentativac Srbije u džudou Nemanja Majdov objavio je nešto neverovatno: posle Olimpijskih igara u Parizu, na kojima je učestvovao u kategoriji takmičara do 90 kilograma težine, suspendovan je iz sporta - jer se krstio pred izlazak na borilište u prestonici Francuske. "Novosti" vam donose - kako je Međunarodna džudo federacija na vrlo lukav način izvela kažnjavanje našeg borca.

19. 09. 2024. u 16:07

OSMANLIJE SU UČILE SRPSKI: Koje naše reči Turci i danas koriste

OSMANLIJE SU UČILE SRPSKI: Koje naše reči Turci i danas koriste

KADA se povede razgovor o srpskom jeziku često se govori o turcizmima, odnosno rečima koje su iz turskog ušle u naš jezik i tu se "odomaćile" tokom viševekovne otomanske prisutnosti u Srbiji. Međutim, malo se zna da su i naša kultura i jezik imali značajan uticaj na turski. Jedan od pokazatelja istorijskog značaja srpskog jezika jeste, između ostalih, i njegov status u Osmanskom carstvu.

21. 09. 2024. u 19:21

Komentari (0)

TUGA: Preminula velika NBA legenda! Odmah se oglasio Čarls Barkli